SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP A PIERDUT FINALA RG CU OSTAPENKO 6-4, 4-6, 3-6

Înfrângere nemeritată? Ce spune specialistul Mats Wilander: "Ostapenko i-a luat titlul din mâini, Halep trebuia să câștige"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 iunie 2017 18:37

Mats Wilander, fostul mare jucător de tenis suedez, a vorbit despre finala de la Roland Garros dintre Simona Halep și Jelena Ostapenko, partidă câștigată de jucătoarea letonă în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-4. 

"Simona a avut șanse mari să se desprindă decisiv, însă nu a reușit acest lucru.  Nu știu dacă s-a relaxat, e greu de spus. Probabil s-a gândit că a fost atât de aproape de victorie și a devenit din ce în ce mai tensionată. Ostapenko i-a luat tilul din mâini lui Halep. 

Halep a încercat să o plimbe pe teren pe Ostapenko, dar letona este extrem de puternică. Probabil Simona a sperat că Ostapenko va pierde singură acest trofeu. 

Nu-ți permiți să joci defensiv în fața unei jucătoare precum Ostapenko, trebuie să joci complet alfel. Simona a spus în discursul ei că va munci în continuare. E mai bună acum, se vede acest lucru nu mai are acele reacții negative, dar cred că trebuia să câștige aici", a declarat Wilander în cadrul emisiunii Game, Schett and Mats Extra. 

Specialistul suedez a analizat și parcursul incredibil avut de Ostapenko, jucătoare care la 20 de ani abia împliniți  a reușit să câștige primul titlu din carieră. 

"Nu a crezut nimeni în ea, poate doar cei din Letonia. Știm cât de talentată este și cât de puternică este. Nu a avut un tablou ușor, a avut adversare grele, este o victorie incredibilă pentru o jucătoare de 20 de ani. 

Are un stil nebunesc de joc, nu se temă să intre în teren și să lovească returul deasupra capului. Lovește foarte devreme mingea, iar acest lucru face diferența în tenisul ei. 

Jelena trebuie să învețe cum să fie mai atentă în anumite momente, să-și îmbunătățească serivicul, e extrem de important acest lucru", a mai spus Mats Wilander.

Vezi și:

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
fangigi
fangigi  •  11 Iunie 2017, 10:33
Postat de rzvx pe 10 Iunie 2017, 20:12

Mats a zis ca Halep s-a batut singura nu ca victoria lui Ostapenko este nemeritata. Nu mai incercati sa ii cautati scuze. S-a batut singura pentru ca a jucat la greseala adversarei

Astia iar fabuleaza ca de obicei cand e vorba de nasoasa! Mats spune clar ca a gresit flagrant tactica intr-un meci pe care trebuia sa-l castige si in rest lauda adversara! De unde reiese ca a pierdut nemeritat, doar ei stiu, e inca o minciuna gogonata!

balauru48
balauru48  •  10 Iunie 2017, 21:08

Da da da, Halep este castigatoarea morala a GS francez, se stie!

tihi
tihi  •  10 Iunie 2017, 20:16

Halep a avut ocazia sa se desprinde,dar Ostapenko a avut posibilitatea de a castiga!! Fiind a jucatoare de perspectiva,la primul ei grand slam,a demonstrat ce inseamna sa fii o sportiva desevarsita.Va deveni curand una dinte marile jucatoare a lumii ca Stefi Graff,Serena W, Navratilova.. etc ... si va depasi la toate capitolele pe Halep la varsta de 25 ani,cand va avea mult mai multe grand slamuri ca Halep!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close