SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

Gabriela Ruse, revenire fantastică la Roma: s-a calificat pe tabloul principal după un meci maraton de 3 ore

Gabriela Ruse / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Gabriela Ruse / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2023 21:58 / Actualizat marti, 09 mai 2023 22:29

Gabriela Ruse (#152 WTA) a avansat, marți, pe tabloul principal al turneului de la Roma, după o victorie în trei seturi reușită în fața rusoaicei Kamilla Rakhimova (21 de ani, #90 WTA), scor 6-7 (8), 6-3, 6-3, după fix trei ore de joc.

Gabriela Ruse leagă victoriile la Roma. După succesul din primul tur cu Laura Pigossi, jucătoarea în vârstă de 25 de ani a trecut și de Kamilla Rakhimova și s-a calificat pe tabloul principal al competiției din capitala Italiei. 

Gabriela Ruse, revenire fantastică la Roma

După ce a pierdut un tie-break epuizant, care a durat nu mai puțin de 76 de minute, Ruse a găsit resurse pentru a întoarce meciul în favoarea ei, deși fusese condusă și în setul secund, 0-2 și 1-3. 

Reprezentanta României a trimis partida în decisiv după un come-back impresionant în manșa secundă: cinci game-uri la rând luate de Gabriela, care și-a păstrat nivelul ridicat și în setul trei. Ruse a gestionat excelent avantajul procurat în startul decisivului, a salvat două mingi de break într-un moment în care rusoaica forța egalarea și a închis setul la 3.

Cum ajungi instructor de tenis? 10 ponturi de la una dintre cele mai tinere antrenoare din România + sfaturi pentru părinți: „N-ar trebui să gândească așa”
INTERVIU
Cum ajungi instructor de tenis? 10 ponturi de la una dintre cele mai tinere antrenoare din România + sfaturi pentru părinți: „N-ar trebui să gândească așa”

Gabriela Ruse e prezentă și pe tabloul principal de dublu, unde va face pereche cu ucraineanca Marta Kostyuk, partenera obișnuită. Cele două vor evolua în primul tur împotriva echipei formate din Tereza Mihalikova și Alycia Parks.

Alte trei jucătoare din România se află pe tabloul principal: Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan. Detalii despre adversarele lor, AICI!

VIDEO Răbufnirea lui Ion Țiriac despre situația tenisului românesc: „Noi n-am mai semănat de pe vremea lui Ilie Nastase! De unde sa culegem?”

Citește și alte știri din tenis: 

Un celebru avocat explică de ce se întârzie audierea Simonei Halep: „Sunt de acord cu nemulțumirea ei”

Simona Halep va fi depășită și de Sorana Cîrstea în ierarhia mondială

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Trandafir
Trandafir  •  10 Mai 2023, 10:38

Bravo, bravo Gabi ! Doua victorii care i-au adus prezenta pe tabloul principal la simplu, 16 pct. WTA si 16K.EURO. Dar este prezenta si pe tabloul principal la dublu, deja cu un castig de 10 pct.WTA si 8 K. EURO. Succes, cat mai multe victorii !

paolo15
paolo15  •  10 Mai 2023, 05:48

Bravo, ma!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează