INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Informații de ultim moment din scandalul care macină fotbalul spaniol: Barcelona riscă să dispară!

Barcelona riscă enorm. Foto: Imago Images
Barcelona riscă enorm. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 12:23 / Actualizat marti, 14 martie 2023 14:02

Barcelona riscă enorm. Dacă va fi găsită vinovată de corupție, ar putea să dispară, în cel mai rău caz! „Dacă vrem ca ei să ne respecte, trebuie să continuăm să-i plătim”, spunea Sandro Rosell în 2003 într-o ședință a clubului catalan.

De la o zi la alta, Cazul Negreira” inflamează și mai mult Spania, după ce s-a aflat că Barcelona a plătit timp de 17 ani un șef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor (o sumă totală de 6,7 milioane de euro), Parchetul acuzând clubul catalan de corupție în formă continuată. Procurorii susțin că acei bani au fost folosiți pentru ca Barça să fie protejată!

Giovanni Becali, impresionat de condițiile de la CFR Cluj: „Sunt peste Serie A și Franța” + „Varga plătește lunar 160.000 de euro doar pentru funcționari”
CFR Cluj
Giovanni Becali, impresionat de condițiile de la CFR Cluj: „Sunt peste Serie A și Franța” + „Varga plătește lunar 160.000 de euro doar pentru funcționari”

Foștii lideri de la Barcelona șe justifică: „Am plătit în legitimă apărare”

„Oala sub presiune”, a titrat Marca. Așa se vede situația din fotbalul iberic. Alte detalii au ieșit la lumină în această dimineață.

Potrivit El Mundo, foștii lideri ai Barcelonei și-au justificat astfel faptele: „Am plătit în legitimă apărare”. Sugerau că alimentau permanent contul lui Jose María Enriquez Negreira pentru ca echipa blaugrana să nu fie defavorizată! Și vorbeau de „un permanent șantaj”. De aceea nu s-ar fi rupt legătura.

În 2003, când Joan Laporta a fost ales prima oară președinte, Sandro Rosell ar fi spus într-o ședință: „Dacă vrem ca ei să ne respecte, trebuie să continuăm să-i plătim”. Rosell, la acea oră membru în Consiliul de Administrație, a ajuns și el, ulterior, la conducerea grupării. Rosell și Bartomeu sunt pe lista acuzaților, ca foști președinți.

Relația Barcelona - Negreira a început în 2001, de pe vremea mandatului lui Joan Gaspart, și nu s-a oprit până în 2018, cu Josep Maria Bartomeu lider.

Joan Laporta: „Vreau să-i înfrunt pe toți ticăloșii care ne murdăresc emblema”

Marca a discutat cu mai mulți avocați despre consecințele acestui dosar. Barcelona și oficialii implicați riscă foarte mult. Dacă se va demonstra corupția în formă continuată, cei vinovați pot sfârși după gratii, iar clubul să fie dizolvat. Există această posibilitate. Barça, fondată în 1899, ar putea să dispară!

Joan Laporta, care nu apare momentan în „boxa acuzaților”, a protestat pătimaș, acuzându-i pe „cei motivați de invidie care încearcă să ne distrugă reputația în campanii de rea-credință. Spiritul Barcelonei nu se cumpără sau vinde, dar nici nu se murdărește. Sunt atacuri feroce ce vor să ne păteze emblema. Vreau să-i înfrunt pe toți ticăloșii care ne murdăresc emblema”.

Javier Tebas: „Cel mai rău moment al fotbalului spaniol”

Javier Tebas, președintele La Liga, spune că „acesta este cel mai rău moment al fotbalului spaniol. Cea mai urâtă problemă. Chiar Barcelona a recunoscut plățile, ceea ce e anormal. Reputația sa e sub risc, însă și cea a competiției noastre. Mi-e rușine că nu avem încă o explicație convingătoare din partea Barcelonei. Se victimizează, dar nu cred că aceasta este reacția potrivită pentru a rezolva situația”.

Citește și:

Laporta spune că Barcelona este nevinovată în „cazul Negreira”

Scandalul uriaș din Spania o atinge și pe Real Madrid! Un fost arbitru important îl acuză pe Florentino Perez

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
cosmin.agafitei
cosmin.agafitei  •  19 Martie 2023, 14:14

Ce gluma de articol cu titlu bombastic. Theodor Jumatate, sunteti un jurnalist mediocru. Vreti doar click-uri si nu spuneti nimic. De asta a murit presa sportiva romaneasca. ????

steauaefcsb
steauaefcsb  •  14 Martie 2023, 18:05
Postat de Jj23ab pe 14 Martie 2023, 16:12

Oare daca FC Barcelona va "disparea" si isi va relua activitatea din Liga a4a vor exista *** sa spuna ca aia nu e adevarata FC Barcelona ?

Daca va "disparea" cum a disparut si Steaua,doar cand au vrut generalii ( sa fie si sa dispara) si o sa "apara" in caz de "multi bani publici de tocat pe nimic",da! Insa stai linistit,e vorba de alta tara,unde armata mu face fotbal si nici spitalul,iar banii publici nu se risipesc asa,sa bata unii mingea in niste amicale fara rost!

Jj23ab
Jj23ab  •  14 Martie 2023, 16:12

Oare daca FC Barcelona va "disparea" si isi va relua activitatea din Liga a4a vor exista *** sa spuna ca aia nu e adevarata FC Barcelona ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează