OPINII  »  EDITORIAL

Declarație de dragoste

Articol de - Publicat duminica, 09 ianuarie 2022 15:14 / Actualizat duminica, 09 ianuarie 2022 16:13

Învingând-o în finală pe rusoaica Veronika Kudermetova (31 WTA) cu 6-2, 6-3, Simona Halep și-a adjudecat la Melbourne Summer Set 1, al 23-lea turneu câștigat în prestigioasa-i carieră. 

Și totuși, să nu ne entuziasmăm, să păstrăm măsura! Chiar dacă realizat la pas, 5 meciuri, 5 victorii, succesul în discuție nu-i de referință pentru o campioană ce deține în palmares triumfuri la Roland Garros 2018 și la Wimbledon 2019. Probă că el i-a adus Simonei numai 280 de puncte și 31.000 de dolari, sumă de neglijat în contextul celor 38 de milioane adunate până acum din tenis.

Deși reprezentând mai degrabă un prilej de încălzire, de rodaj, înainte de Australian Open (AO), programat să înceapă în 17 ianuarie pe aceleași terenuri de la Melbourne Park, acest MSS1 nu trebuie nici minimalizat.

Într-adevăr, Simona n-a întâlnit și n-a bătut acolo adversare din prima linie. A reușit însă ce și-a propus, în sensul în care și-a reintrat în mână. Chiar mai mult decât atât, dacă nu greșesc. Obținând 5 victorii consecutive, și-a recăpătat încrederea în forțele proprii și e de presupus că va ataca AO cu moralul sus. Dând uitării un 2021 întunecat sub aspectul performanței, ba chiar ratat.

Declarație de dragoste

Ca atare, n-a surprins decizia Simonei de a contramanda participarea la alt turneu pregătitor, ce ia startul la Sydney. A rămas să se antreneze la Melbourne, respectându-și obiceiul de a juca mai puțin în ajunul unui Mare Șlem. Dar și evitând riscul de a se accidenta.

Grație celor 280 de puncte acumulate la MSS1, campioana noastră urcă de pe locul 20 pe 15 în ierarhia WTA, depășindu-le pe Svitolina, Kerber, Kvitova, Pegula și Răducanu. Cu alte cuvinte, Halep a pășit în 2022 cu dreptul și există șanse să-și atingă obiectivul asumat pentru anul în curs, revenirea în Top 10. Asta după ce, să ne reamintim și să fim mândri!, a fost între 2017 și 2019 numărul 1 mondial timp de 64 de săptămâni.

Las specialiștilor misiunea de a analiza evoluțiile și perspectivele Simonei de la Antipozi. Unde, simplificând la maximum, a arătat o sumedenie de lucruri frumoase. Recunosc însă că m-am temut pentru ea. În ideea că, după ce s-a măritat în septembrie trecut, cu două săptămâni înainte de a împlini 30 de ani, și-ar fi pierdut motivația. 

Că doamna Iuruc nu va mai avea dârzenia, hotărârea, râvna care au făcut din domnișoara Halep o mare campioană. Mă gândeam că viața ei s-a schimbat, pentru fiecare vine un asemenea moment mai devreme ori mai târziu, că va juca de-acum mai mult ca să se distreze decât ca să câștige.

M-am înșelat și nu regret. Vorbele rostite de Simona după victoria din semifinala cu Qinwen Zheng mi-au dovedit asta: „Lecția este că încă iubesc tenisul și încă îmi place să fiu pe teren. Vreau să uit de anul trecut, de accidentarea aceea. Vreau să mă bucur, să joc cel mai bun tenis al meu și să muncesc mai mult”.

Luând afirmațiile acestea drept o declarație de dragoste, vă invit să-i ascultați și să-i citiți pe cei care se pricep la tenis mai bine decât mine. Și, în caz că nu vă deranjează, să-i țineți pumnii strânși Simonei la Australian Open! Dacă Simona crede în ea, haideți să credem și noi!


Comentarii (13)
cita
cita  •  11 Ianuarie 2022, 09:16

Deși întrebarea e retorică, răspund totuși: NU!

donqhote
donqhote  •  11 Ianuarie 2022, 06:52
Postat de cita pe 09 Ianuarie 2022, 16:25

Va contrazic cu tot respectul!Articolul e limpede, concis, în plus oferă multe informații cititorilor care nu se pricep atât de mult sau nu urmăresc frecvent tenisul. O nota bene pentru un jurnalist celebru consacrat în domeniul fotbalului.

glumesti?

887888274661367
Pompiliu Bota  •  10 Ianuarie 2022, 09:14

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează