SPORTURI  »  TENIS  »  DUBAI

Gabriela Ruse urcă în clasamentul WTA după victoria de prestigiu cu Badosa » Îi „suflă în ceafă” Irinei Begu

Gabriela Ruse // foto: Imago Images
Gabriela Ruse // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 15 februarie 2022 14:35 / Actualizat marti, 15 februarie 2022 14:57

Gabriela Ruse (24 de ani) urcă 3 locuri în clasamentul WTA, până pe 56, după victoria cu Paula Badosa (locul 5 WTA) din turul 1 de la Dubai!

În această după-amiază, Gabriela Ruse a eliminat-o în primul tur de la Dubai pe Paula Badosa (24 de ani), scor 6-3, 5-7, 6-4.

Novak Djokovic, declarații EXPLOZIVE: „Sunt gata să nu merg la Roland Garros și Wimbledon dacă trebuie să mă vaccinez” » Ce spune despre scandalul din Australia
INTERVIU
Novak Djokovic, declarații EXPLOZIVE: „Sunt gata să nu merg la Roland Garros și Wimbledon dacă trebuie să mă vaccinez” » Ce spune despre scandalul din Australia

Gabriela Ruse urcă pe #56 WTA după victoria cu Paula Badosa 

Calificarea în turul 2, faza optimilor, îi aduce Gabrielei 65 de puncte în clasamentul WTA. În topul LIVE, ea a urcat pe locul 56, având în acest moment un total de 1.056 puncte. Imediat deasupra ei e clasată Irina Begu, cu 1.059 puncte!

În runda următoare, pe Gabriela o așteaptă Simona Halep. Ambele meciuri directe dintre cele două jucătoare, de la Cluj-Napoca, respectiv Melbourne, s-au încheiat cu victorii scurte ale Simonei: 6-1, 6-2, respectiv 6-2, 6-1.

O eventuală calificare în faza sferturilor i-ar aduce Gabrielei încă 45 de puncte.

Ruse a scăpat printre degete victoria în setul secund...

Gabriela Ruse a etalat un nivel extrem de ridicat pe durata primei manșe. Cu excepția primului game, cedat pe propriul serviciu, românca a fost cea care a dictat ritmul punctelor. Ruse și-a asumat riscuri, a lovit puternic de pe ambele părți ale terenului și a taxat fiecare moment de ezitare al ibericei.

Jucătoarea noastră a făcut break la 4-3 și nu a ezitat în momentul în care a servit pentru a închide setul. 6-3, în 43 de minute.

Evoluția solidă a Gabrielei a continuat și în setul secund. Cele două au mers cap la cap până la 4-4, moment în care Ruse a izbutit break-ul. 

Un singur game o despărțea pe româncă de victorie, însă Badosa, fără soluții până în acel moment, a ridicat brusc nivelul jocului. Nu doar că a egalat la cinci, dar iberica și-a adjudecat și următoarele două game-uri, trimițând partida în decisiv.

...dar s-a revanșat în decisiv!

Ruse a scăpat printre degete victoria, iar efectele s-au simțit în plan mental. Românca a fost fără reacție în prima parte a decisivului, în care Badosa a pus o distanță confortabilă pe tabelă (4-1). Însă Gabi, aproape eliminată din turneu, și-a dat seama că nu mai are nimic de pierdut.

Descătușată, românca a revenit la evoluția consistentă din primul set. A câștigat game după game, lăsând-o fără replică pe mult mai cunoscuta sa adversară. De la 1-4, Ruse a izbutit o revenire miraculoasă și nu s-a mai oprit decât după ce a trecut linia de finiș. 6-4, cea mai importantă victorie a carierei și șansa unui nou meci cu Simona Halep.

Mai multe știri din tenis: 

„Tu faci culturism?”» Ce răspuns i-a dat Andreea Prisăcariu unui necunoscut care a abordat-o în aeroport

Irina Begu, eliminată în turul 1 la Dubai

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează