SPORTURI  »  ATLETISM  »  DECES

Doliu în lumea atletismului » Nae Mărăşescu a murit astăzi, la 78 de ani

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 august 2016 13:25

Fostul antrenorul de atletism Nicolae Mărăşescu a decedat astăzi, în urma unui stop cardiac suferit în timp ce era internat la secţia de terapie intensivă a spitalului Bagdasar-Arseni.

Starea de sănătate a lui Nae Mărăşescu s-a înrăutăţit după ce acesta a suferit o operaţie la genunchi, în mai 2015 (detalii AICI). ”A început să facă infecții repetate din cauza a două bacterii intraspitaliceşti, klebsiella şi piocianic, sursa infecției fiind proteza de la genunchi”, spuneau surse medicale pentru tolo.ro.

După intervenţie, fostul antrenor a stat în comă două săptămâni şi nu şi-a mai revenit, iar în mai 2016, la un an de la operație, a ajuns in stare critică, în septicemie, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde a fost stabilizat.

Luna trecută, familia sa a lansat un apel către toţi cei care-l cunoşteau pe antrenorul de atletism, să doneze sânge menţionând numele lui. Cu toate eforturile depuse, Nae Mărăşescu s-a stins astăzi, la vârsta de 78 de ani.

Nicolae Mărăşescu s-a născut pe 12 noiembrie 1937, la Bucureşti. A practicat atletismul de performanţă, fiind legitimat la Steaua între 1962-1966. Are în palmares şi un titlu de campion naţional, la ştafeta de 4x100 metri (1965).

A absolvit Institutul de Cultură Fizică şi Sport în 1966, iar în calitate de antrenor i-a pregătit, printre alţii, pe Natalia Andrei, Fiţa Lovin, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Sorin Matei şi Petru Drăgoescu.

A activat 43 de ani ca antrenor, iar prin sportivii pregătiţi de el a câştigat cele mai multe medalii la principalele competiţii internaţionale: 27. A îndeplinit funcţia de secretar de stat la MTS şi a fost membru al COSR.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
brancusi
brancusi  •  07 August 2016, 16:46

O somitate a atletismului si unul dintre rarisimii intelectuali din sport!Dumnezeu sa te odihneasca,nea Nae!

bakunin
bakunin  •  07 August 2016, 16:09
Postat de catalynn pe 07 August 2016, 15:44

Despre morți numai de bine, asa ca ma voi abține de la alte comentarii ... Odihneasca-se in pace si condoleanțe familiei!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

spinoza
spinoza  •  07 August 2016, 15:45

Si Tata a murit infectat in spital! Traiasca sistemul sanitar romanesc si doctorii veterinari, jnapani si neprofesionisti care-l servesc!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează