SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Alexandra Dulgheru s-a calificat în turul 3 la US Open! Terenul 13 i-a purtat noroc!

Articol de - Publicat vineri, 03 septembrie 2010 00:00

Alexandra Dulgheru s-a calificat aseară în turul 3 la US Open: 7-6 (5), 6-1 cu Sofia Arvidsson. Meciul s-a disputat pe Terenul 13, după un maraton între Cilici şi Nishikori.

Turul al treilea la turneele de Mare Şlem începe să devină o obişnuinţă pentru Alexandra Dulgheru. Jucătoarea română cel mai bine clasată în acest moment a evoluat excelent ieri în faţa suedezei Sofia Arvidsson, cea care, în runda inaugurală, o învinsese clar pe Sorana Cîrstea. A fost un prim set strîns, cu balanţa înclinînd întîi în favoarea româncei, care a obţinut primul break, apoi în cea a nordicei, aceasta servind la 5-4. Parcă exact din acel game jocul Alexandrei s-a limpezit decisiv, a căpătat o dimensiunea nouă, a hotărîrii, preciziei şi variaţiei.

A făcut break-ul, egalînd la 5, apoi decizia s-a transferat în tie-break. Nimic din ce se poate încerca pe un teren de tenis nu i-a lipsit lui Dulgheru. Scurte, unghiuri delicioase, voleuri drive ameţitoare, o perseverenţă acidă în schimburile lungi de mingi, capacitatea de a construi şi de a surprinde. Au fost şi două momente de cumpănă, cînd, după 5-1 în jocul decisiv, Arvidsson s-a apropiat la 5-4, însă finalul semnătura finală i-a aparţinut Alexandrei: 7-5.

Setul al doilea s-a rupt repede. Recitalul lui Piti a continuat, păcat că nu a fost un teren mai impunător care să găzduiască meciul. La 3-1 a avut ceva emoţii, salvînd o minge de break, apoi totul a mers în favoarea ei. 6-1 şi locul asigurat în turul al treilea. O va întîlni acolo, pentru prima dată în carieră, pe favorita numărul 7, finalista de la Wimbledon, Vera Zvonareva.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
dani26
dani26  •  03 Septembrie 2010, 17:32

*Porumboiu

dani26
dani26  •  03 Septembrie 2010, 17:31

asa stire importanta umbrita de ce spune ba porumboie ba mai stiu eu ce imbecil....cand ne vom trezi...? niciodata probabil ca asa suntem noi, subiectele importante in fata balacariilor nu au prioritate.

coolyman
coolyman  •  03 Septembrie 2010, 10:06

E fantastica Alexandra, bravo, suntem mandri de tine. Cred ca vei ajunge cat de curand in promele 10, ai stofa de mare campioana! BAFTA!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează