INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIVEBLOG

liveblog Reușita lui Cicâldău, insuficientă pentru Galata pe terenul lui Beșiktaș » Cum s-a descurcat Moruțan

Articol de GSP - Publicat luni, 25 octombrie 2021 18:59 / Actualizat luni, 25 octombrie 2021 22:04

Într-un week-end presărat cu derby-uri în marile campionatele ale Europei, Barcelona - Real Madrid 1-2, Inter - Juventus 1-1 sau Manchester United - Liverpool 0-5, stranierii „tricolori” au avut la rândul lor meciuri tari.

Cicâldău și Moruțan, titulari în Beșiktaș - Galatasaray 2-1

+3 FOTO
  • Cicâldău, schimbat în minutul 89, a deschis scorul în minutul 35, cu un șut plasat excelent de la 18 metri
  • Mijlocașul român a primit în zonă centrală de la Kerem Akturkoglu și nu a iertat. Efectul execuției lui Cic l-a „driblat” pe Domagoj Vida, fundașul gazdelor aflat pe traiectoria trasorului.
  • Cicâldău a mai avut o șansă bună în minutul 30, când nu a cadrat o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri.
  • Moruțan, înlocuit în minutul 64, a ieșit la rampă o singură dată, în prima repriză. Finalizarea sa la scurt a fost anulată de Ersin Destanoglu, goalkeeperul lui Besiktas.
  • Beșiktaș a triumfat prin „dubla” semnată de Cyle Larin. Galata a avut șansa egalării în minutul 81, când Mostafa Mohamed a ratat o lovitură de la 11 metri.

8este locul ocupat de Galatasaray (17 puncte) în Turcia după 10 etape

Răzvan Lucescu, înfrângere în derby-ul Greciei » Mitriță a ieșit accidentat

PAOK Salonic, formație antrenată de Răzvan Lucescu, a fost învinsă de Olympiakos, scor 1-2, în derby-ul campionatului din Grecia.

PAOK a fost inexistentă în prima repriză. Nu și-a creat nicio ocazie clară de gol și a încheiat fără șut trimis pe spațiul porții apărate de Vaclik. 

Rivalii de la Olympiakos au fost mult mai incisivi, dar reușitele au venit după erori flagrante în defensiva alb-negrilor. Două mingi pierdute în propria treime au dus la golurile marcate de Aguibou Camara, în minutul 20 și de Georgios Masouras, în minutul 31.

Alexandru Mitriță (26 de ani) a fost introdus în minutul 60. Internaționalul român a rezistat doar 19 minute pe teren. Fără să fie lovit, a suferit o întindere musculată inginală și a cerut schimbarea. Locul i-a fost luat de austriacul Thomas Murg.

La doar două minute la intrarea pe teren, Murg a redus din diferență, cu un voleu in interiorul careului. În prelungirile partidei, tabăra lui Răzvan Lucescu a cerut un penalty. Fundașul moldovean Oleg Reabciuk a atins mingea cu mâna în careu, dar „centralul” a considerat că lovitura a venit de la o distanță mult prea mică.

Florin Niță, erou la Sparta Praga

Internaționalul român Florin Niță a fost integralist la ultimul meci al Spartei Praga, victoria de acasă cu Mlada Boleslav, scor 1-0. Sparta a reușit golul victoriei în prelungirile partidei, prin atacantul Adam Hlozek, în meciul în care portarul „tricolor” a avut 8 parade.

Florin Niță a fost declarat jucătorul meciului: „Sunt foarte fericit, a fost un meci important, care ne-a adus trei puncte vitale. Am crezut că putem câștiga, am fost concentrați tot meciul. Mă bucur că mi-am ajutat echipa, am închis poarta”.

Reușita lui Cicâldău, insuficientă pentru Galata pe terenul lui Beșiktaș » Cum s-a descurcat Moruțan
Niță sărutând premiul „Jucătorul meciului”

Man și Mihăilă, titulari în Serie B

Parma a pierdut în Serie B cu Reggina, 1-2. Dennis Man a fost titular 66 de minute și a încasat un galben, iar Valentin Mihăilă a jucat 75 de minute, fiind și el avertizat.

Dennis Man a fost notat cu 4,5 de ParmaLive, care i-a caracterizat scurt prestația: „A fost nervos și egoist. Inutil”. Mihăilă, în schimb, a fost notat cu 5: „Mai puțin nervos decât Man, dar la fel de inutil. Un meci în care a încercat să se desprindă și să șuteze. Atât” , au scris italienii.

Il Luce, victorie în campionat

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a învins Dnipro în etapa #12 din Ucraina. Tsygankov și Garmash au adus victoria cu care Dinamo rămâne lider, cu 3 puncte peste rivala Șahtior.

Ștefan Radu, integralist în show-ul lui Simeone Jr.

Lazio, cu Ștefan Radu (35 de ani) integralist, a fost învinsă categoric pe terenul celor de la Verona, scor 1-4. Toate golurile gazdelor au fost marcate de Giovanni Simeone (26 de ani). Maurizio Sarri l-a folosit pentru prima dată în acest sezon pe Radu.

Hanca și Râpă, titulari în Polonia

Sergiu Hanca a fost titular în remiza obținută de Cracovia pe final, în deplasarea de la Zaglebie Lubin, 1-1. Jucătorul român a fost scos de pe teren în prelungiri. Tot la Cracovia, Cornel Râpă a fost integralist. 

Marin, integralist în Serie A

Răzvan Marin a fost titular la Cagliari în meciul cu Fiorentina, 3-0 pentru echipa toscană. Românul a încasat un galben în minutul 48. Totul despre meci AICI!

Răzvan Marin, evoluție dezastruoasă » Presa italiană: „Un coșmar. Un meci de uitat pentru mijlocaș”
STRANIERI
Răzvan Marin, evoluție dezastruoasă » Presa italiană: „Un coșmar. Un meci de uitat pentru mijlocaș”

Ianis Hagi, decisiv la Rangers 

Ianis Hagi (23 de ani) a fost titular în meciul dintre St. Mirren și Rangers din etapa 10 a campionatului Scoției. Ianis Hagi a trecut pe lângă gol în minutul 32, când portarul Alnwick i-a respins în corner șutul care se îndrepta spre colțul lung. 5 minute mai târziu, mijlocașul român a fost din nou aproape de gol, dar șutul său a fost blocat accidental de unul dintre coechipieri. În minutul 40, Ianis a obținut un penalty pentru Rangers, fiind faultat în careul advers de Alan Power. Totul despre meci aici!

Alex Dobre, gol și assist pentru Dijon 

Atacantul de bandă Alexandru Dobre (23 de ani) a fost, încă o dată, decisiv pentru Dijon. Românul a contribuit decisiv la ambele goluri ale echipei sale în etapa 13 din Ligue 2, la 2-1 cu Grenoble. Mai întâi a pasat decisiv pentru Benzia (minutul 57), apoi a înscris golul victoriei, în minutul 75. 

Cu punctele obținute sâmbătă, Dijon a urcat pe 13 în Ligue 2, cu 16 puncte. Runda trecută, Dobre adusese victoria echipei sale, 1-0 cu Amiens, marcând unicul gol al partidei.

Tătărușanu, gol primit de la... Ibrahimovic!

Ciprian Tătărușanu, titular la AC Milan în partida cu Bologna, a încasat un autogol semnat de Zlatan Ibrahimovic. La 2-0 pentru „diavoli”, superstarul suedez a trimis cu capul în propria poartă, încercând în zadar să se ferească de minge.

Milan a condus cu 2-0 din minutul 35, însă a fost egalată imediat după pauză. Până la urmă, trupa lui Pioli a tranșat victoria cu golurile marcate în ultimele 5 minute de Bennacer și Ibrahimovic.

Bologna - AC Milan 2-4, iar formația lui Tătărușanu, titular în absența titularului Mike Maignan, accidentat, trece provizoriu pe primul loc în Serie A.

Maxim și Toșca, oameni de bază la Gaziantep

Alexandru Maxim și Alin Toșca au fost titulari la Gaziantep în meciul cu Giresunspor, 1-1, din campionatul Turciei. Dacă Toșca a fost integralist, Maxim a fost înlocuit în minutul 81. Gaziantep ocupă locul 11 după 10 runde.

Chiricheș s-a accidentat în Sassuolo - Venezia

Vlad Chiricheș a fost titular în Sassuolo - Venezia, scor 3-1. Fundașul central român a avut o prestație sigură, dar a părăsit terenul accidentat, în minutul 69. Chiricheș a avut probleme musculare și a fost înlocuit cu Ayhan. 

Vestea este una îngrijorătoare pentru selecționerul Mirel Rădoi. România joacă meciurile decisive pentru accederea la barajul Mondialului în luna noiembrie, pe 11 acasă cu Islanda, și pe 14 în Liechtenstein.

Cu victoria de astăzi, Sassuolo a urcat pe locul 12 în Serie A. Are 11 puncte obținute în 9 runde.

Denis Drăguș, titular la Standard Liege 

Denis Drăguș, unul dintre cei mai în formă stranieri, a evoluat 73 de minute pentru Standard Liege, în deplasarea cu Cercle Brugge, scor 1-1. Atacantul român a fost activ în prima parte și a văzut un cartonaș galben în minutul 68. Standard nu a câștigat de 6 meciuri și ocupă doar locul 12 în prima ligă a Belgiei.

Silviu Lung Jr., eșec în Turcia 

Silviu Lung Jr. a fost integralist în eșecul suferit de Kayserispor, scor 0-2, în deplasarea cu Konyaspor, din runda cu numărul 10 a Superligii turce. Kayserispor ajunge la 3 înfrângeri consecutive și riscă să piardă locuri importante. Momentan este pe 13.

George Pușcaș, din nou fără gol pentru Reading

George Pușcaș a fost introdus la Reading în minutul 36 al meciului cu Blackburn, la scorul de 0-0. Formația lui a pierdut în final, scor 0-2. Atacantul român nu a izbutit nici astăzi să marcheze. A ajuns la 15 meciuri oficiale fără reușită în actuala stagiune.

Reading ocupă locul 11 în Championship, cu 19 puncte obținute în 14 partide. Este în cărți pentru locurile de play-off, la doar două lungimi în spate.

Radu Drăgușin, debut reușit la Sampdoria

Radu Drăgușin (19 ani) a debutat într-un meci oficial la Sampdoria, în victoria 2-1 Spezia, din runda cu numărul 9 de Serie A. Fundașul central a fost introdus în minutul 19, în locul lui Verre. Scorul în acel moment era 1-0 pentru Sampdoria.

Cu această victorie, Sampdoria urcă spectaculos în clasament, până pe locul 13, cu 9 puncte obținute în 9 runde.

Marius Șumudică, start perfect la Yeni Malatyaspor

Marius Șumudică are procentaj maxim pe banca lui Yeni Malatyaspor. A obținut a doua victorie din tot atâtea posibile, scor 2-1, contra lui Altay, echipă aflată în prima jumătate a clasamentului. 

Yeni Malatyaspor a dominat autoritar prima parte, dar niciuna dintre cele 6 șanse nu a fost transformată în gol. Scorul a fost deschis în minutul 57 de internaționalul ghanez Benjamin Tetteh. Adem Buyuk a dublat avantajul dintr-un penalty transformat în minutul 68. Tot dintr-o lovitură de pedeapsă a venit și reușita de onoare a oaspeților. 

Cu punctele obținute astăzi, formația antrenată de Marius Șumudică urcă pe locul 11 în prima ligă a Turciei. Și-a dublat punctajul în cele două etape cu românul pe bancă. Are acum 12 puncte.

Cosmin Contra, eșec în derby-ul din Arabia Saudită

Al-Ittihad, formația antrenată de Cosmin Contra, a pierdut meciul cu Al Shabab, scor 0-2. Este primul eșec din mandatul antrenorului român și echivalează cu pierderea primei poziții, în fața lui Damac. Ambele reușite ale meciului au fost semnate de Odion Ighalo, fostul atacantul al lui Watford sau Manchester United.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

VIDEO Ianis Hagi l-a copiat pe Cristiano Ronaldo » Gestul devenit viral chiar în ziua în care a împlinit 23 de ani

Cristiano Ronaldo, luat la țintă de fostul atacant de la Real Madrid: „Cel mai bun din istorie? Destul teatru, nu e nici în TOP 5!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
amoniac
amoniac  •  25 Octombrie 2021, 22:22

Puscau asta e senzatie. Trei de-alde el de' ar avea Radoi, n.ar mai pleca de la nationala :))

629818280865010
Tibor Szoltan  •  25 Octombrie 2021, 20:23
Postat de observator_federal pe 24 Octombrie 2021, 09:09

Parcă era un fotbalist român, a și marcat unicul gol al României în ultimul nostru meci - cu Armenia - și am urcat pe locul doi în grupă, de baraj... Cum îl cheamă Domne, mai joacă fotbal?

Mitrita

629818280865010
Tibor Szoltan  •  25 Octombrie 2021, 20:23
Postat de csa.nimeni.la.meci pe 24 Octombrie 2021, 11:11

Morutan :))))

Mitrita

Vezi toate comentariile (18)
Comentează