SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Formidable! » Nadal şi Djokovici au jucat în semifinale o partidă de cinci seturi întinsă pe 4 ore şi 37 de minute

Nadal l-a aplaudat pe Djokovici, iar publicul pe amîndoi pentru un meci senzațional
Nadal l-a aplaudat pe Djokovici, iar publicul pe amîndoi pentru un meci senzațional

Articol de - Publicat sambata, 08 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 07 iunie 2013 21:38

A fost un clasic al tenisului în care avantajul a fost cînd de o parte, cînd de alta şi în care spaniolul a revenit de la 2-4 în decisiv şi s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-1, 6-7 (3), 9-7. Rafa joacă mîine pentru al optulea titlu la Paris cu David Ferrer.

Rafael Nadal şi-a scos bandana, îşi eliberează părul şi sare pe zgura de pe Chatrier. A lăsat multă energie printre fărîmele de zgură, dar a mai găsit un pic pentru a sărbători un succes pentru care a trebuit să scoată din străfunduri cea mai bună variantă a sa, cu lovituri incredibile, cu agresivitate maximă, cu apărare perfectă şi mai presus de toate cu un spirit de luptă fantastic.

Nu avea cum să cîştige altfel în faţa liderului mondial, Novak Djokovici, cel care revine, revine şi nu se dă bătut în nici o situaţie. A ieşit o înfruntare teribilă, cu lovituri formidabile şi cu o tensiune care nu s-a rispit deloc spre cerul albastru de la Paris.

Antrenorul şi unchiul lui Rafa spunea, înainte de meci, că trebuie să fie agresiv de la începutul partidei pentru a-l învinge pe sîrb. Djokovici zicea că e pregătit să-l învingă pe septuplul campion de la Paris, acolo unde doar Robin Soderling a reuşit în nouă ani de participări ale ibericului.

Nadal a respectat cuvintele unchiului său. A fost agresiv, iar loviturile sale au fost potenţate şi mai bine de vremea de la Paris. A făcut break în game-ul al şaptelea al primului set şi şi-a păstrat avantajul, impunîndu-se cu 6-4. Însă cu Nole dacă ai cîştigat un set şi conduci în cel de-al doilea, lucrurile nu sînt clare. Sîrbul îşi trage energie din situaţiile limită.

A egalat la 1-1, după ce l-a luat pe al doilea cu 6-3. În cel de-al treilea Nadal a fost din nou pe valul inspiraţiei şi al magiei, a cîştigat cu 6-1 şi emoţiile bune îi inundau picioarele şi mîinile. Nu şi creierul, pentru că ştia că pînă la final mai e mult. Şi-a spus acelaşi lucru şi în setul al patrulea, atunci cînd a servit în două rînduri pentru meci, la 5-4 şi 6-5, şi n-a reuşit să aibă nici o minge pentru partidă.

"Novak e un luptător şi am ştiut mereu că îmi va fi greu să închid meciul, mai ales că el se comportă incredibil atunci cînd e pus în situaţii dificile", a spus spaniolul.

Revenire spectaculoasă
Thriller-ul avea să fie complet în decisiv, Novak a condus cu 4-2, dar Nadal a reuşit să revină şi să impună cu 9-7 în 82 de minute încărcate de emoţie şi de luptă pasionantă, la limită. "Novak a făcut un meci incredibil şi sînt sigur că la un moment dat va cîştiga şi el aici", a spus Nadal.

Pînă atunci, spaniolul va juca mîine pentru al 12-lea trofeu de Mare Şlem al carierei, pentru al optulea trofeu la Paris şi pentru încă o bucăţică de emoţie lăsată pe zgura atît de iubită de la Roland Garros. El îl va avea drept adversar pe compatriotul său David Ferrer, cel care ieri l-a dominat pe Jo-Wilfried Tsonga, învingîndu-l cu 6-1, 7-6 (3), 6-3.

Serena vs Maria
Maria Şarapova şi Serena Williams joacă azi, de la ora 16:00 (Eurosport), pentru trofeul de la Roland Garros. Cele două nu s-au mai întîlnit pînă acum pe zgura de la Paris, dar au 15 partide jucate în circuitul profesionist. Serena Williams conduce în întîlnirile directe cu 13-2. La numărul de titluri cucerite la Paris ele sînt egale, fiecare avînd cîte unul, Serena în 2002, Maria în 2012. "Ar fi incredibil pentru mine să cîştig din nou la Paris. Nu cred că am cuvinte să descriu cît de fericită aş fi", a spus Serena.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
ady_my_star
ady_my_star  •  08 Iunie 2013, 11:20

://www.youtube.com/watch?v=Kb3TzqabOqE Un mic rezumat!

ady_my_star
ady_my_star  •  08 Iunie 2013, 11:16

Nu'i nimic Nole... il iei la anu ! Felicitari Rafa!

adi_dinamovistul
adi_dinamovistul  •  08 Iunie 2013, 10:16

pacat ca nu am avut timp sa urmaresc meciul....din cate vad in comentariile voastre a fost un meci fabulos intre doi colosi din tenis!BRAVO RAFA!!FELICITARI NOLE!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează