INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA

Sfârșit de sezon pentru Leo Messi? Argentinianul e tot accidentat și echipa nu mai câștigă fără el

Viitor imediat sumbru pentru Leo Messi. Foto: Instagram
Viitor imediat sumbru pentru Leo Messi. Foto: Instagram

Articol de - Publicat duminica, 01 octombrie 2023 12:47 / Actualizat duminica, 01 octombrie 2023 13:02

Victima unei leziuni musculare pe 8 septembrie, la națională, Leo Messi (36 de ani) a mai jucat de atunci doar 37 de minute la Inter Miami, când și-a agravat accidentarea. Riscă să nu mai reintre în această stagiune. În absența lui, echipa are trei meciuri la rând fără victorie (ultimul, 1-1 sâmbătă cu New York City) și ar putea rata play-off-ul.

Pentru Inter Miami, Leo Messi e esențial. Echipa a ieșit la lumină datorită lui, cucerind în acest an Leagues Cup, primul trofeu din scurta sa istorie (fondat în 2018), și ajungând în finala US Open Cup.

Mai rău ca în Liga 1 » Explicație HALUCINANTĂ pentru eroarea gravă de arbitraj de la Tottenham - Liverpool
Tottenham - Liverpool 2-1
Mai rău ca în Liga 1 » Explicație HALUCINANTĂ pentru eroarea gravă de arbitraj de la Tottenham - Liverpool

Leo Messi a reintrat prea repede. Leziune agravată

Dar, la 36 de ani, suprasolicitarea se simte. Pe 8 septembrie, la 1-0 cu Ecuador în preliminariile CM (chiar el a înscris), „La Pulga” s-a accidentat la națională și, de atunci, a mai jucat doar în MLS, la 4-0 cu Toronto, pe 21 septembrie. A reintrat prea repede, riscând agravarea leziunii, ceea ce s-a și întâmplat. Înlocuit după 37 de minute, a rămas iar pe tușă.

În total, a ratat cinci partide, patru în MLS și una în finala US Open Cup. Fără el, Inter nu a mai putut câștiga în patru din acele cinci întâlniri: două înfrângeri și două egaluri. Ultimele trei dueluri, două remize și un eșec.

Nu a fost doar „oboseală musculară” în cazul lui Leo Messi

Ce are Messi? Clubul său nici nu a dezvăluit exact natura accidentării. După ce campionul mondial s-a întors în Statele Unite de la selecționata Argentinei, antrenorul Gerardo Martino a spus doar că „are o oboseală musculară”. Se pare însă că e mai mult decât atât. La Miami s-a speculat că sezonul ar fi încheiat pentru Leo.

„Tata” Martino a negat acest zvon, totuși, nu a oferit prea multe informații clare. Numai că „se antrenează pe teren. Nu face același lucru ca tot grupul, dar se simte tot mai bine”.

11 goluriși 5 pase decisive are Leo Messi în 12 meciuri jucate la Inter Miami în toate competițiile

Inter Miami, la 4 puncte de play-off. Mai sunt 4 etape

În absența lui, Inter nu a învins nici sâmbătă, doar 1-1 cu New York City acasă (a lipsit și Jordi Alba, cu dureri la ischiogambieri). E pe locul 13, la patru puncte de Montreal, echipă aflată pe poziția a 9-a (aceasta are un meci în plus disputat), ultima care asigură prezența în play-off. 

Și mai sunt doar patru etape de jucat pentru Inter. E posibil să nu se califice pentru faza finală a MLS. 

Citește și:

A fost cutremur în vestiarul lui Bayern la pauză! Thomas Tuchel a luat foc după egalul cu RB Leipzig

Dramă pe gazon. A trebuit să fie reanimat! Jucătorii au izbucnit în lacrimi

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează