INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  CHILE - ELVEŢIA 1-0

Lecţie pentru Spania / Chile a reuşit să desfacă defensiva Elveţiei

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2010 00:00

Echipa lui Marcelo Bielsa a reuşit să desfacă apărarea compactă a Elveţiei şi a învins la limită, 1-0, prin golul lui Marko Gonzalez, după un meci în care a fost superioară la posesie, ca şi Spania, dar fotbaliştii chilieni au fost mai inteligenţi şi mai eficienţi decît elevii lui Del Bosque.

Chile a început în forţă partida contra Elveţiei, dar entuziasmul excesiv a fost taxat de arbitru, care i-a arătat cartonaşul galben lui Suazo în minutul 2 al întîlnirii, pentru un fault.

Aşa cum era de aşteptat, elevii lui Marcelo Bielsa au construit cu răbdare şi şi-au creat ocazii bune la poarta lui Benaglio, dar intervenţiile portarului Benaglio, două în acelaşi minut (11) au făcut ca scorul să rămînă 0-0.

Arbitrul Khalil Al Ghamdi a fost în centrul atenţiei în prima repriză, acordînd 4 cartonaşe galbene şi unul roşu. Cel eliminat destul de uşor a fost elveţianul Valon Behrami, după un duel cu Vidal.

Prima repriză s-a încheiat la egalitate, Chile intrînd la vestiare după o primă parte în care a avut o posesie de 56%, iar elveţienii au făcut risipă de efort. Chilienii au tras de 9 ori la poarta lui Benaglio, în timp ce elveţienii şi-au încercat de doar 3 ori şutul.

Repriza a doua n-a adus prea multe noutăţi. Tot elevii lui Bielsa au rămas la cîrma jocului, profitînd şi de superioritatea numerică. Chile a marcat prin Sanchez (48), dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Chilienii s-au bucurat degeaba că au reuşit să stopeze încercarea elveţienilor de a depăşi recordul Italiei, care nu a primit gol timp de 550 de minute (record stabilit între 1986-1990).

"Recitalul" arbitrului Al Ghamdi a continuat şi după pauză, cînd cartonaşele galbene, 6 la număr, au continuat să curgă. "Centralul" a fost însă îngăduitor cu Chile, iertîndu-l pe Fernandez de cartonaşul roşu care se impunea în minutul 60, cînd şi-a lovit un adversar, arătîndu-i doar "galben".

Singura satisfacţie a Elveţiei după acest meci este că a depăşit recordul Italiei (stabilit între 1986-1990), fiind neînvinsă mai mult de 550 de minute la un Campionat Mondial.

După un meci în care a presat continuu şi şi-a creat ocazii bune, Chile a reuşit să deschidă scorul prin Mark Gonzalez, care a profitat de ieşirea neinspirată a lui Benaglio din poartă şi a marcat cu capul din centrarea lui Paredes, Lichtsteiner neputînd respinge de pe linia porţii. 1-0 şi Chile le-a arătat spaniolilor că defensiva lui Ottmar Hitzfeld poate fi răpusă.

OMUL MECIULUI: Marko Gonzalez (Chile)

17:00
liveTEXT
Chile PREZENTARE Elveţia
Mergi pe Chile
PARIURI Mergi pe Elveţia
Humberto Suazo VEDETA Alexander Frei
Lotul ECHIPA Lotul
Marcelo Bielsa
ANTRENORUL Ottmar Hitzfeld
CONMEBOL CUM S-AU CALIFICAT UEFA

*Click pe nume pentru a deschide paginil


De la ora 17:00, se întîlnesc Chile şi Elveţia, ambele învingătoare în prima etapă a grupei H. După ce au produs marea surpriză a acestui Mondial, reducînd Spania la tăcere, 1-0, prin golul lui Fernandes (52), elevii lui Ottmar Hitzfeld privesc cu încredere al doilea test al grupei, contra chilienilor.

Ar trebuie să fie o înfruntare interesantă, mai ales că şi Chile a demonstrat în primul meci, contra Honduras, că îşi poate crea multe ocazii, combină bine, însă are ceva probleme la finalizare. O victorie i-ar putea asigura uneia dintre cele două accederea în 16-imi.

Elevii lui Marcelo Bielsa vor încerca să nu cadă în capcana care le-a fost fatală spaniolilor. Cu o apărare compactă şi sigură şi o linie de mijloc la fel, elveţienii i-au scos din minţi pe spanioli, care au dominat partida, dar au pierdut. Rămîne de văzut dacă Chile va reuşi să spargă defensiva elveţiană şi să-şi creeze spaţii spre poarta lui Benaglio.

Tehnicianul Marcelo Bielsa ar putea miza pe atacantul Humberto Suazo, revenit după o accidentare, într-o formulă de ofensivă cu 3 vîrfuri: A.Sanchez, Suazo şi Beausejour.

Antrenorul Ottmar Hitzfeld e de părere că Chile e favorită în acest meci, pe care îl vede mai dificil chiar decît înfruntarea cu elevii lui Vicente del Bosque. Elveţienilor le convine de minune statutul de outsider, dovedind în mai multe rînduri că pot cîştiga meciuri în care nu li se dau şanse prea mari.

Chile n-a mai participat la un Campionat Mondial din 1998, dar a revenit în forţă, avînd o campanie de calificare foarte bună, clasîndu-se la doar un punct în spatele unei formaţii puternice a Braziliei.

URMĂREŞTE AICI COMENTARIUL LIVE-TEXT AL PARTIDEI!

ECHIPELE DE START:

CHILE:
Bravo - Isla, Medel, Ponce, Jara - Vidal, Carmona, Fernandez - Sanchez, Suazo, Beausejour

ELVEŢIA:
Benaglio - Lichtsteiner, Von Bergen, Grichting, Ziegler - Behrami, Inler, Huggel, Fernandes - Frei, Nkufo

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (13)
ndaniel
ndaniel  •  22 Iunie 2010, 00:30

Pt. cine a scris articolul: mai lasati-ne cu astfel de titluri de 2 lei. Chile a jucat cu 1 om mai mult vreo 60 de min. Asa ca nu mai comparati mere cu pere. Nu a jucat Spania nimic in primul meci, dar si Chile abia a reusit sa inscrie desi avea 1 om in plus din min. 30. Asa ca nu stiu ce lectie sa ia Spania. Ce sa mai zicem ca Chile a batut doar cu 1-0 pe Honduras. O sa vedeti ce lectie o sa ia Chile cand Si-o iau de la Spania si Elvetia bate cu 2-0.

ndaniel
ndaniel  •  22 Iunie 2010, 00:22

Chile nu e calificat deloc. Ultimile meciuri sunt Spania-Chile si Elvetia-Honduras. Deci si Spania si Elvetia pot face 6 puncte. In plus Chile a batut doar al un gol in fiecare meci, asa ca daca Spania bate, iar Elvetia bate si inscrie cel putin 2 goluri (2-0 sau si 2-1 e bun), Chile este eliminata.

cristiandan
cristiandan  •  21 Iunie 2010, 23:37
Postat de sorinolariu pe 21 Iunie 2010, 19:07

Amigo, Chile este deja calificata.

Chile nu este deja calificata, poate sa piarda ultimul meci cu Spania, iar Elvetia bate Honduras la mai mult de un gol. Mai departe merg Spania si Elvetia pt ca au golaveraj mai bun ca Chile. Si asa o sa se si intample !!!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează