SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondenţă de la Paris » Ernie, băiatul rău al tenisului » Ernests Gulbis e pentru prima oară în semifinalele unui turneu de Mare Şlem

Articol de - Publicat joi, 05 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 05 iunie 2014 00:20

Letonul, care a fost arestat în 2009 în Suedia pentru că a apelat la serviciile prostituatelor, e cunoscut în circuit pentru francheţea declaraţiilor sale şi pentru atitudinea lejeră pe care o are în faţa adversarilor din vîrful ierarhiei mondiale.

Ernests Gulbis îl întîlneşte mîine pe Novak Djokovici pentru un loc în finala de la Paris. E pentru prima oară cînd letonul a ajuns în semifinale la un turneu de Mare Şlem. Are 25 de ani şi se află într-o perioadă a vieţii în care e concentrat mai mult pe tenis decît pe petreceri şi pe distracţie. "Nu joc tenis pentru bani, ci pentru că am nevoie să lucrez şi eu undeva", a spus el.

Provine dintr-una dintre cele mai bogate familii din Letonia, a fost un junior talentat, dar şi-a căutat multă vreme calea de a ajunge un jucător de tenis de înalt nivel. S-a risipit timp de mulţi ani, petrecînd şi trăindu-şi viaţa.

Experienţa din Suedia
În 2009 a fost arestat în Suedia pentru că a solicitat serviciile unor prostituate, lucru care era ilegal în această ţară. A stat o noapte în arest şi după ce a spus că a fost o neînţelegere, a plătit o mică amendă şi fost eliberat. "A fost amuzant. Cred că fiecare dintre noi ar trebui să petreacă o noapte în închisoare, vezi o mulţime de lucruri interesante", a spus Gulbis.

Dar acea perioadă zbuciumată pare că s-a încheiat. "Am făcut toate tîmpeniile posibile într-o carieră. Greşelile sînt simple. După ce faci un turneu bun ai parte de o săptămînă liberă. Poţi să o petreci alergînd în fiecare zi cîte o oră sau să intri în sala de forţă. Ori poţi să faci ce am făcut eu. Mănînci, bei orice vrei, nu dormi noaptea. După o asemenea săptămînă, poate la 17 ani nu simţi, dar la 22 da, şi începi să nu joci bine", spunea în 2011 Ernie pentru New York Times.

"Plictisitori"
Letonul nu a fost blînd nici cu ceilalţi jucători de tenis. Anul trecut a spus că toate conferinţele celor din vîrful ierarhiei mondiale sînt plictisitoare şi că e multă ipocrizie în tenis. Ernie însă susţine că spune ce gîndeşte, chiar la această ediţie a Roland Garros a stîrnit valuri după ce a a afirmat că nu ar vrea ca surorile lui să devină jucătoare pentru că femeile trebuie să se gîndească la familie şi copii.

După meciul din "sferturi" în care l-a învins pe Berdych, el a fost întrebat de ce i-a luat atît de mult să-şi atingă potenţialul maxim. "De ce? Cred că urmam o dietă greşită. Toată lumea vorbeşte despre cea fără gluten. A mea e plină de gluten. Îmi place ketchup-ul, o mulţime de lucruri nesănătoase, e un echilibru pe care l-am găsit în ultima perioadă", a spus zîmbind el, referindu-se un pic ironic la Djokovici, care a afirmat în nenumărate ori că dieta fără gluten a făcut minuni pentru el. La declaraţii a cîştigat deja Gulbis, să vedem cine o va face pe teren.

17 este locul pe care-l ocupă Gulbis în ierarhia Mondial

6 trofee a cîştigat Ernests în circuitul profesionist

Gulbis despre jucătorii de top:
- "Îi respect pe Roger, Rafa, Novak şi Murray, pentru mine toţi sînt plicticoşi. Interviurile lor sînt plictisitoare. Federer a început această modă. Are o imagine de gentleman elveţian perfect, nu-mi place că jucătorii mai tineri îl imită"

despre ce îi lipseşte tenisului:
"Mi-ar plăcea să fie mai mult ca la box. OK, poate boxerii nu sînt cei mai inteligenţi de pe pămînt, dar se înfruntă, aduc ceea ce vor fanii: război, sînge, emoţii. Asta lipseşte în tenis, unde totul este corect, alb şi strîngeri de mîini. Oamenii vor să vadă rachete sparte şi să audă înjurături pe teren"

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
stiinta23
stiinta23  •  05 Iunie 2014, 11:39

eu tin cu nole, dar, gulbis este foarte bun...si nebun!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează