OPINII  »  EDITORIAL

Cui îi place să piardă?!

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2023 14:45 / Actualizat marti, 30 mai 2023 14:49

Deși CFR a cedat coroana după 5 ani, Dan Petrescu trebuie considerat în continuare un antrenor de top. De departe, e cel mai galonat din Liga 1. Depun mărturie pentru asta succesele interne, între care 6 titluri de campion, dar și cele repurtate în Rusia și China. Desemnat în 5 rânduri antrenorul român al anului, ultima oară în 2022, a fost și e alintat SuperDan. Pe merit.

Nu mai e un secret pentru nimeni că se află acum într-o situație dificilă. Incomodă, de neinvidiat. Cu contract în Gruia până în vara lui 2024, simte că s-a încheiat un ciclu, că a scos maximum posibil din echipă, așa că ar intenționa să plece. Iar clubul nu s-ar opune. Ba chiar i-ar fi găsit un înlocuitor în persoana italianului Cristiano Bergodi, ex-Sepsi, variantă dezmințită însă oficial.

Problema, necazul, constă în aceea că Petrescu n-ar fi primit nicio ofertă atrăgătoare și sub aspectul performanței, nu doar al unui contract foarte tentant din punct de vedere material, o obișnuință în țările arabe ori și mai departe, în China. Deoarece variantele propuse nu par să-l mulțumească, SuperDan ezită. Mai așteaptă. Momentan, pregătește barajul cu Craiova lui Mititelu pentru Conference League.

Cui îi place să piardă?!
Dan Petrescu, antrenorul de la CFR Cluj

Dacă un fost mare fotbalist, între altele câștigător al Cupei Angliei și al Cupei Cupelor cu Chelsea, pentru care a evoluat timp de 5 sezoane, dar și, concomitent, un tehnician cu CV redutabil nu e curtat cu insistență, asta se întâmplă în cazul lui Petrescu din pricina temperamentului acestuia. Un cârcotaș, uneori și agresiv, gata în orice clipă să protesteze, să se plângă și să se certe. Să ia foc din nimic. Cineva a scris despre el, plastic, că e o bombă cu fitilul aprins.

Discutând serios, chiar credeți că patronul unui club cu pretenții din Occident care a urmărit scenele de la finalul meciului CFR - Farul, când Petrescu, parcă ieșit din minți, s-a dedat la un spectacol grotesc, l-ar angaja vreodată pe, ca să fiu manierat, un asemenea rebel?! Aș jura că nu. De aceea pentru un antrenor în genul lui, mai ales dacă vine din Est, nu există înțelegere și nici loc de muncă dincolo de Nădlac. Chiar dacă meseria și palmaresul îl ridică pe respectivul, atitudinea îl trage în jos. Îi răpește orice șansă.

Brusc, a sărit în apărarea lui SuperDan chiar Gigi Becali. Care a încercat să-i scuze pornirea huliganică, vorbele urâte, prin formularea că "Nu-i place să piardă"!

Să-mi fie cu iertare, dar cui îi place să piardă pe lumea asta, știți cumva pe careva, că eu nu?! Poate cu excepția lui Becali însuși, latifundiarul care și-a dat iarăși cu stângul în dreptul, izbutind astfel să mai rateze un titlu de campion! La așa client, un avocat pe măsură, ce părere aveți?


Comentarii (45)
vividan2007
vividan2007  •  01 Iunie 2023, 10:15

acum moda e sa te legi de dan petrescu.moda la gsp,moda la digi(acolo chiar cu ton ridicat si jigniri), moda la orange etc...nu mai are loc la nicio echipa,e slab antrenor,limbaj suburban si altele.cinci ani de performante la revedere.oricine putea face asta e cel mai la moda.chestia e ca viata le aseaza intr-un fel pe toate.ca o ironie azi apare un clip cu mourinho care il face praf pe centralul de ieri folosind cuvinte cel putin asemanatoare cu ale bursucului.doar ca,cuvantul cu f... in engleza suna mai bine decat cel cu f.... sau cu p... in romana.acum vreo 5 zile tot mourinho avea o declaratie trasa la indigo din dan petrescu.sunea ceva ca daca roma joaca in champions league din campionat e ca si cum isus s-ar plimba prin vatican sau ma rog,asemanator.din ce stiu mou pleaca la psg.oare se sucesc aia dupa ultimele evenimente?pariez ca nu.n-are domne nicio treaba.e important cat de capabil esti ca antrenor,rezultatele nu ca te-ai enervat la nu stiu ce meci

lefter_popescu
lefter_popescu  •  31 Mai 2023, 12:17
Postat de Cxxx pe 30 Mai 2023, 22:08

„Nicio masă fără pește, niciun pește fără masă!“ și „După pește „aia“ crește, măncați toată ziua pește!“. Mi-ai adus aminte de sloganurile de pe vremuri și de cum erau parodiate. Al doilea slogan este despre politica demografică a regimului de atunci. La subiect: nu, nu mi se pare că concluziile articolului ar avea vreo legătură cu George Becali :) . Cred că un club serios din lumea bună a fotbalului nici nu ar ajunge la analiza rezultatelor antrenorului Dan Petrescu - rezultate pe care, la nivelul campionatului nostru, le găsesc impresionante. Dar un club serios cred că nu ar tolera scandalul, acuzațiile nefondate, nemulțumirea veșnică, autovictimizarea ori înjurarea jucătorilor proprii, adversarilor și arbitrilor. Pentru aceste tare de comportament cred că Dan Petrescu nu ar primi șansa de a arăta dacă este cu adevărat bun într-un campionat puternic. Dar comportamentul se poate ajusta, cizela, dacă omul vrea. Și omul poate fi ajutat să își schimbe apucăturile proaste. Un bun ajutor ar fi să nu i se mai permită niciun derapaj. Cred că ar funcționa.

Amice, cică Gigi întra intr-un magazin. Îl întâmpină doua domnișoare drăguțe. Acesta le intreba: Aveți peste ? Fetele : Domnule noi vindem haine, confecții! Gigi insista: Aveți peste ? Fetele: Nu, nu avem ! Gigi satisfăcut : De astăzi eu sunt pestele vostru !

bimbi79
bimbi79  •  31 Mai 2023, 09:29
Postat de jean_gabin pe 30 Mai 2023, 16:09

Anticenzuro este frumos ca te respecti si ramai constant in a nu intelege nimic din ce citesti. Ca nu scrie nicaieri in articol ca Dl Gigi Becali este de acord cu atitudinea Dlui Dan Petrescu, numai ca Dl Gigi Becali da o explicatie care nu se justifica. Tu insa interpretezi cum iti pica tie pe siret si faci o intreaga teorie a chibritului.

Mosule mai ai clienti pe care sa-i tragi de urechi ? Parca nu se incadreaza sa fii urecheat de o "o umbra veche" cum este Toaia, pardon Jean Gabin

Vezi toate comentariile (45)
Comentează