INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Un gigant european, cumpărat de șeici! Tranzacție de 7 miliarde de euro

Manchester United, cumpărat de șeici. Foto: Imago Images
Manchester United, cumpărat de șeici. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 23 august 2023 11:37 / Actualizat miercuri, 23 august 2023 11:41

Tabloidul The Sun anunță că Manchester United va trece în proprietatea șeicului Jassim Al Thani, din Qatar, până la jumătatea lui octombrie. Prețul tranzacției este de 7 miliarde de euro.

Spre bucuria fanilor, după 18 ani, Manchester United scapă de patronatul dezastruos al familiei Glazer. Tabloidul The Sun tocmai a anunțat că până la milocul lunii octombrie, clubul va trece de la americani în mâinile șeicului Jassim. Prețul tranzacției se ridică la 6 miliarde de lire sterline, circa 7 miliarde de euro!

Edi Iordănescu, gata să lase acasă o vedetă a Superligii! Ce spun surse federale
EURO 2024
Edi Iordănescu, gata să lase acasă o vedetă a Superligii! Ce spun surse federale

Suporterii lui Manchester United scandează de ani de zile împotriva familiei Glazer

Jassim a câștigat duelul cu miliardarul britanic Sir Jim Ratcliffe și nu mai are de finalizat decât auditul în urma căruia va prelua multipla campioană a Angliei. 

Glazerii ar fi vrut să continue să dețină din acțiuni, însă au fost avertizați că se vor confrunta cu un protest masiv din partea suporterilor, care de ani de zile scandează pe „Old Trafford” împotriva lor.

Pe Manchester United au costat-o peste un miliard datoriile făcute de americani

„Americanii au împovărat-o pe Manchester United cu datorii când și-au finalizat preluarea de 800 de milioane de lire sterline în 2005. Lichidarea acelor datorii a costat-o pe United peste 1 miliard de lire sterline. 

Ultimele lor cifre financiare au arătat că datoria brută este de 725 de milioane de lire sterline - cea mai mare din 2010. Șeicul Jassim și-a propus să «șteargă» acest deficit și prin decizia de a nu primi dividende de la club, așa cum a făcut familia Glazer”, notează The Sun.

Clubul Manchester United a fost scos la vânzare în noiembrie 2022

De asemenea, el plănuiește să modernizeze atât Old Trafford, cât și baza de pregătire a clubului, Carrington, continuând în același timp investiția în echipă. Preluarea va pune capăt unui proces sinuos, demarat în noiembrie trecut, când clubul a fost scos la vânzare.

5 titluriîn Premier League (2007, 2008, 2009, 2011, 2013), o Cupă a Angliei (2016), Liga Campionilor 2008 și Europa League 2017 sunt cele mai importante trofee câștigate de Manchester United sub patronatul familei Glazer

Citește și:

Trabzonspor a demarat negocierile pentru Ianis Hagi » Cât vrea Rangers în schimbul internaționalului român

Au oficializat al doilea cel mai scump transfer din istoria Arabiei Saudite

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (23)
BusbyBabes
BusbyBabes  •  24 August 2023, 12:47

jurnalism scos din burta! sa-l angajati pe Corcodel_topor; a avut bunul simt sa va lumineze. bai frate, niste research de baza nu faceti.

alexramses
alexramses  •  24 August 2023, 04:45
Postat de nicto pe 23 August 2023, 13:34

Manchester City Football Club; Fondat: 1894 ca St. Mark's (West Gorton) Culori: Albastru, Azuriu Stadion: Etihad Stadium; Palmares national: Campionatul Angliei (9); Cupa Angliei (7); Cupa Ligii (7); Supercupa Angliei (5) Palmares international: Liga Campionilor UEFA (1); Cupa Cupelor (1); Supercupa Europei (1)

Nicto, anul fondarii echipei nu e relevant, multe echipe din Anglia s-au fondat pe la sfarsitul secolului 19, e vorba ca in toti acesti ani palmaresul lor era destul de subtire pana la venirea arabilor, ca sa nu zic aproape inexistent, cand ma refer la club de traditie e vorba de trofee obtinute de-a lungul timpului , nu in ultimii 15 ani, de cand au pompat arabii bani masiv.

Corcodel_topor
Corcodel_topor  •  23 August 2023, 17:17

Ce amuzant, trebuie sa fie exclusiv GSP informatia asta pentru ca in Anglia nici vorba de vreo stire pe subiectul asta. Din toata armata de jurnalisti Tier 1 apropiati de United, doar Custis mai sustine ca United va fi, eventual, vanduta. Toti ceilalti, inclusiv Ornstein, dau de inteles ca totul a fost la cacealma din partea familiei Glazer si "afacerea" a fost un fiasco total de dinainte sa inceapa. Pentru Custis acum e un joc de "eu vs voi" in zona lor, a media, daca United se vinde va fi singurul jurnalist care va spune "V-am zis eu!". Daca nu se vinde, oricum nu are nimic de pierdut. E o situatie win-win pentru el.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează