SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Emma Răducanu și 10 lucruri inedite: marile pasiuni din afara terenului, bornele de la US Open + cum vorbește românește

Emma Răducanu are motive să zâmbească: la doar 18 ani, e calificată în sferturi la US Open / Sursă foto: Imago Image +46   FOTO
Emma Răducanu are motive să zâmbească: la doar 18 ani, e calificată în sferturi la US Open / Sursă foto: Imago Image

Articol de - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 17:00 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 08:31

Aflată pe val la US Open, Emma Răducanu (18 ani) s-a calificat în prima finală de Grand Slam din carieră. 

Înaintea celui mai important meci din cariera jucătoarei cu origini românești, GSP.ro readuce în actualitate 10 lucruri inedite despre Emma Răducanu, de la schimbările survenite în staff-ul său și până la recordurile setate la US Open și cele mai nebănuite pasiuni din afara terenului.

Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
+42 FOTO

1. Emma Răducanu și schimbările din staff 

Chiar dacă a ajuns până în optimi la Wimbledon, în staff-ul britanicei s-a petrecut o schimbare semnificativă după Wimbledon, turneu unde a ajuns până în optimi. Emma Răducanu a renunțat la parteneriatul cu Nigel Sears, nimeni altul decât socrul lui Andy Murray, pentru a-l angaja pe Andrew Richardson, fost jucător britanic de Cupa Davis. 

Rezultatele s-au simțit imediat: Emma a făcut finală la challenger-ul din Chicago, iar la US Open a uimit pe toată lumea și a ajuns până în sferturi. Totuși, Daily Mail scria chiar în această săptămână că viitorul lui Richardson alături de Emma Răducanu stă sub semnul incertitudinii și că o nouă schimbare de antrenor n-ar fi exclusă.

2. Tatăl ei, foarte implicat în decizii

Extrem de implicat în deciziile jucătoarei e chiar tatăl său, Ian Răducanu. Tot Daily Mail scrie că el este cel care ia deciziile pe termen lung în ceea ce o privește pe fiica sa, așa cum se va întâmpla și în cazul antrenorul ei full-time

Ian are o diplomă în inginerie civilă și tot el a fost cel care a ghidat-o pe Emma spre tenis. „Nu am avut tenisul în minte”, spunea ea pentru Daily Mail în 2018. „Părinții mei luau lecții într-un parc din zonă și m-au «târât» și pe mine în treaba asta. Chiar nu mi-a plăcut tenisul la început. Tatăl meu mă cam forța să joc, dar am început să concurez și am simțit că am acel spirit competitiv în mine și că îmi place să lupt”, povestea Răducanu.

3. Emma Răducanu atinge deja borne importante

Parcursul Emmei Răducanu de la US Open a lăsat multă lume cu gura căscată, mai ales că rezultatele de după Wimbledon n-au fost chiar cele dorite pentru ea. La New York, britanica a atins câteva borne de invidiat. 

A câșigat 9 meciuri la rând, aici incluzându-le și pe cele din calificări, fără să piardă set! A devenit cea mai tânără jucătoare britanică din ultimii 62 de ani care ajunge în finala US Open, fiind abia prima jucătoare venită din calificări care atinge această fază în toată istoria turneului. 

Răducanu se afla la startul turneului pe locul 150, iar acum va urca mai bine de 100 de locuri. În prezent, după accederea în semifinală, Emma se află în clasamentul live pe locul 32 WTA, cu 1.871 de puncte. Un eventual triumf la US Open ar duce-o pe Emma Răducanu pe 23 WTA.

4. Emma Răducanu și fascinația pentru viteză 

Emma Răducanu are multe moduri în care își petrece timpul liber. Recent, aceasta și-a dezvăluit una dintre pasiuni, Formula 1. Adolescenta urmărește fiecare cursă din „Marele Circ”, iar vara aceasta chiar a fost prezentă la Marele Premiu de acasă, de la Silverstone. „Rutina de duminică s-a modificat. Nu poate fi mai bine decât la Formula 1”, a scris Emma pe Instagram în acea zi. 

Emma Răducanu și 10 lucruri inedite: marile pasiuni din afara terenului, bornele de la US Open + cum vorbește românește
Emma Răducanu și etern fascinanta lume a Formulei 1 / FOTO: Instagram

De altfel, când era mai mică, Emma Răducanu a practicat karting-ul: „Eram singura fetiță de la grupul de karting, în rest erau doar băieți. A fost intimidant la început, dar apoi m-am bucurat de experiență și n-am mai fost așa speriată. Acum vreau să-mi iau permisul de motocicletă” ”, a povestit Emma pentru celebra revistă Vogue.

5. Pasionată de arhitectură și jazz 

La US Open, Emma Răducanu a dezvăluit într-un interviu că e îndrăgostită de jazz, dar și de arhitectură. „Am în vedere genuri diferite pentru situații diferite. Îmi place rap-ul, dar uneori îmi provoacă somn, așa că nu ascult înainte de meci. Prefer și ceva cu ritm, dar de asemenea ador jazz-ul. Cred că are o vibrație foarte interesantă”. 

Vara aceasta, Emma a publicat pe Instagram fotografii din câteva dintre locurile speciale pe care le-a vizitat, cum ar fi Golden Gate, celebrul pod din San Francisco sau sculptura The Bean, un punct de atracție din Chicago.

Emma Răducanu și 10 lucruri inedite: marile pasiuni din afara terenului, bornele de la US Open + cum vorbește românește
Emma Răducanu, la Golden Gate Bridge / Sursă foto: Instagram
Emma Răducanu între vechea și noua ei lume » Calificată în „sferturi”, ea a dezvăluit „ghostingul” părinților la mesajul de după meci
US OPEN
Emma Răducanu între vechea și noua ei lume » Calificată în „sferturi”, ea a dezvăluit „ghostingul” părinților la mesajul de după meci

6. Emma Răducanu vizitează Bucureștiul 

La ediția din acest an de la Wimbledon, Emma Răducanu a fost intervievată de Gazeta Sporturilor. Britanica a vorbit atunci despre legăturile ei cu România. 

„Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a. - pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special”, a spus Emma Răducanu pentru Gazeta Sporturilor.

7. Școala mai presus de toate 

Tot la Wimbledon, Emma Răducanu a mai dezvăluit că nu glumește când vine vorba de notele primite la școală. „Toată lumea crede că sunt de-a dreptul fanatică în ceea ce privește rezultatele de la școală. Eu spun doar că îmi setez standarde înalte. Asta m-a ajutat și la tenis, dar și să am rezultate bune la școală”. 

„Cred că părinții mă consideră nebună, dar nu accept altceva decât să primesc A-uri la școală (n.a. - echivalentul notei 10 în România). Simt că trebuie să mă ridic la înălțimea așteptărilor, de aceea lucrez atât de mult pentru a obține acele note”, a spus Emma Răducanu. 

Ea și-a dat în vară examenele pentru terminarea liceului, obținând calificativul A, cel mai mare posibil, la matematică, și A la economie, chiar materiile ei preferate.

8. Mesaj în română la US Open 

Românii au adoptat-o repede pe jucătoarea cu origini românești. Iar Emma e la fel de receptivă când vine vorba de susținătorii ei din România

Zilele trecute, la finalul partidei cu Stefanie Voegele, în momentul în care semna câteva autografe, Emma Răducanu a fost abordată de un român aflat la New York: „Ești cea mai tare!”, i-a strigat acesta. Jucătoarea cu tată român și mamă chinezoaică i-a răspuns susținătorului său în limba română: „Mulțumesc foarte mult!

9. Filosofia după care se ghidează 

În interviul acordat revistei Vogue , Emma Răducanu a oferit câteva detalii interesante despre concepțiile după care se ghideaază în viață: „Încrederea mea vine din interior. Mama e chinezoaică și ei au o forță interioară foarte puternică. Nu e vorba despre a-ți spune alții ce bun ești, ci despre a crede tu în tine. Respect mult acest detaliu din cultura lor”.

„Părinții mei sunt cei pe care vreau să-i impresionez. Sunt greu de mulțumit și au așteptări mari. Așa că e o motivație pentru mine. Ei mă țin cu picioarele pe pământ. Îmi spun că sunt mândri de mine și asta e tot ce am nevoie”, a mai spus ea.

10. Cum a intrat în atenția britanicilor

Emma Răducanu s-a născut în Canada, din tată român și mamă chinezoaică. Când avea doar doi ani, familia acesteia s-a mutat din Toronto în UK, acolo unde Emma a primit cetățenie britanică și a făcut primii pași în tenis. 

Încă de când avea 13 ani, Federația din Marea Britanie a început s-o urmărească cu atenție pe Emma Răducanu, cea care în 2015 triumfa în turneul Nike Junior International, o întrecere dedicată jucătoarelor sub 18 ani.

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Ce surpriză la US Open! Prima semifinalistă e puștoaica-senzație de 19 ani, după un „thriller” cu Svitolina

Simona Halep, impresionată de Emma Răducanu și Leylah Fernandez: „Vine o nouă generație din urmă”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
1477465212637211
Vasile Pop  •  10 Septembrie 2021, 20:46
Postat de 1948 pe 10 Septembrie 2021, 13:31

cat e de trist pt acest popor sa se agate de astfel de sportive care nu au mai nimic in comun cu Romania, pt a si umple golul de performanta. Am ajuns la fundul sacului dpdv sportiv.Trist,trist,trist

Şi a spus şi ,,Mulţumesc'' Wow!!! A noastră e!

1948
1948  •  10 Septembrie 2021, 13:31

cat e de trist pt acest popor sa se agate de astfel de sportive care nu au mai nimic in comun cu Romania, pt a si umple golul de performanta. Am ajuns la fundul sacului dpdv sportiv.Trist,trist,trist

sevilla_1986
sevilla_1986  •  10 Septembrie 2021, 10:00

Față de inganfata Andreescu,Emma chiar este altceva!Bravo ei!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează