INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MLS

Efectul Lionel Messi! Americanii vor să întrerupă campionatul pentru el

Lionel Messi. Foto: Imago Images
Lionel Messi. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 30 august 2023 11:18 / Actualizat miercuri, 30 august 2023 11:50

Antrenorul lui Inter Miami, Gerardo „Tata” Martino, a dezvăluit că șefii MLS studiază posibilitatea opririi campionatului atunci când vedete de talia lui Lionel Messi pleacă la echipele naționale.

Lionel Messi va fi la dispoziția lui Inter Miami, miercuri noapte, pentru duelul din campionat cu Nashville. Însă apoi va merge pentru o bună bucată de vreme la naționala Argentinei, cu care va evolua în preliminariile Mondialului 2026.

Dezvăluirile unui apropiat despre căderea lui Tavi Popescu: „Mi-a zis că asta a fost problema”
FCSB
Dezvăluirile unui apropiat despre căderea lui Tavi Popescu: „Mi-a zis că asta a fost problema”

Lionel Messi pleacă la naționala Argentinei pentru meciurile din preliminariile CM 2026

Pe 8 septembrie, campioana lumii întâlnește Ecuadorul, iar patru zile mai târziu joacă împotriva Boliviei. Astfel că, într-un moment important al sezonului, clubul din Miami nu se va putea baza pe serviciile vedetei sale. 

Și va mai fi cazul, până la finele lui 2023. Dar în 2024, MLS plănuiește să schimbe foaia.

Americanii vor să oprească campionatul pentru Lionel Messi

Antrenorul lui Inter, Gerardo Tata Martino, a dezvăluit că americanii intenționează să întrerupă campionatul atunci când vedete de talia lui Messi pleacă la echipele naționale, în ferestrele rezervate meciurilor din cadrul diverselor competiții patronate de FIFA.

„Înțeleg că se analizează această posibilitate și s-ar putea pune în aplicare de la anul”. În felul acesta, competiția nu va mai pierde calitativ în perioadele respective.

Gerardo Martino, antrenorul lui Inter Miami: „E greu să nu proiectăm echipa în jurul lui Lionel Messi”

Martino a explicat dependența formației din Miami de Leo Messi: „Este foarte greu să nu proiectăm echipa în jurul lui și să nu ne gândim la modul în care putem obține cea mai bună versiune a lui. Toate schemele pe care le folosim le facem mereu gândindu-ne la modul în care el poate avea un impact mai mare în joc. Până acum ne-a ieșit, pentru că restul jucătorilor au înţeles foarte bine care este ideea şi cum putem exploata cel mai bine şansele lui Leo fără a înceta să fim o echipă”.

11 goluriîn 9 meciuri a înscris Messi pentru Inter Miami, cu care a câștigat Cupa Ligilor pe 20 iulie. Primul titlu din istoria clubului!

Citește și:

Incredibil ce s-a auzit la stația de amplificare la meciul lui Dinamo din Cupă

Noi vești proaste pentru Edi Iordănescu: accidentat, ratează „dubla” cu Israel și Kosovo!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (11)
viper_atack_2012
viper_atack_2012  •  02 Septembrie 2023, 23:50
Postat de viper_atack_2012 pe 30 August 2023, 15:53

În campionatul MLS, Messi a jucat un singur meci de când a venit (echipa sa câștigându-l cu 2-0, iar Messi a marcat golul de 2-0), fiindcă celelalte meciuri le-a jucat în Leagues Cup (din faza grupelor până în finală, pe care a și câștigat-o cu echipa după loviturile de departajare, asta după ce în 90 de minute scorul s-a terminat 1-1, iar la penalty-uri Miami s-a impus cu 10-9, Messi marcând 10 goluri și oferind un assist în această competiție), iar în US OPEN Cup (cupa națională din Statele Unite - un fel de cupa țării al Statelor Unite) a jucat cu echipa în semifinale iar Miami a câștigat după penalty-uri, scorul fiind 2-2 după 90 de minute, Messi oferind două pase decisive, iar după 120 de minute scorul s-a terminat 3-3 și Miami a câștigat după loviturile de departajare. Pe semne că tu nu urmărești campionatul MLS de îl tot critici pe Messi. Cum voiai ca Messi să marcheze "pe bandă rulantă", așa cum emiți pretenții, de îndată ce el a jucat doar în Leagues Cup și US OPEN Cup, iar în MLS a jucat doar un singur meci?

Eu știu că tu ești fan CR7, însă Messi este peste el overall. Dovadă clară că munca nu va depăși niciodată talentul. CR7 stă mai bine decât Messi doar la goluri totale, în rest Messi îl face atât la nivel colectiv, cât și individual. Munca nu va depăși niciodată talentul în unele cazuri (cum e cazul CR7 cu Messi)

Ytzu1x
Ytzu1x  •  31 August 2023, 12:06
Postat de Cristian03578 pe 30 August 2023, 18:43

Păi a dat cel putin un gol in MLS, pentru că doar 1 meci de campiionat a jucat. Campionatul a fost intrerupt de când a venit el in America. Antrenorul l-a menajat atât pe el cât și pe Busquets la primul meci de campionat pentru că deja jucase o multime de meciuri la interval de 3-4 zile in care a dat o căruță de goluri, in ritm de jocuri pe calculator.

Bun bun

alex03036
alex03036  •  30 August 2023, 20:26
Postat de Cristian03578 pe 30 August 2023, 18:43

Păi a dat cel putin un gol in MLS, pentru că doar 1 meci de campiionat a jucat. Campionatul a fost intrerupt de când a venit el in America. Antrenorul l-a menajat atât pe el cât și pe Busquets la primul meci de campionat pentru că deja jucase o multime de meciuri la interval de 3-4 zile in care a dat o căruță de goluri, in ritm de jocuri pe calculator.

Da, dar trebuia sa dea un gol in fiecare meci din MLS, sau sa îți explic mai clar au mai fost in acea etapa vreo 10 meciuri adunar in ambele conferințe la un loc in care el nu a dat gol. Si această postare e doar o gluma ca si cele anterioare. Sa vedem dacă citești până la capăt!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează