SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MERCEDES

Celebrul fost pilot are un sfat pentru Mercedes: „În locul vostru, l-aș aduce pe Alonso! Un gladiator, cu cuțitul între dinți”

Fernando Alonso a făcut un sezon 2023 foarte bun // foto: Guliver/gettyimages
Fernando Alonso a făcut un sezon 2023 foarte bun // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 10 februarie 2024 09:53 / Actualizat sambata, 10 februarie 2024 10:10

David Coulthard (52 de ani), fost pilot de Formula 1 cu 246 de curse la activ pentru Williams, McLaren și Red Bull Racing, îi sfătuiește pe cei de la Mercedes să-l transfere pe Fernando Alonso (42) în momentul în care Lewis Hamilton (39) va face trecerea la Ferrari.

David Coulthard este unul dintre cei mai importanți piloți din istoria recentă a Formulei 1. Scoțianul are la activ 246 de curse în F1, 13 victorii, 62 de podiumuri și 12 pole-positions pentru cele 3 echipe pe care le-a reprezentat de-a lungul celor 14 ani în competiție: Williams, McLaren, Red Bull Racing.

Mesajul lui Darren Cahill pentru Simona Halep, la finalul audierilor de la TAS
AUDIERI SIMONA HALEP
Mesajul lui Darren Cahill pentru Simona Halep, la finalul audierilor de la TAS

Coulthard și-a pus expertiza în slujba Mercedes și i-a sfătuit pe conducătorii echipei din Brackley, UK, să-l transfere pe Fernando Alonso pentru sezonul 2025, atunci când Lewis Hamilton va face trecerea la Scuderia Ferrari.

David Coulthard: „Dacă aș fi la Mercedes, l-aș aduce pe Fernando Alonso”

În prezent, Alonso conduce pentru Aston Martin, echipă cu motorizare Mercedes. Ibericul a terminat sezonul 2023 pe locul 4 în clasamentul piloților, cu 206 puncte și 8 podiumuri obținute alături de Aston Martin.

„Dacă aș fi la Mercedes, l-aș alege pe Alonso înaintea lui Vettel. Fernando este apt, înțelege motorul și unitatea de putere și moment ce le folosește și la Aston Martin, este încă un gladiator, cu cuțitul între dinți”, a afirmat Coulthard în podcast-ul Formula for Success, citat de MARCA.

În cazul în care Alonso nu ar putea fi adus, Coulthard spune că și Sebastian Vettel, retras din finalul lui 2022, ar fi o variantă bună:

„Dacă Alonso nu poate fi adus, atunci da, cred că Vettel ar fi o opțiune bună, cu experiență. Ar fi și o poveste frumoasă de marketing, atâta vreme cât George (n.r. - Russell) nu-i taie aripile. Cred că George este incredibil de rapid, așa că nu i-ar fi ușor neamțului”.

Jenson Button: „Albon sau Alonso la Mercedes”

Și Jenson Button, campionul mondial din 2009, fost pilot cu 15 victorii și 50 de podiumuri în Formula 1, i-a sfătuit pe șefii Mercedes F1 să-l aducă pe Alonso: 

„Mercedes trebuie să facă alegerea potrivită. Ar putea fi unul dintre rivalii lui Russell la karting, precum Albon, sau chiar Alonso, un tip care nu renunță niciodată, continuă în permanență să lupte pentru un loc la cele mai bune echipe”.

Rezumatul VIDEO al MP din Abu Dhabi, cea mai recentă cursă de Formula 1

Tot din Formula 1:

Lewis Hamilton, primul mesaj public după trecerea la Ferrari: „Ca în 2013, simt că este decizia corectă. Să conduc în roșul Scuderiei este un vis”
HAMILTON, LA FERRARI
Lewis Hamilton, primul mesaj public după trecerea la Ferrari: „Ca în 2013, simt că este decizia corectă. Să conduc în roșul Scuderiei este un vis”
Silverstone continuă în Formula 1 încă 10 ani
CONTRACT
Silverstone continuă în Formula 1 încă 10 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează