OPINII  »  EDITORIAL

Delirul lui Burleanu

Articol de - Publicat joi, 09 iunie 2022 15:23 / Actualizat joi, 09 iunie 2022 16:06

Despre delir, DEX-ul ne spune că este o tulburare patologică a conștiinței, manifestată prin aiurări, halucinații, iluzii etc. Și acum să vedem ce a spus Răzvan Burleanu la sărbătorirea a 100 de ani de la prima partidă a echipei naționale:

Sunt convins că peste o sută de ani, se va putea vorbi despre momentul schimbării de mentalitate în fotbal și despre viziunea la care s-a lucrat cândva, în anii 2020. Le urăm urmașilor noștri să aibă grijă de cele 19 echipe naționale, sau și mai multe, pentru bucuria și mândria tuturor românilor!

Nu doar că nu au avut curajul cei din Departamentul de Comunicare al FRF să îl sfătuiască pe președintele insituției să nu rostească enormitatea, dar au mai si publicat-o, ca și cum șeful ar fi scos pe gură un adevăr istoric.

A avea curajul/tupeul să spui o asemenea tâmpenie, într-un moment în care două dintre cele mai mici state foste iugoslave râd de naționala noastră, înseamnă fie că delirezi, fie că-i socoți pe toți din jurul tău săraci cu duhul, mai pe românește tâmpiți. 

Delirul lui Burleanu
Răzvan Burleanu / Sursă foto: GSP

Sau poate că Răzvan Burleanu vrea să spună în discursul său că mentalitatea pe care el și strălucitele minți de la Casa Fotbalului au implementat-o este cea de loser. Atunci da, chiar am asistat la o schimbare de paradigmă (cum îi place lui Burleanu să zică), de care ne vom aminti mereu. 

România nu a fost niciodată vreo mare națiune în fotbal. Anii 80’ și 90’ au fost excepția de la regulă. Ulterior, naționala noastră a coborât vertiginos în ultimele trei mandate ale lui Mircea Sandu. 

Dintr-o selecționată prezentă la cinci din șase turnee finale între 1990 și 2000, am mai prins o singură competiție majoră în următorii paisprezece ani. Dar aveam demnitate, iar când pierdeam, nu o făceam aproape niciodată penibil, poate cu excepția unui 0-3 cu Lituania la Cluj și a acelui 0-5 din Serbia. 

Beneficiind de „upgrade-ul de viziune și mentalitate” implementat de Răzvan Burleanu, am ajuns să ocupăm cea mai slabă poziție din ultimii 40 de ani în clasamentul pe națiuni, locul 48, am terminat campania pentru Cupa Mondială în spatele Macedoniei de Nord, iar acum am început Liga Națiunilor, vorba lui Emil Hossu-Longin, jucând la zero, ca la whist. 

Să spui în acest context negru că ai făcut și ai dres, în loc să stai ascuns, să taci și să cauți soluții pentru a mai salva ce mai poate fi salvat, înseamnă că ai început să ai apucături de dictator!   


Comentarii (14)
prodanka
prodanka  •  10 Iunie 2022, 14:39

Tot din DEX: "Tub de tinichea, de fontă etc. prin care se scurge apa de la jgheaburile acoperișului." A fost pus să se scurgă bruma de palmares.

sibelius
sibelius  •  10 Iunie 2022, 11:25
Postat de ViorelParvu pe 09 Iunie 2022, 19:55

De la UEFA, de la FIFA, de la sponsori, de la noi, de la MTS.

MTS NU da bani pentru fotbal. FIFA si UEFA dau bani pentru performante. Cine sunteti "voi"? Aia care dau 5 lei pe bilet si rezolva amenda de 20?

Trandafir
Trandafir  •  10 Iunie 2022, 08:28

Burleanu dauneaza grav fotbalului romanesc. Singura solutie pentru schimbare este iesirea in strada a suporterilor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close