OPINII  »  EDITORIAL

Fake news alert: FCSB vrea antrenor cu relații mari la Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 01 noiembrie 2022 17:07 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2022 17:08

Nicolae Dică e deja la timpul trecut pentru FCSB. Iar primul nume pe lista lui Becali e Ilie Poenaru. Fost la Clinceni, Gaz Metan Mediaș și UTA, de unde a fost dat afară tot ieri, tehnicianul de 46 de ani e pentru a doua oară favorit să preia formația din Berceni. Gigi l-a vrut și în urmă cu aproape 2 ani, dar atunci nu s-au legat lucrurile, pentru că Poenaru era sub contract cu Academica Clinceni. Acum, însă, are șanse mari să-i succeadă lui Dică.

Dacă Ilie Poenaru va fi învestit la FCSB, atunci Becali își pune un antrenor care are relații mari la Gazeta Sporturilor. Da, ați auzit bine! Din enunț lipsesc doar ghilimelele. Pentru că afirmația aiuritoare îi aparține domnului antrenor Ilie Poenaru. El susținea că are "relații mari de tot în conducerea ziarului" și, în numele acestor relații inventate, și-a permis să amenințe un jurnalist GSP.

Poenaru: „Am relații mari în conducerea GSP"

S-a întâmplat relativ recent, după un articol în care Gazeta prezenta situația tensionată de la UTA. Informațiile ziarului, venite din partea unor surse din vestiar, spuneau că Poenaru avusese un conflict cu doi dintre jucători: Ubbink și Batha. Tehnicianul a sunat un ziarist GSP și, pe un ton extrem de agresiv, i-a cerut să-i spună cine a dat informația.

Refuzat ferm, cum facem cu oricine nu înțelege cum e cu protecția surselor, Poenaru a trecut la amenințări: "Stați voi liniștiți! Chiar dacă nu-mi spui, tot o să aflu cine e sursa voastră! O să rezolv eu singur fiindcă am relații foarte mari la conducerea Gazetei Sporturilor".

Au trecut ceva vreme de-atunci. Între timp, Ubbink chiar a fost dat afară de Poenaru, care a explicat că "nu avea sens să ne mai chinuim unul pe altul". Domnul antrenor a confirmat, deci, conflictul pe care îl negase inițial. Însă nu a aflat sursele Gazetei din vestiarul pe care el îl scăpase de sub control. Și nici n-a reușit să transforme "relațiile mari" din bluf în realitate.

Dacă va ajunge la FCSB, Poenaru se va afla sub o presiune infinit mai mare decât a avut la Arad. Dar măcar acum știe că nu mai are rost să-și irosească timpul și energia sunând ziariștii Gazetei să le ceară să-și dezvăluie sursele. Fiindcă și dacă o va face, se va lovi de același refuz de neclintit. Și nici cacealmaua cu "relațiile mari la conducere" nu va ține, pentru că aici n-a ținut niciodată.

Fake news alert: FCSB vrea antrenor cu relații mari la Gazeta Sporturilor

Ce relații are Poenaru în zona politică

În schimb, ar fi mai indicat, poate, ca Ilie Poenaru să încerce să-și răspundă la o întrebare care îi cam bântuie cariera de tehnician: de ce a antrenat până acum exclusiv echipe care aveau în spate oameni politici din PNL? Pe rând, Academica, Gaz Metan, UTA. La Clinceni, Mediaș și Arad, toți primarii sunt din PNL. Care e legătura tehnicianului cu acest partid? 

Tatăl său, Ion Poenaru, din PNL, face parte din Consiliul Local Clinceni, localitate în care edil e Adrian Budeanu, tot de la PNL, extrem de bun prieten cu părintele lui Ilie, antrenorul. Să fie doar o coincidență faptul că după ce a plecat de la Clinceni, Poenaru junior a antrenat doar la echipe cu conexiuni PNL-iste, partid în care tatăl său are vechi state?

N-avem în lumea politică relațiile pe care Ilie Poenaru susține că le are la Gazeta Sporturilor, așa că ne rezumăm doar la a pune întrebări. Asta este esența meseriei noastre, de fapt: să punem întrebări. Pertinente, documentate și, de preferat, incomode. Pentru întrebări comode și răspunsuri călduțe există agenții de PR și comunicate oficiale, care nu spun niciodată nimic interesant.

Nu puneți semnul egal între GSP și "butoanele" celor din politică

În schimb, meseria de antrenor înseamnă, de regulă, antrenarea fotbaliștilor, pregătirea meciurilor etc. Nu intimidarea ziariștilor. Poenaru și toți cei ca el, care cred că spatele politic le poate "rezolva" orice, ar trebui să înțeleagă că în România încă există instituții media care nu sunt în serviciul partidelor, ci doar în cel al publicului. Nu avem pretenția perfecțiunii, o avem însă pe cea a corectitudinii și a independenței. Așa că, stimați poenari de toate felurile, nu puneți semnul egal între GSP și "butoanele" pe care le puteți apăsa prin presiuni politice sau de alte feluri.


Comentarii (30)
flob
flob  •  04 Noiembrie 2022, 22:13

Hai sa îți mai dau o tema. Fă o medie a oaspeților. Sa vedem de câți suporteri de bucura o echipa care joaca in deplasare.

ralffy_mr
ralffy_mr  •  04 Noiembrie 2022, 11:26

de ce nu publici ce-am postat, pacaliciule??!!!!

satyricon
satyricon  •  02 Noiembrie 2022, 18:56

Să vomit, nu alta! Ce articol grețos! Uite unde erau cavalerii dreptății ...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează