INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  RĂZBOI ÎN ISRAEL

UPDATE UEFA a luat decizia cu privire la meciurile Israelului din preliminariile EURO 2024! Comunicatul oficial

Turnul din Gaza atacat de armata israeliană +9   FOTO
Turnul din Gaza atacat de armata israeliană

Articol de - Publicat duminica, 08 octombrie 2023 22:04 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 22:04

După declanșarea războiului dintre Hamas și Israel, UEFA a ținut cont de cererea Federației de la Tel Aviv și a reprogramat meciul cu Elveția (12 octombrie, acasă). Meciul „tricolorilor”, programat inițial la Ierusalim, pe 18 noiembrie, se va disputa foarte probabil pe teren neutru.

UPDATE / UEFA a luat decizia cu privire la meciurile Israeului

Israel - Elveția a fost oficial amânat. UEFA a făcut anunțul în această seară. O decizie legată de Kosovo - Israel, meci programat la Priștina pe 15 octombrie, încă nu a fost luată. Oficialii forului european analizează condițiile în care s-ar putea desfășura. Și asupra partidei cu România, de pe 18 noiembrie, de la Ierusalim, încă plutește incertitudinea.

În lumina situației curente din Israel, UEFA a decis să amâne toate meciurile programate pe teritoriul țării în următoarele săptămâni. Datele la care vor fi reprogramate urmează să fie stabilite. UEFA are nevoie de câteva zile suplimentare pentru a decide dacă meciul Kosovo - Israel se poate desfășura conform programului inițial. UEFA va continua să urmărească atent situația și să rămână în contact cu formațiile implicate.
- Comunicat UEFA

Federația din Israel a cerut la UEFA reprogramarea meciurilor cu Elveția și Kosovo

Războiul din Israel, declanșat sâmbătă și care a făcut deja sute de victime și mii de răniți, a alarmat și UEFA, pentru că naționala lui Alon Hazan urma să joace pe 12 și 15 octombrie două meciuri din preliminariile Euro 2024, cu Elveția, la Tel Aviv, și cu Kosovo, la Priștina.

Jucătorii străini au început să părăsească Israelul: „Nu mă întrebați de fotbal. E război!”
ISRAEL
Jucătorii străini au început să părăsească Israelul: „Nu mă întrebați de fotbal. E război!”

Încă de dimineață, un oficial al forului continental a declarat pentru GSP.ro că „monitorizăm situația cu mare atenție. Suntem în contact permanent cu federațiile". Acesta a mai precizat că „există posibilitatea ca partida Israel - Elveția să fie mutată pe un teren neutru".

În Israel se specula în acel moment că întâlnirea ar putea avea loc în Cipru. Dar apăruse și varianta că va fi amânată!

Seara, presa de la Tel Aviv a dezvăluit că Moshe Zuares, președintele federației, a cerut conducătorilor UEFA ca ambele partide, cu Elveția și Kosovo, să nu se joace săptămâna viitoare, pentru că echipa națională nu se poate antrena și nici deplasa în străinătate fără acordul forțelor de securitate.

Război Israel - Fâșia Gaza
Război Israel - Fâșia Gaza
Război Israel - Fâșia Gaza
Război Israel - Fâșia Gaza
Război Israel - Fâșia Gaza
+5 FOTO

Meciul România nu se va mai juca foarte probabil în Israel pe 18 noiembrie

Potrivit surselor Gazetei, UEFA va ține cont de cererea forului israelian și, aproape sigur, va decide să amâne și Israel - Elveția, și Kosovo - Israel pentru o dată ulterioară. Și este posibil ca Israelul să nu mai găzduiască în țară în acest an niciun meci internațional.

Foarte probabil, nici duelul Israel - România, programat pe 18 noiembrie, nu se va mai juca la Ierusalim, cum se stabilise inițial, ci pe teren neutru.

Și elvețienii așteaptă răspunsul UEFA legat de partida cu Israel

Și federația elvețiană aștepta un răspuns de la UEFA. „Cu mare regret am luat la cunoștință de situația gravă din Israel și despre atacurile cu rachete din cursul nopții. SFV e în permanentă legătură cu UEFA și cu Ambasada Elveției din Israel", a anunțat forul de la Berna, anunțând că „este probabil ca meciul Israel - Elveția să aibă loc în altă țară, dar asta numai UEFA o poate hotărî". UEFA va amâna aproape sigur ambele partide ale Israelului.

  • Sâmbătă, statul Israel a fost atacat de organizația teroristă Hamas. Potrivit BBC, sunt peste 250 de victime, iar peste 100 de persoane sunt răpite. Iar numărul persoanelor dispărute este de ordinul miilor
  • Ministrul Apărării și Comandantul Poliției au declarat stare de război pe teritoriul țării
  • Israel a ripostat, atacând fâșia Gaza, unde s-au raportat peste 250 de victime
  • În această dimineață, Israel a fost atacat și din Nord, din zona Libanului, de organizația Hezbollah
  • Săptămâna viitoare, la Tel Aviv era programată partida Israel - Elveția din preliminariile EURO 2024

Citește și: 

REZUMAT VIDEO Dennis Man, „anonim, fără repere și idei” în Venezia - Parma 3-2 » Valentin Mihăilă, „superficial, se pierde la prima greșeală”

REZUMAT VIDEO Radu Drăgușin, printre cei mai buni din Genoa - AC Milan, George Pușcaș, cel mai slab: „Jocul a trecut pe lângă el”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (19)
drdetampiti
drdetampiti  •  09 Octombrie 2023, 23:17
Postat de Str82HeIL pe 09 Octombrie 2023, 06:20

Ti-ai raspuns singur la intrebare ...Pai imagineaza-ti ce deplasari ar avea Israel prin Libia Liban Iran . De aia nu joaca acolo. Era logic daca stateai 2 secunde sa gandesti inainte sa tastezi

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ccc23
ccc23  •  09 Octombrie 2023, 14:04
Postat de cirus11 pe 08 Octombrie 2023, 23:18

Si eu ma intreb uneori cati neuroni chiar au oamenii prin tara asta... Australia de ce joaca in Asia? Pentru ca sunt diferite circumstante si exista intelegere...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ccc23
ccc23  •  09 Octombrie 2023, 14:04
Postat de cirus11 pe 08 Octombrie 2023, 23:18

Si eu ma intreb uneori cati neuroni chiar au oamenii prin tara asta... Australia de ce joaca in Asia? Pentru ca sunt diferite circumstante si exista intelegere...

noroc ca mai sunt intelijenti dinastia ca tine ..cu toti intregi…altfel ne duceam pe pl toti din tara asta…Bravo..ai descoperit gaura la macaroana inteligentul pamantului

Vezi toate comentariile (19)
Comentează