INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Xavi, suspendat în La Liga! Câte partide ratează antrenorul Barcelonei

Articol de - Publicat miercuri, 16 august 2023 19:13 / Actualizat miercuri, 16 august 2023 19:38

Xavi a fost suspendat pentru următoarele două etape din La Liga. Antrenorul Barcelonei va rata meciurile cu Cadiz (20 august) și Villarreal (27).

Barcelona a început cu stângul noul sezon din La Liga. Campioana en titre a remizat pe terenul lui Getafe (0-0), la capătul unui meci în care Raphinha și Xavi au fost eliminați. 

În minutul 70, arbitrul Soto Grado l-a eliminat pe antrenorul catalanilor după ce acesta a protestat în urma unei decizii. Iar azi, Xavi și-a aflat pedeapsa.

Deco, prezentat oficial la Barcelona » Ce funcție va ocupa
BARCELONA
Deco, prezentat oficial la Barcelona » Ce funcție va ocupa

Două etape de suspendare pentru Xavi 

Potrivit As, Comisia de Disciplină a decis ca Xavi să vadă din tribună următoarele două meciuri. Suspendarea primită de antrenor este cea minimă.

 Potrivit regulamentului, pentru proteste un antrenor poate fi suspendat între două și trei partide. 

În raportul oficial, arbitrul Soto Grado a notat: „În minutul 70, antrenorul Xavi Hernandez Creus a fost eliminat din următorul motiv: a ieșit din zona băncilor și s-a dus cu brațele ridicate în zona celui de-al patrulea arbitru, protestând după una dintre deciziile mele, fiind avertizat anterior de al patrulea arbitru. După ce a fost eliminat, a rămas pe tunelul care duce la vestiare, fiind avertizat observator să plece”.

Xavi a criticat arbitrajul 

După meci, Xavi a protestat considerând că echipa lui trebuia să primească lovitură de la 11 metri în prelungiri. 

„Nu văd nicio mână la acea fază. Dacă nu este henț clar, nu fluieri, așa ni s-a spus. Prelungirile acordate sunt o rușine, am ajuns ca timpul efectiv să se aplice și la fotbal. E ridicolă decizia arbitrului. «Mâna» lui Gavi a fost inventată și a fost fault la Araujo, lovit în talpă de Juan Iglesias", a tunat Xavi. 

Care și-a continuat discursul acuzator la conferința de presă: „L-am avertizat pe «central» că tolerează intrările foarte dure ale gazdelor. Pe noi ne-a lăsat în zece oameni după cotul lui Raphinha (42), iar lor le-a eliminat un jucător abia în minutul 57! Pentru asta m-a trimis la plimbare. Dacă noi vindem imaginea asta pentru LaLiga nu e deloc bine".

Citește și: 

Barcelona a pierdut duelul cu Pep Guardiola pentru mijlocașul după care a alergat toată vara

Liverpool a ajuns la disperare » Sumă uriașă pentru un mijlocaș de la Crystal Palace

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (1)
contrabas3
contrabas3  •  17 August 2023, 09:54

Am revăzut faza de la VAR de multe ori. În absolut niciun cadru mingea nu se vede că ar fi atins mâna lui Gavi. Barcelona trebuia să primească penalty. Dar probabil a venit iar rândul lui Real Madrid să câștige campionatul…

Vezi toate comentariile (1)
Comentează