INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Corupție?! Platini ar fi primit un cadou de lux de la Putin pentru votarea Rusiei!

Michel Platini// Foto-IMAGO / PanoramiC
Michel Platini// Foto-IMAGO / PanoramiC

Articol de - Publicat marti, 05 aprilie 2022 12:01 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 13:55

Michel Platini (66 de ani), fostul președinte UEFA, a fost răsplătit cu o litografie semnată de Pablo Picasso după ce a susținut Rusia pentru a câștiga dreptul de a organiza Mondialul din 2018. Cadou făcut de miliardarul Alișer Usmanov din partea lui Putin.

Acuzațiile împotriva lui Michel Platini se reiau și, în contextul războiului din Ucraina, sunt și mai apăsătoare. Fostul președinte UEFA (2007-2015) și „vice” FIFA ar fi primit un cadou de la Vladimir Putin, prin intermediul unuia dintre oligarhii săi apropiați, după ce a votat Rusia pentru a organiza CM 2018. Dezvăluire făcută în trecut de Sunday Times și confirmată acum de site-ul de investigații francez Mediapart. 

Avertisment direct pentru sportivii ruși: „Schimbarea naționalității e trădare”
Război în Ucraina
Avertisment direct pentru sportivii ruși: „Schimbarea naționalității e trădare”

Scandal și în cazul Qatar. Michel Platini a plănuit cu președintele și viitorul emir

În decembrie 2010, Platini a susținut Rusia și Qatar la alegerea țărilor-gazdă pentru Mondialele din 2018 și 2022. Ambele cazuri s-au încheiat cu scandaluri. 

În dosarul Qatar, s-a aflat că oficialul se întâlnise la Palatul Elysee cu președintele Nicolas Sarkozy și cu Tamim bin Hamad Al-Thani, la acea vreme prinț, ulterior emir al Qatarului, plănuind ca statul arab să primească turneul de fotbal în schimbul unor investiții masive în economia franceză, inclusiv cumpărarea clubului PSG, ceea ce s-a și întâmplat. 

În cazul Rusiei, candidatură sprijinită chiar de Putin, a ieșit la lumină o legătură între Platini și dictatorul de la Kremlin. 

Mărturii cutremurătoare ale fotbalistului ucrainean din Serie A: „Mi-au împușcat prietenul, iar pe iubita lui au sechestrat-o 3 ore”
Război în Ucraina
Mărturii cutremurătoare ale fotbalistului ucrainean din Serie A: „Mi-au împușcat prietenul, iar pe iubita lui au sechestrat-o 3 ore”

Tabloul pentru Michel Platini luat de la muzeul Ermitaj: ”Totul e inventat" 

Peste alți patru ani, Sunday Times scria de „mită pentru Platini”. Publicația londoneză anunța că acesta a fost răsplătit de Moscova cu un tablou semnat Pablo Picasso, luat de la muzeul Ermitaj, din Sankt Petersburg. 

„Mită” ce reieșea și din ancheta făcută de o comisie a parlamentului britanic, ce apelase la un fost agent MI6. Imediat, francezul a negat, afirmând că „totul e inventat”, și a anunțat că va da în judecată Sunday Times. 

Demis de UEFA pentru corupție, în 2015, Platini a fost anchetat și în țara sa. În 2017, i-au fost percheziționate două case din Franța, fiind reținut de poliție în 2019, cercetat pentru „corupție activă și pasivă”. 

Și soția lui Platini vorbea de un Picasso de la Usmanov 

Iar acum, Mediapart reliefează și numele intermediarului. Cine i-ar fi dăruit litografia (desen realizat pe piatră sau pe o placă specială și imprimat apoi pe hârtie) de Picasso? Alișer Usmanov, considerat miliardarul preferat al lui Putin, unul dintre oligarhii sancționați de Uniunea Europeană și Marea Britanie după declanșarea războiului. Dar mai târziu decât evidenția Sunday Times. 

Anchetatorii ar fi descoperit un tablou de Picasso în vila din Saint-Cloud, lângă Paris. Însă Mediapart are o înregistrare telefonică în care Christelle, soția lui Platini, îi vorbea acestuia de un Picasso de la Usmanov în cealaltă casă a cuplului, de la Cassis, în sudul Franței, pe malul Mediteranei. 

Potrivit Mediapart, apropiații fostului mare fotbalist au afirmat că Platini ar fi primit două litografii de Picasso, „una oferită în urmă cu 20 sau 25 de ani de un jurnalist de la Gazzetta dello Sport. Și alta în iunie 2016”

Ultima ar fi fost de la Alișer Usmanov. Dar de ziua de naștere. Michel Platini împlinea 61 de ani pe 21 iunie 2016.

VIDEO. Ionuț Lupescu, despre situația lui Michel Platini: „I s-a întâmplat o mare mizerie!”

Citește și:

Cât costă să faci sport în România? » Episodul 1: FOTBAL. 4 discuții dureroase: presiune, agresivitate, șpăgi și bani negri

„Derapaj Will Smith” în tenis » Gest violent la fileu: și-a lovit adversarul la finalul meciului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
rva4
rva4  •  05 Aprilie 2022, 15:23
Postat de rav410wrc pe 05 Aprilie 2022, 14:47

Nu-mi vine sa cred ca un om ca Platini s-a compromis pt rushii astia nenoro**** :(( Nu stiu ce-a fost in capul lui ?!

:))) Mai studiază. Individul e un etalon al corupției.

rav410wrc
rav410wrc  •  05 Aprilie 2022, 14:47

Nu-mi vine sa cred ca un om ca Platini s-a compromis pt rushii astia nenoro**** :(( Nu stiu ce-a fost in capul lui ?!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează