GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  TOP GAZETA

Aşteptat

Articol de - Publicat vineri, 11 ianuarie 2008 00:00

Favoritul suporterilor, muntenegreanul Bozovici e şi după cifre cel mai bun fundaş stînga din Liga I. După ce Săpunaru a ieşit cel mai bun fundaş dreapta din Liga I, un alt rapidist, Vladimir Bozovici, şi-a cîştigat locul în echipa campionatului, pe partea stîngă a apărării. Chiar dacă nu a fost lider la nici un criteriu, muntenegreanul în vîrstă de 26 de ani a fost prezent în prima parte a tuturor celor patru clasamente. Exact în apărare şi cu o viteză fulminantă, Bozovici a fost o prezenţă constantă şi în atacul giuleştean, avînd o medie de două şuturi la poartă la 3 meciuri, excelentă pentru un fundaş.

Un alt motiv pentru care Bozo s-a impus fără probleme este şi criza de apărători stînga din fotbalul românesc, fapt relevat atît de prezenţa în top 10 a patru străini, cît şi de cifrele mai mici pe care fundaşii stînga le-au izbutit în comparaţie cu colegii lor din celălalt flanc. Proiecţia acestei realităţi se observă în primul rînd la echipa naţională, unde Raţ nu are un rival pe măsură, fiind postul cel mai deficitar în trupa lui Victor Piţurcă80 de mii de euro e salariul anual al lui Bozovici la Rapid.

"E o problemă, pentru că sînt puţini stîngaci. Eu mizez pe Bălace, sînt convins că Silviu va fi chemat la lot. Îmi mai place şi de Sepsi"
Dorinel Muntean

80 de mii de euro e salariul anual al lui Bozovici la Rapid

2 este numărul cartonaşelor galbene primite de Bozovici în Liga I. Săpunaru are 6, iar M. Constantin şi Maftei cîte 4

68 de baloane joacă în medie pe meci Bozovici, fiind, după Djakpa, fundaşul stînga care intră cel mai des în combinaţii cu colegii săi

21 de meciuri a jucat Bozovici în 2007 pentru Rapid, ratînd doar 3, fiind menajat

Cum s-a calculat punctajul
- în top au intrat doar fotbaliştii ce au jucat minimum 10 meciuri în prima parte a campionatului
- s-au luat în considerare patru criterii: media baloanelor recuperate efectiv, media centrărilor bune pe meci, bonusul şi media notelor gsp. Bonusul s-a calculat adunînd cîte un punct pentru fiecare pasă de gol şi pentru fiecare meci jucat în care echipa sa nu a primit gol şi cîte 3 puncte pentru fiecare gol marcat
- pentru fiecare criteriu s-a făcut un clasament, locul 1 primind 5 puncte, următorii 9 fiind notaţi cu puncte între 4,5 şi 0,5
- clasamentul general s-a stabilit prin adunarea punctajelor celor patru criterii, iar această sumă s-a împărţit la 4

Citeste comentariul lui Radu Oprisan: Ce afacere! 


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează