GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  EURO 2016

Ultima ofertă: 3,5 milioane de euro! Postul public încearcă cu disperare să transmită "naţionala" la turneul final din Franţa

Articol de - Publicat joi, 15 octombrie 2015 00:00

EBU scade din pretenţii pentru ca TVR să achiziţioneze Euro 2016, dar postul public are mari probleme în a prezenta o scrisoare de garanţie pentru cele 23 de meciuri pe care și le dorește

Zilele trecute, o comisie impresionantă de la EBU, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, a venit special în România pentru a discuta cu şefii postului public. Totul despre şansele ca postul naţional să poată transmite în direct, în vara anului viitor, Campionatul European din Franța. "După plecarea lui Stelian Tănase se pare că șansele noastre cresc, dar nimic nu este clar în acest moment. A dispărut ««duşmanul lui Ponta»», asta zice toată lumea, acum aşteptăm şi ajutorul Guvernului", spun cei din postul public.

Decembrie, ultima strigare

"Şefa EBU a venit la Bucureşti, unde a avut o discuţie de cîteva ore cu cei care conduc în acest moment televiziunea. Costi Şerbu, care pînă de curînd era exilat de Tănase, a fost de această dată omul care a purtat negocierile şi a făcut tot ce a putut pentru a trage de timp în ce privește prezentarea unei scrisori de garanţie! A primit din partea comisiei termen limită luna decembrie. Să nu uităm că TVR trebuia să prezinte scrisoarea de garanţie încă din martie!", dezvăluie oameni din TVR. Pentru că nu a avut respectiva garanție, TVR pierdea exclusivitatea pentru Euro 2016. DolceSport a achiziţionat toate cele 51 de partide de la turneul final din 2016, dintre care 28 în exclusivitate.

De la 6 la 3,5 milioane

Restul de 23 de partide destinate unui post liber la retransmisie, numit free to air, au rămas în joc. Acum, după mai bine de trei ore de discuţii cu cei de la EBU, s-a ajuns la un nou acord pentru suma de 3,5 milioane de euro pentru ca TVR-ul să poată transmită aceste meciuri, printre care şi toate partidele echipei naţionale. "E o performanță mare pentru că la începutul anului se vorbea de 6 milioane, în aprilie de 4,5 milioane, iar acum oficialii EBU au cedat pînă la această sumă!", mai spun oamenii din TVR.

"Domnule, eu am plecat de acolo, nu mă mai interesează nimic. Toată lumea mă bate la cap cu meciurile de la Euro. Să facă ce vor!"
Stelian Tănase, fost preşedinte, director general al TVR

23%e gradul de acoperire al DolceSport, care are 1,4 milioane de abonați din totalul de 6 milioane de gospodării cu acces la TV

ProTV oferă sub 500.000 de euro!

Postul din "Pache Protopopescu" era marele favorit să achiziţioneze cele 23 de meciuri libere la retransmisie! Şefii ProTV au făcut și-o ofertă în acest sens, dar surse din piaţa media susțin că aceasta a fost refuzată imediat de cei de la EBU: "Oferta lor a fost una foarte mică, de cîteva sute de mii de euro! Undeva la 300-400 de mii de euro!". Antena 1nu poate intra în competiție, întrucît nu are sistem de transmisie HD, obligatoriu pentru a primi de la UEFA acest pachet de meciuri.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
444001919101397
Florean Andrei  •  15 Octombrie 2015, 13:53

Deşi este singurul post care beneficiază de taxa TV, aia care o plătim pe factura de electricitate, TVR tot nu are bani pentru fotbalul din UCL şi EURO 2016. Dar, ce face cu banii ? Face emisiuni toxice şi inutile gen, memorialul muierii, ora partizanului, ora regelui !

paiazze
paiazze  •  15 Octombrie 2015, 13:22

Unde mama lor se duc banii pe care TVR-ul ii ia de la tot romanu', fara discriminare? DNA-ul, ANAF-ul sau mai stiu eu ce alte institutii din astea de speriat oamenii nu-si cauta si ele de treaba prin TVR?

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  15 Octombrie 2015, 11:03

3 milioane ? ce mare lucru... 100 m de autostrada in viziunea Bechtel.)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close