INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  FRANŢA - AFRICA DE SUD 1-2

Africa de Sud învinge Franţa, dar părăseşte Mondialul la golaveraj » Vuvuzela s-a oprit

Articol de - Publicat marti, 22 iunie 2010 00:00

Africa de Sud a învins Franţa în ultimul meci al grupei A, scor 2-1, dar ratează calificarea în optimi din cauza golaverajului

Măcinată de conflictele din interior, Franţa a început timid meciul. Împinşi de la spate de un public senzaţional, africanii au fost purtaţi pe aripi pînă spre poarta lui Lloris.

Raidurile lui Tshabalala au făcut ravagii în defensiva franceză, iar Mphela şi Parker au făcut ce-au vrut cu Gallas şi Squillaci. Prima lovitură a venit în minutul 21, cînd Khumalo a reluat impecabil cu capul centrarea din corner a lui Tshabalala.

Cinci minute mai tîrziu, Gourcuff vedea cartonaşul roşu pentru un cot în figură administrat lui Sibaya, iar Franţa era în derivă. Africanii au dat lovitura în minutul 38, cînd Mphela a trimis din 2 metri în plasă.

PUTEA FI TRAGERE LA SORŢI
În partea cealaltă, Uruguayul deschidea scorul în finalul primei reprize, iar gazdele mai aveau nevoie de două goluri. Dacă scorul rămînea acelaşi în meciul cu Franţa, iar sud-americanii mai marcau de două ori, Mexic şi Africa de Sud s-ar fi aflat la egalitate perfect. Ar fi urmat o tragere la sorţi care urma să determine a doua echipă calificată în optimi din grupa A.

N-a fost să fie, pentru că în minutul 72, Ribery a făcut o fază genială şi l-a singur la 6 metri pe Malouda, care a înscris în poarta goală. Sud-africanii au încercat cu disperare să îl învingă pe Lloris, dar portarul lui Lyon şi-a revenit după ezitările din debutul partidei, reuşind cîteva parade decisive.

Africa de Sud părăseşte competiţia cu capul sus, învingînd Franţa cu scorul de 2-1.


17:00
liveTEXT pe

AFRICA DE SUD PREZENTARE FRANŢA
Mergi pe Africa de Sud
PARIURI Mergi pe Franţa
Steven Pienaar
VEDETA Franck Ribery
Lotul ECHIPA Lotul
Carlos Alberto
ANTRENORUL Raymond Domenech
CAF
CUM S-AU CALIFICAT UEFA
Primul 11
EVOLUŢIA ÎN ULTIMII 2 ANI
Primul 11

*Click pe nume pentru a deschide paginile

 

Franţa şi Africa de Sud îşi joacă astăzi ultima carte pentru calificarea în optimi.

Misiunea este aproape imposibilă, iar dacă Mexi şi Uruguay se înţeleg la o remiză, totul este pierdut. Cine vrea să prindă următoarea fază are o singură soluţie în acest meci: victoria la scor.

Măcinaţi de scandaluri din interior şi cu un antrenor care îşi arată cu fiecare zi limitele, Fraţa se află în derivă. Şi-a pierdut sponsorii, şi-a pierdut unitatea, şi-a pierdut demnitatea. Vicecampioana Mondială a devenit o simplă glumă.

Gazda putea avea o cu totul altă soartă la acest turneu final. Dacă reuşeau să îl blocheze pe Marquez în primul meci, dacă nu loveau bara în ultimul minut. După umilinţa cu Uruguay, şansele au scăzut teribil. Unica soluţie pentru africani ar fi să învingă Franţa la un scor cît mai mare şi să se roage că în celălalt meci o echipă va face spectacol total.

Vuvuzelele vor fi prezente şi el, încercînd să îi împingă pe Tshabalala şi companie spre gol. Rămîne de văzut cum vor reacţiona francezii după ultimele evenimente din lot.

Click aici pentru a urmări comentariul liveTEXT!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
nime.n.lume
nime.n.lume  •  22 Iunie 2010, 19:21

Asa se scrie la ziar? "Ribery a făcut o fază genială şi l-a singur la 6 metri pe Malouda, care a înscris în poarta goală." Inteleg ca e scris repede si pe genunchi, dar nici macar odata nu puteti citi ce ati scris inainte sa dati click pe OK? Calitatea e un obicei! Nu prea aveti acest obicei!

forumer
forumer  •  22 Iunie 2010, 18:59

Si desigur, la orice articol, indiferent despre ce e vorba, vin cei 2 ungurasi si fac legatura cu Steaua :)). Ce viata trista aveti, numai la Steaua visati, intreaga voastra viata se invarte in jurul Stelei, asa rau sunteti traumatizati de bataile pe care le-ati luat de la Steaua?!

alpin
alpin  •  22 Iunie 2010, 18:19

Adauga si pe Dinamo, dupa episodul Cluj! Dar, ce bafta pe acest Domenech! sa fi asa prooost antrenor si sa ai bafta sa dai de unul mult mai prooost!! Adica, de barbugiul nostru, Piturca!!! Cel care l-a salvat de doua ori: la Euro 2008 si in grupa pentru acest mondial. Daca noi am fi avut antrenor, astazi avea si Franta!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează