SPORTURI  »  HANDBAL  »  ALEGERI FRH

EXCLUSIV Tadici nu-l susține pe Alexandru Dedu la alegerile FRH: „Răspunsul e logic. E nevoie de o schimbare”

Gheorghe Tadici / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Gheorghe Tadici / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 01 aprilie 2022 14:26 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 14:28

Gheorghe Tadici, antrenorul celor de la HC Zalău, care duminică a împlinit 70 de ani, a vorbit despre alegerile la FRH ce urmează la finalul lui aprilie. 

Antrenorul veteran a avut parte de mai multe suspendări și amenzi în ultima perioadă din partea Federației Române de Handbal, după ce și-a bruscat sau jignit jucătoarele. Ultima a primit-o la finalul lui decembrie, iar suspendarea de șase etape și amenda de 4.000 de lei au venit în urma unui memoriu făcut de președintele Alexandru Dedu.

E clar că Dedu și Tadici au unele lucruri de împărțit. Ce așteptări are antrenorul de la Adunarea Generală de alegeri, care va avea loc la finalul lunii aprilie? 

„Eu sunt om de echipă, când ceva nu merge la echipă, schimbi jucători, jucătoare, antrenorul sau conducătorul. Aștept să producă o schimbare înspre bine care să însănătoșească handbalul”, a spus Tadici.

Acum ori niciodată! Grupă accesibilă pentru naționala lui Xavi Pascual în preliminariile Euro 2024
Preliminarii CM
Acum ori niciodată! Grupă accesibilă pentru naționala lui Xavi Pascual în preliminariile Euro 2024

Tadici, vot clar împotrivă

Este pentru schimbarea președintelui? „Răspunsul meu e așa: băieții la seniori sunt cam lumea a patra, atât timp cât joci cu Kosovo, Israel, Moldova, Cipru și așa mai departe. Fetele la senioare sunt de câțiva ani în jurul locului 12-13.

La ultimul CM am avut victorii la niște anonime din Iran, Kazahstan sau Puerto Rico. Nu cred că am fost aproape de celelalte. Toate echipele au avut jucătoare lipsă. După aceste rezultate răspunsul e logic. E nevoie de schimbare din toate punctele de vedere”, a spus Tadici.

Gheorghe Tadici: „Mereu am pledat pentru a vedea cum se cheltuie banul public”

Antrenorul care duminică a împlinit 70 de ani spune că votul Zalăului nu va mai merge sub nicio formă către actualul președinte. Privit ca o persoană incomodă, Tadici a expus motivele pentru care crede el că e văzut așa. 

„Pentru că spun lucrurilor pe nume. Mereu am pledat pentru a vedea cum se cheltuie banul public. În urmă cu ani s-a aprobat articolul acesta 18, care se referă la modul în care se cheltuie banii autorităților locale, s-a pus un apendice, care există și acum, inclusiv de natură salarială.

Eu n-am crezut niciodată că se va ajunge ca niște indivizi care au pixul în mână să vină cu salarii, din banul public, între 4.000 și 6.000 de euro, iar acum s-a ajuns undeva pe la 18.000-20.000”, a spus Tadici.

Interviu de colecție cu Gheorghe Tadici, în zi aniversară: „M-am dedicat handbalului cu toată ființa!” + Cum e omul Tadici: „Am foarte mulți prieteni”
TADICI LA 70 DE ANI
Interviu de colecție cu Gheorghe Tadici, în zi aniversară: „M-am dedicat handbalului cu toată ființa!” + Cum e omul Tadici: „Am foarte mulți prieteni”

Gheorghe Tadici: „Salariile pleacă în afară”

El a continuat apoi explicația: „Comunitățile au nevoie și de altceva și în altă ordine de idei nu este o concurență loială. Aș vrea să specific aici, nu mă interesează dacă sunt banii lui Becali, sunt banii lui, e treaba lui dacă îi dă unui jucător sau unei jucătoare 100.000 de euro pe săptămână sau lună. 

Nu mă interesează, e vorba de banii ăștia publici, cea mai mare parte din salariile astea nesimțite pleacă afară”.

Gheorghe Tadici, care s-a bazat la Zalău aproape în totalitate pe jucătoare din România, e nemulțumit de starea actuală a campionatului național, unde evoluează multe jucătoare străine.

„Nici măcar nu rămân aici acei bani. Noi plătim ca să le pregătim, să le hrănim, să le cazăm, eventual și niște mașini de serviciu ca la turneele finale jucătoarele noastre să se întâlnească cu titularele. Nu mai e cazul la noi că la unele echipe sunt 10-12 străine. 

N-am nimic cu ele, dar nu e bine pentru handbalul românesc”, a subliniat Tadici. 

Întrebarea următoare a venit logic: se fură bani din handbalul românesc? „Nu am dovezi, se cheltuie haotic, cu aceste salarii, tot ce e de la 3.000 de euro în sus este exagerat”, a concluzionat el.

7este locul pe care-l ocupă HC Zalău, echipa lui Gheorghe Tadici, în clasamentul Ligii Florilor, după 19 etape disputate

4 candidați pentru alegerile din aprilie

În 28 aprilie, la Izvorani, va avea loc Adunarea Generală pentru votarea șefului handbalului românesc pe perioada următorilor 4 ani. La actualele alegeri vor candida 4 persoane:

  • Constantin Din, fost arbitru internațional
  • Bogdan Voina, fost jucător la Steaua și SC Selestat (Fra)
  • Maximilian Gavrilă, director și antrenor la Școala 181
  • Alexandru Dedu, președinte FRH din februarie 2014

114 voturipentru reprezintă cota necesară pentru a fi ales președinte al FRH din primul tur

VIDEO Bogdan Voina candidează la preșidinția FRH: „Paradoxul e că în România se investește foarte mult. Problema e la juniori”

Citește și alte știri din handbal:

SPECIAL Interviu de colecție cu Gheorghe Tadici, în zi aniversară: „M-am dedicat handbalului cu toată ființa!” + Cum e omul Tadici: „Am foarte mulți prieteni”

SPECIAL Gheorghe Tadici, prin ochii fostelor sale jucătoare: „Mi-a deschis drumul către marea performanță” + „E dur, dar are o inimă foarte mare!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  04 Aprilie 2022, 12:11

dar mai trebuiesc inca vreo 130 de voturi(cred ca nu se schimba nimic pt ca politicul dicteaza,majoritatea celor cu drept de vot sunt pusi politic)daca nu ai incercat sa faci ceva ca menbru in C.A.,o propunere cu un numar maxim de jucatoare straine in teren(pe banca pot sta...cate vor)acum la final de mandat comentariile devin inutile....dar minuni au mai fost si din 29apr. Din sa fie noul presedinte

Vezi toate comentariile (1)
Comentează