INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SHERIFF - FARUL

Sheriff - Farul 3-0 (3-1 la general) » „Regele” Hagi, răpus peste Prut. Rămânem fără echipă în Champions League

Articol de , - Publicat marti, 18 iulie 2023 22:39 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 03:15

Învinsă de Sheriff la Tiraspol, 0-3, 1-3 la general, Farul Constanța a fost eliminată din preliminariile Champions League încă din primul tur. Campioana României cade în turul 2 preliminar al Conference League, unde va da peste Urartu, campioana Armeniei.

  • Reporterul GSP Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda sunt la Tiraspol și transmit toate informațiile care contează după Sheriff - Farul
  • Farul a pățit la fel și în sezonul 2017/2018, când a învins-o pe APOEL cu 1-0 în prima manșă din turul 3 preliminar al Champions League, dar a fost zdrobită la retur, 0-4, cu 3 goluri înscrise în prelungiri.  
  • În faza următoare din preliminariile Champions League, Sheriff va da cel mai probabil peste Maccabi Haifa. Israelienii au câștigat turul cu maltezii de la Hamrun, scor 4-0.

Farul a fost trântită în iarbă de Sheriff la Tiraspol, campioana României a fost descompusă de formația oligarhului Victor Gușan, un 3-0 conform cu realitatea și care ne-a arătat încă o dată că una e să fii Hagi în Liga 1, alta e când dai de băieții de la masa bogaților, fiindcă pe titanii Champions League îi vedem doar la TV de mulți ani. Farul putea juca până mâine, nu ar fi dat gol!

Fotbalul i-a răsplătit pe cei care l-au jucat. În prima repriză, Sheriff a avut totul în plus față de Farul, care a făcut act de prezență în fața unui public amical și a unor armăsari aduși din toate zările de rublele transnistrene convertite în euro grei ale oligarhului Gușan. 

Echipa lui Bordin a avut viteză, tehnică, atitudine, devotament și a marcat golul care a anulat avantajul din tur pentru Gică Hagi. "Regele" a privit deznădăjduit cum ai săi nu reușesc să depășească cercul de la centrul terenului. Nervos, gesticulând, antrenorul campioanei României ar fi trebuit să schimbe vreo opt inși la pauză după reușita-premium a lui Talal (45+1), care a făcut harcea-parcea defensiva "marinarilor". 

Golul marocanului a fost recompensa gazdelor pe arșița de afară, după alte trei ocazii mari semnate de căpitanul transnistrenilor, ca o bălăceală în apele Nistrului în miezul verii.

„Bombă” la Universitatea Craiova! Rotaru se desparte de al treilea nume important din club
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
„Bombă” la Universitatea Craiova! Rotaru se desparte de al treilea nume important din club

Furtună pe arșiță

Oricum, s-a intrat bine la pauză cu deficit de un gol, pentru că Sheriff putea să facă KO formația lui Hagi, dar Talal, nemarcat, și Ngom, blocat impresionant de Nedelcu, semnând două ocazii uriașe, fără a mai contabiliza alte două-trei mai de meci. 

În afara gesticulărilor lui Alibec, dar și a tentativelor lui Denis de a mai duce jocul în jumătatea adversarului, a intrărilor tari ale lui Nedelcu, a câtorva încercări ale lui Grameni și a ieșirilor precise ale lui Aioani, prima repriză a fost exclusiv a celor din Tiraspol.

+31 FOTO

Farul n-a mai fost Farul

Startul reprizei secunde a oferit un strop de energizant suporterilor Farului, elevii lui Hagi au pus mingea jos și au arătat că au sosit, totuși, la meci. Dar când cei de la Sheriff au plecat pe contraatac, ca niște hoarde în stepă, a fost vai! 

Badolo (50) era să naufragieze speranțele alb-albaștrilor. Ce șansă a irosit Mazilu (51), șut anemic, angajare foarte bună a lui Alibec! Nou intrații Larie și Tudor Băluță au adus un mic plus. Doar ei, restul au intrat să fie.

Tot stând cu fundu-n poartă, "marinarii" erau să-și dea autogol, prin Mihai Popescu (75). Alibec n-a avut/n-a primit una să încerce poarta! O repriză secundă estivală, anemică, Farul căutând un miracol, iar Sheriff un șut cadrat izbăvitor. 

Pe finalul timpului regulamentar, albii șchiopătau fizic, psihic și din toate punctele de vedere. Nicio idee clară, un fotbal stors și șters. Și cu Hagi țipând la toți, inclusiv la secunzii săi. Parada de seri mari a lui Aioani (90+3) a dus Farul în prelungiri la reluarea lui Apostolakis!

Prea mici pentru învingătoarea Realului în 2021

Ce noroc pe Larie și pe Farul, Talal (94) a făcut ce-a vrut, până a fost deposedat în momentul șutului. Destinul implacabil al meciului s-a întâmplat în minutul 99, când Luvannor a făcut o fază de Champions League, a luat-o din dreapta, a intrat în centru, ridiculizând tot în calea-i, i-a "înțepat" mingea lui Ngom care a aruncat în iarbă echipa "Regelui".

De aici și până la rușine a fost doar un pas. Unul de ghepard, fiindcă Gușan are jucători de clasă pe lângă Hagi! Ademo (105+1) a strins lumina Farului, după o altă fază de fotbal a gazdelor. Rezultatul a fost firesc cu ceea ce a fost pe teren, poate chiar o idee prea blând la adevărul din iarbă. Nu că s-a făcut de râs, dar Farul n-a jucat absolut nimic aseară la Tiraspol! 

Privirea deznădăjduită a "Regelui", rezervele care s-au antrenat în prelungiri, uitate lângă steagul de la colț, cei din tren epuizați și răpuși de "tancurile" transnistrene. Turul II preliminar Conference League scrie pe Farul, una e Liga 1, alta e Champions League, chit că prima fază a preliminarilor. Suntem jos de tot!

280 de mii de euroeste premiul de consolare pentru clubul lui Hagi după eliminarea prematură din turul I preliminar al UCL

FINAL » Sheriff - Farul 3-0 (3-1 la general)

  • Ora 22:39 - Final de meci. Farul este eliminată din preliminariile Champions League. 
  • min. 118: ultimele minute la Sheriff. Farul are posesia, dar nu-și creează mari ocazii. 
  • min. 114: a șasea schimbare la Farul. Ionuț Vînă i-a luat locul lui Denis Alibec. 
  • min. 111: Farul încearcă imposibilul, să înscrie două goluri pentru a avea lovituri de departajare. Carnat încearcă o „foarfecă”, dar mingea trece pe lângă poartă. 
  • Ora 22:22: a început repriza secundă a prelungirilor.
Gică Hagi, un car de nervi după ce și-a pierdut „perla”!
SHERIFF - FARUL
Gică Hagi, un car de nervi după ce și-a pierdut „perla”!
  • Ora 22:19 - Pauză în prelungiri.
  • min. 105+1: GOL SHERIFF. 3-0 pentru campioana Moldovei, după o fază plecată de la greșeala lui Mihai Popescu. Stoperul Farului a fost deposedat de Mbekeli, acesta a pasat mai departe la Paiva, iar Paiva l-a servit pe Ademo, care a finalizat cu sânge rece.
  • min. 103: dublă-schimbare la Sheriff: au intrat Paiva și Tovar, au ieșit Luvannor și Apostolakis.
  • min. 99: GOL SHERIFF. Mbekeli a făcut 2-0 la capătul unui contraatac tăios al gazdelor. Grameni a pierdut mingea în terenul advers, Luvannor a fost servit cu o pasă lungă, l-a ridiculizat pe Dan Sîrbu, apoi a „șerpuit” prin apărarea Farului și i-a pasat lui Mbekeli pe poziție viitoare. Acesta din urmă a șutat din prima, direct în vinclu.
  • min. 94: Talal îl depășește ușor pe Larie și ajunge în poziție de finalizare, dar Artean îl blochează în ultima clipă!
  • min. 92: Talal, autorul singurului gol de până acum, a șutat din afara careului. Aioani a reținut balonul fără bătăi de cap.
  • Ora 22:01 - A început prima repriză de prelungiri.
  • min. 90+6: finalul timpului regulamentar. Avem prelungiri la Tiraspol. 
  • min. 90+4: Băluță reia cu capul o centrare a lui Borza, dar execuția este moale, pe direcția portarului. 
  • min. 90+3: Sheriff are o ocazie uriașă. Apostolakis a șutat din afara careului, Aioani a respins spectaculos în corner. 
  • min. 90: șase minute de prelungire arătate de la margine. 
  • min. 87: încă două schimbări efectuate de Hagi. Au intrat Carnat și Dan Sîrbu, au ieșit Mazilu și David Kiki. Adrian era deja de două minute pe bancă! 
  • min. 85: Hagi le reproșează colegilor din staff că schimbările nu au loc mai repede. Jucătorii pe care „Regele” în vrea pe teren nu sunt încă pregătiți să intre.
  • min. 82: și Adrian Mazilu are probleme. Fotbalistul cumpărat de Brighton primește îngrijiri medicale.
  • min. 80: Băluță încearcă poarta cu un șut din afara careului, dar execuția este moale, astfel că portarul Koval reține fără probleme. 
  • min. 78: schimbare la Farul. Nedelcu, care acuza probleme medicale, a fost înlocuit de argentinianul Marco Borgnino, decarul Farului. 
  • min. 75: emoții pentru Aioani, după ce Popescu respinge greșit o centrare. Mingea a căzut la o palmă de bara porții Farului. 
  • min. 73: ocazie pentru Sheriff. Nou-intratul Ademo a căutat colțul lung cu o execuție cu efect, dar a trimis pe lângă poartă. 
  • min. 69: schimbare și la Sheriff. Iese Badolo, intră Ademo. 
  • min. 66: Șeptarul Farului s-a ridicat, dar mișcările sale sunt rigide, semn că durerile de la piciorul stâng îl sâcâie. 
  • min. 65: Alibec resimte dureri și s-a întins pe gazon. 
  • min. 60: Farul nu reușește să amenințe poarta gazdelor. Construcția campioanei României este lentă și previzibilă. 
  • min. 57: primele schimbări efectuate de Gică Hagi. Au ieșit Boli și Rivaldinho, au intrat Larie și Băluță.
  • min. 53: Gică Hagi și-a schimbat tricoul la pauză, de la un tricou polo albastru a trecut la unul alb. Poate se va schimba și norocul Farului. 
  • min. 51: Mazilu irosește cea mai mare ocazie a Farului. Servit de Alibec, Adrian a ajuns într-o poziție bună în careul advers, dar a șutat slab, pe lângă poartă. 
  • min. 49: chiar și așa, prima ocazie le aparține tot gazdelor. Badolo a șutat la colțul lung, cu efect, dar Aioani s-a întins miraculos și a respins în corner! 
  • min. 48: Farul etalează un fotbal mai curajos în acest început de repriză. 
  • Ora 21:05 - A început partea a doua.
  • Ora 20:49 - Arbitrul fluieră finalul primei reprize.
  • min. 45+1: GOL SHERIFF! Nemarcat în careul, Talal ajunge la o centrare pe care Boli nu a reușit să o respingă, îl driblează elegant pe Aioani și introduce mingea în poarta goală.
+31 FOTO
  • min. 43: Boli primește primul cartonaș galben al partidei pentru un fault comis asupra lui Badolo.
  • min. 38: ocazie pentru Sheriff. Mbekeli ajunge într-o poziție periculoasă, dar Nedelcu îi blochează șutul în ultima clipă, cu o intervenție prin alunecare.
  • min. 36: aproximativ 6.500 de oameni sunt în tribunele arenei din Tiraspol. Farul a echilibrat partida, a împins jocul spre poarta adversă. 
  • min. 32: primul șut pe poartă este al Farului. Adrian Mazilu încearcă poarta de la mare distanță, dar goalkeeperul lui Sheriff apără fără emoții.
  • min. 30: zecile de susținători ai Farului scandează „România, România!”. Galeria gazdelor nu a răspuns.
  • min. 27: nemulțumit de felul în care se desfășoară partida, Hagi se consultă cu colaboratorii din staff, în căutarea soluțiilor. Farul este înghesuită în preajma propriului careu.
+31 FOTO
  • min. 20: încă o șansă de gol pentru Sheriff. Luvannor încearcă o execuție pretențioasă în careul Farului, o „foarfecă”, și trimite peste poartă. 
  • min. 17: Hagi îi cere lui Denis Alibec să se implice mai mult, Denis gesticulează la rândul lui, plângându-se că nu primește mingi. 
  • min. 16: Sheriff are o posesie superioară în acest început de meci. 
  • min. 14: Gică Hagi este nemulțumit de felul în care au început meciul elevii săi. „Regele” este activ și vocal pe margine. 
  • min. 11: ocazie uriașă pentru Sheriff! Talal, lăsat singur în careul Farului, a trimis cu capul peste poartă dintr-o poziție foarte bună. 
  • min. 8: prima ocazie a meciului le aparține gazdelor. După o incursiune în banda stângă, Apostolakis i-a pasat căpitanului Talal, care a șutat din afara careului. Balonul a trecut peste poarta apărată de Marian Aioani.
  • min. 3: atmosferă liniștită pe stadion, ca de amical. Galeriile nu sunt foarte numeroase, pe Sheriff o susțin în jur de 40 de oameni, în timp ce Farul are 30 de suporteri în spate. 

Echipa GSP transmite cele mai noi informații de la Tiraspol: 

  • Ora 19:30 - Jucătorii Farului au intrat pe teren pentru încălzire. Tot acum și-au făcut apariția pe stadion și primii dintre susținătorii clubului lui Gică Hagi. 
  • Ora 19:10 - Un grup de forțe speciale este „staționat” la una dintre tribune.
+3 FOTO
  • Ora 18:50 - La Tiraspol este foarte cald, sunt 33 de grade. Oamenii au început să-și facă apariția la stadion, până acum au venit în special familii cu tot cu copii. 
+3 FOTO
  • Ora 18:40 - La stadion a ajuns și Marilena Hagi, soția antrenorului-finanțator de la Farul. Ea a sosit cu un autocar înmatriculat în Republica Moldova, alături de alte 30-40 de persoane. Autocarul a fost escortat de poliție. De altfel, polițiștii sunt prezenți în număr mare în perimetrul stadionului.
  • Ora 18:30 - Cu o oră și jumătate înainte de startul partidei, forțele de ordine controlează mașinile care se apropie de stadion, indiferent dacă vorbim despre vehicule înregistrate în România sau în Moldova. Autoritățile locale încearcă să se asigure că nu sunt aduse bombe sau alte astfel de dispozitive la meci. Inclusiv gurile de canal sunt verificate!

Sheriff - Farul, echipe de start:

Sheriff: Koval - Zohouri, Garananga, Bueno - Badolo, Fernandes, Kyabou, Talal, Apostolakis - Mbekeli, Luvannor 
Rezerve: Straistari, Pașcenco - Djibo, Ricardhinho, Ngah, Tovar, Forov, Dijinari, Paiva, Boțan, Ademo
Antrenor: Roberto Bordin

Farul: Aioani - Kiki, M. Popescu, Boli, Borza - Artean, Nedelcu, Grameni - Ad. Mazilu, Rivaldinho, Alibec
Rezerve: Buzbuchi - Queiros, Larie, T. Băluță, Vînă, Borgnino, Sîrbu, Carnat, Marins, Sali, N. Popescu
Antrenor: Gică Hagi

Stadionul: "Central" - Tiraspol
Arbitru: Miguel Noguera. Asistenți: Pedro Almeida, Rui Teixeira. Arbitru VAR: Luis Godinho. Asistent VAR: Bruno Esteves (toți din Portugalia)

VIDEO. Antrenamentul oficial al Farului

4 cifre înainte de Sheriff - Farul

  • 41 de trofee a cucerit Sheriff Tiraspol, club fondat în 1997: 21 de campionate, 11 Cupe ale Moldovei, 7 Supercupe și 2 Cupa Campionilor CSI
  • 2 este cifra antrenorilor români care au pregătit Sheriff: Mihai Stoichiță, în două mandate, și Gabi Balint
  • 4 echipe a antrenat Roberto Bordin în cariera lui de principal, Triestina, Sheriff Tiraspol, Neftci Baku și naționala Moldovei
  • 3 este locul pe care a terminat Sheriff în grupa de Champions League din 2021, din care mai făceau parte Real Madrid, Inter Milano și Șahtior

Citește și:

Pe cine întâlnește Farul? Magnatul din Tiraspol cheltuiește „10.000 de euro pe lună doar pentru porumbei”
sheriff - farul
Pe cine întâlnește Farul? Magnatul din Tiraspol cheltuiește „10.000 de euro pe lună doar pentru porumbei”
Bază de 5 stele admirată de Hagi și amintiri cu Borcea „spartanul”: „A auzit că sticla de cognac costă 100 de euro, a comandat o ladă!”
sheriff - farul
Bază de 5 stele admirată de Hagi și amintiri cu Borcea „spartanul”: „A auzit că sticla de cognac costă 100 de euro, a comandat o ladă!”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (260)
Karllo_M
Karllo_M  •  19 Iulie 2023, 15:15
Postat de PS97 pe 19 Iulie 2023, 06:57

I Teresa to E are de zis si jica popescu….. un Farul cu Nicholas popesco si gianis hagi in teren at fi aratat altfel…. :))))

Comm anului ????????

Tikuletz
Tikuletz  •  19 Iulie 2023, 14:58

Farul s-a prabusit imediat dupa castigarea campionatului, nu ieri cu Sheriff. Nu urmaresc tranzactiile lor cu jucatori dar vad ca echipa de azi nu mai e cea din luna mai. S-o fi gandit Hagi ca la valoarea lui nu mai conteaza cine-i pe teren.

Cosminache_112
Cosminache_112  •  19 Iulie 2023, 14:55

Asta se întâmplă când câștigi campionatul cu blaturi

Vezi toate comentariile (260)
Comentează