GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

Acuze extrem de grave după decesul lui Ekeng: "S-a pierdut mult timp! Dacă s-ar fi făcut manevrele de defibrilare, șansele lui de supraviețuire ar fi fost maxime"

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 mai 2016 11:05

Patrick Ekeng, 26 de ani, a decedat ieri în minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul, după ce s-a prăbușit pe teren.

Doctorul Șerban Brădișteanu a vorbit despre decesul mijlocașului dinamovist și a adus acuze grave celor care i-au acordat îngrijiri camerunezului.

Potrivit medicului, dacă se intervenea mai rapid și conform procedurilor, Ekeng putea fi salvat.

"S-ar fi putut face totul ca să aibă cele mai mari șanse pentru a fi salvat.  În primul rând, o ambulanță care participă la astfel de competiții trebuie să fie superdotată, ca cele SMURD. Trebuia să fi avut și asistenți calificați, medic și aparatura necesară.

Daca aveau la dispoziție un defibrilator, pentru a se afla ce fel de tulburare avea, s-ar fi putut trage o concluzie urgentă. Dacă s-ar fi făcut manevrele de defibrilare în cele 3 minute, șansele lui de supraviețuire ar fi fost maxime. Cele trei minute care au fost pierdute au fost foarte lungi și au diminuat foarte mult șansele de supraviețuire.

Au fost cele trei minute pe teren plus drumul până la spital. În total, au fost 6-8 minute. Asta a diminuat drastic posibilitatea de a fi resuscitat. În plus, ambulanța nu a avut personalul care să facă astfel de manevre", a spus Brădișteanu, potrivit ziare.com.

Informațiile de până acum din "cazul Ekeng":

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (44)
bazileon
bazileon  •  07 Mai 2016, 17:31

Nu e deloc ciudat ca sunt atatia neghiobi pe lume. Vorbesc toti prostii ca sa se afle in treaba, numai banditi: Ciohodaru, Bradisteanu... Bietul Ekeng a suferit un infarct masiv, a fost mort de cum a cazut, dincolo de orice resuscitare. Nu stiu de dopaj, dar sunt convins ca pana la momentul fatal, a fost sanatos tun.

sandi
sandi  •  07 Mai 2016, 16:11

Daca tai ca am scris negru si nu de culoare, taie si alb.....

sandi
sandi  •  07 Mai 2016, 15:44

Colegiul medicilor ar trebui sa dea cartile pe fata si sa se faca ordine in sistem. Daca si pe terenul de sport se moare asistat de catre incompetenti atunci ce sa mai faca cei care nu au bani de o paine? Eu sunt revoltat ca lumea nu a iesit in strada, daca era roman alb poate altfel era situatia acum.... Asa ca e *** din Camerun, am auzit niste *** spunand ca e din acelasi oras cu raposatul Foe, asa si? Asta inseamna ca trebuie sa moara ca Foe? Ar trebui sa ne fie rusine sa mai rostim cuvantul civilizatie si sistem sanitar. Eu stiu ce simt si pot spune tare ca imi este rusine ca sunt complicele acestei crime, sa nu acorzi sansa de a trai fie si un minut in plus eate o crima. Sa ii spuna fiicei lui cineva care nu e de acord cu mine ca are 1 ultim minut cu tatal sau si i sa vedeti ca am dreptate. ***, ca nu e de al nostru, este *** din Camerun si aia mor noi suntem Daci ***t, vrajala, urat. Plang ca prostul ca nu am facut nimic....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează