SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ARABIA SAUDITĂ

Surprize mari în calificările din Arabia Saudită » Hamilton s-a făcut de râs! Sergio Perez a obținut primul său pole în Formula 1

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 martie 2022 21:36 / Actualizat sambata, 26 martie 2022 22:07

Sergio Perez (32 de ani), pilotul mexican de la Red Bull, va pleca din pole-position în Marele Premiu al Arabiei Saudite. Lewis Hamilton (37 de ani) nu a trecut de Q1.

Pilotul mexican a obținut primul său pole-position în Formula 1, după un tur fabulos pe circuitul de la Jeddah. Deși părea că lupta pentru pole se dă între piloții Ferrari, Carlos Sainz și Charles Lecerc, Perez a reușit să-l devanseze pe Leclerc cu 0,025 secunde. Sainz a încheiat al treilea.

Lewis Hamilton a ratat prezența în Q2, prima dată după Marele Premiu al Braziliei din 2017.

Accident terifiant în calificările din Arabia Saudită » Mașina lui Mick Schumacher s-a rupt în două! Prima reacție a pilotului
ARABIA SAUDITĂ
Accident terifiant în calificările din Arabia Saudită » Mașina lui Mick Schumacher s-a rupt în două! Prima reacție a pilotului

Surprize mari în calificările din Arabia Saudită

Max Verstappen s-a clasat pe locul patru, la peste două zecimi de secundă în spatele coechipierului Sergio Perez. Alpine a obținut un rezultat solid, cu Esteban Ocon pe locul cinci și Fernando Alonso pe șapte.

Între cei doi piloți ai echipei franceze s-a clasat pilotul Mercedes, George Russell. Echipa cu opt titluri consecutive la constructori întâmpină mari probleme și în acest weekend. Septuplul campion mondial Lewis Hamilton nu a reușit să facă pasul în Q2 și va pleca de pe locul 16 al grilei.

Sesiunea de calificări are loc sâmbăta, iar scopul ei este de a stabili grila de start pentru cursa de duminică. Prima parte (Q1) durează 18 minute, iar la finalul ei, cinci piloți, cu cei mai slabi cinci timpi, sunt eliminați. A doua parte (Q2) a sesiunii de calificări ține 15 minute, la ea participând doar cei 15 piloți rămași. Din nou, ultimii cinci sunt eliminați. În ultima parte (Q3), care durează 12 minute, se stabilește ordinea în top 10.

Valteri Bottas (Alfa Romeo), Pierre Gasly (Alpha Tauri) și Kevin Magnussen (Haas) vor pleca și ei din top 10.

Mick Schumacher, accident teribil în calificările Marelui Premiu al Arabiei Saudite

Mick Schumacher a fost implicat într-un accident grav în Marele Premiu al Arabiei Saudite. Pilotul german a pierdut controlul mașinii și s-a izbit puternic de un parapet. Din primele informații, Mick este conștient și poate vorbi cu medicii. 

Pilotul de la Haas a pierdut controlul monopostului în virajul 12 al circuitului de la Jeddah și a lovit puternic un parapet. Ambulanța a venit imediat, iar Schumacher a fost scos din mașină făcută praf. Mick a primit primul ajutor, iar apoi a fost transportat la centrul medical. Pilotul este conștient.

Citește și alte știri din Formula 1:

Val de sarcasm și de meme-uri împotriva șefilor Formula 1, după atacul dronelor în apropierea circuitului » „Cad rachete, dar afacerile sunt afaceri”

Atac cu drone la doar 10 km de circuitul de Formula 1 din Arabia Saudită » Max Verstappen: „E ceva în neregulă, simt fum”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
piet
piet  •  27 Martie 2022, 08:30

Hamilton a demonstrat cea ce era foarte clar pentru toți. Din momentul în care are o mașina egală ca performante cu ceilalți, nu este decât un pilot obișnuit! Adică Black is Black!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează