INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

Gigantul "lanternă roşie" » Portretul echipei pe care Dan Petrescu o va prelua în Rusia

Balazs Dzsudzsak este unul dintre cei mai buni jucători din lotul lui Dinamo Moscova
Balazs Dzsudzsak este unul dintre cei mai buni jucători din lotul lui Dinamo Moscova

Articol de - Publicat miercuri, 15 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 14 august 2012 21:52

Rămasă fără antrenor, cu 0 puncte şi 0 goluri marcate după 4 etape, dar cu jucători capabili şi cu un buget suficient de atractiv: iată viitoarea echipă a lui Dan Petrescu!

La doar cîteva ore după plecarea "Bursucului" de la Kuban, s-a aflat şi destinaţia acestuia: Dinamo Moscova, ultimul loc din prima ligă, cu 0 puncte, 0 goluri înscrise, 9 primite şi cu antrenor demis de o săptămînă! Tehnicianul Serghei Silkin a fost dat afară după startul groaznic de campionat.

Stabilitate financiară
De ce ar prelua Petrescu o echipă în derivă? "Vreau o nouă provocare!" a fost prima declaraţie a românului. Însă nu e unicul motiv. Dinamo are un lot estimat la 85.000.000 de euro, de trei ori mai scump decît cel al Kubanului! În plus, există fotbalişti de certă valoare, precum Dzsudzsak şi Kuranyi, iar stabilitatea financiară este confirmată de mass-media din Rusia.

Frumoasa adormită
Una din forţele primei ligi sovietice, avînd 11 titluri de campioană în palmares, Dinamo nu s-a regăsit după dezbinarea URSS. Favorizată în timpul regimului comunist, gruparea n-a mai reuşit să cîştige decît o Cupă a Rusiei, în 1995.

Îl poate salva pe Ropotan
Unicul român de la Dinamo Moscova, mijlocaşul Adrian Ropotan, nu se află într-o situaţie fericită. Revenit după împrumutul la Tomsk, acesta a fost trimis să se antreneze cu juniorii, la fel ca Andrei Voronin. După ce ucraineanul fusese împrumutat la Fortuna Dusseldorf, presa din Rusia a presupus că şi românul va fi cedat. Salvarea ar putea fi chiar Dan Petrescu, cel care a antrenat trei români şi la Kuban: Varga, Bucur şi Niculae.

80 de milioane de dolari este bugetul clubului Dinamo Moscova

100 de milioane de dolari reprezintă costurile totale pentru refacerea stadionului "VTB Arena". Deocamdată, Dinamo joacă la Himki, pe o arenă de doar 18.000 de locuri

TOP 5 jucători Dinamo Moscova
Jucător Ţară Valoare*
Dzsudzsak: Ungaria 14
Kuranyi: Germania 11
Noboa: Ecuador 8
Misimovici: Bosnia 6,5
Bakkal: Olanda 3,5
*Sumele sînt exprimate în milioane de euro (conform transfermarkt.de)

Citeşte şi:
Profil de campion » Dan Petrescu: "Fotbalul e dincolo de ţări şi de echipe!"

2,3 milioane în 8 ani » Salariul lui Petrescu a crescut de 12,5 ori din 2004

A dat Kubanul şi a ales Moscova » După 2 ani şi 7 luni la Krasnodar, Dan Petrescu urcă în Rusia, plecînd la Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
salaaurel
salaaurel  •  15 August 2012, 14:37

Este un profesionist adevarat si -i urez succes mai ales ca e vorba despre un stelist sadea. Mult succes Dane.

caine_
caine_  •  15 August 2012, 12:51

Daca prinzi playofful cu o echipa cum e Kuban, se poate bate la titlu cu Dinamo. "High" au fost multi de-a lungul vremii: aia care credeau ca borussia face istorie cu pustii, care vedeau unirea cu 8 pct in liga, care isi imaginau vreodata ca United revine in finala de liga cu Bayern. Mai usor, saxoane!

saxon
saxon  •  15 August 2012, 10:20

Asa o sa fie in mod sigur:))) Dan o sa se bata la titlu si va ajunge la Chelsea!!!!! Cu marele ,,folbalist" Ropotan:))) Sa moara mama cat s-au ieftinit drogurile:))) Numai haiosi ,,high" pe aici!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează