SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

VIDEO Schimbare la Max » Verstappen a șters pe jos tot weekendul cu Marele Premiu din Las Vegas, dar astăzi a întors-o

Max Verstappen a câștigat titlul în Formula 1 în ultimii 3 ani // foto: Imago Images +20   FOTO
Max Verstappen a câștigat titlul în Formula 1 în ultimii 3 ani // foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 19:03 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 19:31

Max Verstappen (26 de ani) a criticat tot weekendul organizarea Marelui Premiu de Formula 1 din Las Vegas, însă după cursa din această dimineață, pe care a câștigat-o, și-a îndulcit discursul.

În acest weekend a avut loc în premieră Marele Premiu de Formula 1 din Las Vegas, pe străzile celui mai populat oraș din statul american Nevada.

De-a lungul weekendului, campionul mondial Max Verstappen a criticat toate evenimentele puse la cale de organizatori și chiar circuitul în sine, mai ales după incidentul care l-a avut în prim-plan pe Carlos Sainz, însă după cursa de astăzi olandezul și-a îndulcit discursul.

A stat la VIP în Marele Premiu din Las Vegas, apoi a pozat topless în lift
LAS VEGAS
A stat la VIP în Marele Premiu din Las Vegas, apoi a pozat topless în lift

Pilotul Red Bull a trecut linia de finiș în ciuda celor două obstacole majore cu care s-a confruntat, o penalizare de 5 secunde pentru că l-a scos de pe circuit pe Charles Leclerc și ciocnirea ușoară cu George Russell, care i-a avariat aripa-față.

VIDEO. Max Verstappen, după ce a câștigat cursa de Formula 1 din Las Vegas: „Distractiv, am forțat din plin”

„Cu siguranță a fost o cursă distractivă. A trebuit să muncesc pentru victorie, a fost haotic, s-au întâmplat foarte multe, dar a fost de bine.

Penalizarea de 5 secunde pe care am primit-o la început a fost nefericită, nu am vrut să-l scot pe Charles de pe circuit. Am frânat amândoi târziu în primul viraj, am ieșit de pe trasa ideală și monopostul a alunecat. Nu l-am putut ține pe direcția normală, deci aș spune că a fost un incident nefericit.

În primele 10 tururi ne-am chinuit cu pneurile, dar odată ce am intrat la boxe și am ispășit pedeapsa de 5 secunde cred că am avut mult mai multă viteză, ceea ce a fost pozitiv. Am fost mai competitivi, dar distanța era încă mare, așa că în momentul de Safety Car am intrat să schimb din nou.

Pe atunci aveam aripa-față avariată, a trebuit să mă descurc deși am pierdut un pic de forță aerodinamică, dar puteam continua fără să o schimbăm așa că am decis să nu o facem. Apoi ultimele tururi au fost distractive, am forțat din plin până la final”, a afirmat Verstappen la finalul cursei.

Câteva dintre observațiile lui Verstappen înaintea cursei de astăzi:

  • „Ce se întâmplă aici este 99% show, 1% eveniment sportiv” 
  • „Circuitul stradal din Monaco este Champions League, cel de aici este National League (n.r. - divizia a cincea)” 
  • „Iubesc Las Vegas, dar nu să conduc pe aici mașina de Formula 1. Îmi place să consum câteva băuturi, să pun totul pe roșu (n.r. - la ruletă), să mă bucur de mâncare bună, dar emoțiile, pasiunea? Astea nu există aici, față de cursele de pe circuitele old-school, precum Spa, Monza. Să văd fanii acolo este incredibil, când intru în mașină sunt motivat la maximum, iubesc să conduc acolo”

Mai multe știri din Formula 1:

Max Verstappen și Sergio Perez, pe podium la Las Vegas în costume inspirate de ținutele lui Elvis Presley

Fostul pilot Ferrari a provocat scântei: „Alonso sau Hamilton în monopostul Red Bull? Nici măcar ei nu l-ar bate pe Verstappen!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează