SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Începe Roland Garros! Chris Evert pentru GSP: ”Simona Halep are o mare șansă să cîștige la Paris!”

Evert e de părere că la Paris poate fi momentul Simonei
Evert e de părere că la Paris poate fi momentul Simonei

Articol de - Publicat sambata, 23 mai 2015 00:00

Fostul număr unu mondial spune că îi este greu să aleagă un nume între Serena Williams, Maria Șarapova și Simona Halep, dar că românca iubește zgura pentru că a crescut pe ea.

Anul acesta, Chris Evert, 60 de ani, de 18 ori învingătoare în turnee de Mare Șlem pe parcursul unei cariere longevive, se alătură echipei de experți a Eurosport.

Cît timp va dura Roland Garros-ul, turneul major care va debuta duminică, la Paris, ea va avea o emisiune proprie, intitulată "Tenis cu Evert". Americanca a oferit zilele trecute, în cadrul unei conferințe telefonice, opiniile sale legate de French Open, turneu pe care l-a cîștigat de 7 ori. A răspuns și la întrebările Gazetei, legate de jucătoarele române, în special de Simona Halep.

La capătul celălalt, se află o voce tînără, care spune "Hi!" în cel mai destins și pur stil american posibil. Toată lumea i se adresează cu Chris, iar ea nu se formalizează.

Admite că anul acesta va face și pe ghidul la Paris pentru fiul ei, care va vizita pentru prima dată, alături de prieteni, capitala Franței. Va urmări meciurile, își va oferi expertiza și va aștepta cu mare interes deznodămîntul turneului, cel mai mare pe zgură din cîte există.

- Chris, mulțumesc pentru disponibilitate. Prima întrebare e legată de Simona Halep. Cum vezi traseul ei la această ediție a Roland Garros-ului? Va avea presiune, după finala reușită anul trecut?
- Este, cu siguranță, o pretendentă la victorie. Ea ar putea fi cea care să intervină între primele două jucătoare ale lumii.

- Care ar fi argumentele?
- A învins-o pe Serena clar anul trecut la Singapore, a avut meciul atît de strîns cu Maria în finală la Paris... Nu văd absolut nici un motiv, dacă joacă bine, care s-o împiedice să cîștige titlul. Eu o iau foarte serios în calcul.

- Dacă ar fi să alegi însă un singur nume...
- Atunci ar fi Serena pentru că, atunci cînd jocul îi funcționează, e cu un nivel deasupra oricui. Este însă, în același timp, vorba de suprafața cel mai puțin favorită pentru ea. Forța ei e mai difuză pe zgură, serviciul de asemenea. Cele două mari arme ale sale sînt mai puțin evidente pe zgură.

Adversarele să fie la vîrf

- Și asta i-ar da o șansă în plus lui Halep?
- Da, pentru că Simona iubește zgura, a crescut pe ea. Ca s-o învingă, dacă se întîlnesc, atît Serena, cît și Maria trebuie să fie la vîrful jocului lor. Acestea trei sînt foarte aproape una de cealaltă, umăr la umăr, e foarte greu să alegi o cîștigătoare. Poate că va veni însă rîndul Simonei, poate e momentul ei!

- România are acum 5 jucătoare în Top 100, 3 sînt în Top 50. Irina Begu a ajuns în sferturi la Madrid, Alexandra Dulgheru la Roma. Cum ai evalua progresul lor și ce le poate aduce Roland Garros-ul?
- Ele sînt jucătoare bune de zgură, au crescut pe această suprafață, nu-i așa?

- Ba da, așa e.
- Cred că Simona a aprins un far în România, uneori e nevoie de așa ceva, de o jucătoare care să aibă rezultate. Atunci și celelalte au mai multă motivație și inspirație. Cred că asta s-a întîmplat. Româncele sînt jucătoare bătăioase, pot alerga o zi întreagă, au o atitudine bună pe teren. Și mi se pare că Simona merită credit pentru asta.

250 de orede transmisii live de la Roland Garros vor fi pe Eurosport şi Eurosport 2 între 24 mai şi 7 iunie

Programe vechi şi noi

În afara transmisiilor în direct, Eurosport va oferi pe durata turneului de la Paris şi emisiuni de analiză. În fiecare zi, după încheierea meciurilor, magazinul "Game, Set și Mats", cu Mats Wilander, de 7 ori campion de Mare Şlem, în prim plan, va fi pe Eurosport, oferind comentarii, interviuri, opinii avizate, dar şi pronosticul suedezului pe o partidă aleasă de el.

"Tenis cu Evert", o emisiune de 12 minute care va beneficia de prezenţa lui Chris Evert, va fi pe post în 29, 30, 31 mai şi 1 iunie, apoi pe 5 iunie, ca preview al finalei feminine, şi pe 7 iunie, ca o concluzie. Magazinul va fi dedicat tabloului feminin. Va apărea şi emisiunea "The Coach", în care Patrick Mouratoglu, antrenorul Serenei Williams, va oferi expertiza sa, folosindu-se de ultimele noutăţi în materie de tehnologie.

11 terenuri pe player

Eurosport pune la dispoziţie, pe platforma player transmisii în direct de pe 11 terenuri. În afara arenelor majore, Philippe Chatrier, Suzanne Lenglen, 1 şi 2, şi a celor incluse în anii trecuţi, 3, 6 şi 7, vor apărea altele noi: 4, 5, 8 şi 17.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
shab
shab  •  23 Mai 2015, 12:25
Postat de caine.dupa.moarte pe 23 Mai 2015, 09:28

la cum joacă în acest moment pe zgură, nu are nici o șansă să treacă de turul 2. și la madrid o vedeau toți superoptimiștii câștigătoare și a fost o maaaare dezamăgire. poate pe "iarbă", la londra, va avea șanse mai mari să câștige... locul 4-5.

Cum joaca, ***? Din 3 participari, are 2 semifinale, ambele pierdute cu jucatoare de top 10.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

criss1981
criss1981  •  23 Mai 2015, 11:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stefansb
stefansb  •  23 Mai 2015, 10:43
Postat de caine.dupa.moarte pe 23 Mai 2015, 09:28

la cum joacă în acest moment pe zgură, nu are nici o șansă să treacă de turul 2. și la madrid o vedeau toți superoptimiștii câștigătoare și a fost o maaaare dezamăgire. poate pe "iarbă", la londra, va avea șanse mai mari să câștige... locul 4-5.

cum sa spui ca nu are nici o sansa sa treaca de turul 2? :)) asemenea exagerari numai un pacalici putea spune. auzi, mai pune asta si pe nivelul jocului aratat. pai de la inceputul anului n-a batut-o nimeni din afara top 30. ori pana in turul 3 nu da de nimeni din primele 32. deci ce anume din jocul de pana acum te indreptateste sa spui ca nu trece de turul 2? :)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează