SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS / SORANA CÎRSTEA-ALEXANDRA DULGHERU 6-2, 7-5

Cîrstea a învins-o pe Dulgheru în duelul românesc de la Roland Garros » În maşina timpului

42.000 de euro va primi Sorana Cîrstea pentru atingerea turului al treilea la Paris Foto: Reuters
42.000 de euro va primi Sorana Cîrstea pentru atingerea turului al treilea la Paris Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 27 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 26 mai 2011 20:49

Jucătoarea născută la Tîrgovişte a ieşit învingătoare în duelul românesc din turul al doilea cu Alexandra Dulgheru

Roland Garros-ul din 2009 a avut gust de ciocolată pentru Sorana Cîrstea. Avea 19 ani, purta albastru şi alb, lovea cu curaj şi lupta pînă la ultima minge. A ajuns pînă în sferturi de finală, învingîndu-le pe parcurs pe Caroline Wozniacki şi pe Jelena Jankovici.

A urmat ascensiunea pînă pe locul 23 în lume şi nişte luni la fel de dulci presărate cu atingerea turului trei atît la Wimbledon, cît şi la US Open. Dar a venit limonada finalului de an, cînd o fasciită plantară a făcut daune la piciorul drept şi în mintea Soranei. Nu avea să mai fie nimic la fel. Jocul a scăzut, încrederea la fel, eliminările din primul tur erau şi ele rutină pentru Sorana. A trecut un an şi jumătate de cînd Sorana nu mai atinsese turul al treilea al unui turneu de Mare Şlem. Acest lucru s-a întîmplat ieri, după ce a învins-o pe Alexandra Dulgheru, cea care în ultimul an a fost cel mai bine clasată româncă.

Istoria unei zile de mai
Schimbată în bine, Sorana a fost mai prezentă pe zgura terenului 17, la mijlocul zilei la Paris. Cu două break-uri în dreptul său, ea a confiscat primul set cu 6-2. Setul al doilea a fost mult mai strîns, cu cinci break-uri şi cu multă zgură consumată timp de o oră şi un minut. A treia minge de meci a trimis-o pe Sorana în turul următor, după o partidă pe care a cîştigat-o cu 6-2, 7-5. Lucrurile pozitive din dreptul său au fost cele 28 de lovituri cîştigătoare, dublate însă de cele 26 de erori neforţate. De partea cealaltă a fileului, Alexandra, favorită 27, a găsit de 18 ori calea spre loviturile cîştigătoare şi de 33 de ori spre greşeli. "Nu e niciodată greu să joci împotriva unei prietene şi a unei jucătoare din aceeaşi

ţară cu tine. Sînt bucuroasă de felul în care am luptat", a scris pe pagina personală de Facebook Sorana. Ea a ţinut să-i mulţumească pe Twitter antrenorului cu care a lucrat în ultima perioadă, Daren Cahill, cel care i-a îndrumat în trecut pe Andre Agassi şi Lleyton Hewitt.

În runda următoare, Cîrstea o va întîlni mîine pe jucătoarea a şaptea a lumii, Na Li. Şi poate Roland Garros-ul din 2011 o să aibă gust de îngheţată. Tot de ciocolată.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează