SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Irina Begu, eliminată în turul secund de la Wimbledon » Accidentată, n-a avut nicio șansă în fața rusoaicei Blinkova

Irina Begu (32 de ani, 30 WTA) o înfruntă e rusoaica Anna Blinkova (24 de ani, 40 WTA) în turul secund al turneului de la Wimbledon. Meciul este programat astăzi, după ora 13:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Eurosport.
Irina Begu (32 de ani, 30 WTA) o înfruntă e rusoaica Anna Blinkova (24 de ani, 40 WTA) în turul secund al turneului de la Wimbledon. Meciul este programat astăzi, după ora 13:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Eurosport.

Articol de - Publicat vineri, 07 iulie 2023 15:18 / Actualizat vineri, 07 iulie 2023 15:21

Irina Begu (32 de ani, 30 WTA) a fost înfrântă de rusoaica Anna Blinkova (24 de ani, 40 WTA), scor 5-7, 3-6, în turul secund de la Wimbledon 2023. Românca a acuzat o accidentare în zona lombară. 

  • Anna Bogdan (57 WTA) este deja calificată în turul 3 la Wimbledon. O va înfrunta astăzi, după ora 15:00, liveTEXT pe GSP, pe ucraineanca Lesia Tsurenko (60 WTA).
  • Și Sorana Cîrstea (37 WTA) a avansat în turul 3. Acolo va da, mâine, la o oră ce urmează a fi anunțată de organizatori, de brazilianca Beatriz Haddad Maia (13 WTA).

Begu a încheiat joi disputa din turul inaugural. Oboseala s-a acumulat și a influențat jocul româncei de astăzi. Irina n-a luat cele inspirate decizii în primul set al disputei cu Blinkova. 

A produs surpriza la Wimbledon, a sărbătorit ca Grealish și a avut un discurs ovaționat: „Nu am mașină, nu am casă, nu merg în vacanțe. Vreau doar să asigur viitorul familiei”
Wimbledon
A produs surpriza la Wimbledon, a sărbătorit ca Grealish și a avut un discurs ovaționat: „Nu am mașină, nu am casă, nu merg în vacanțe. Vreau doar să asigur viitorul familiei”

Accidentată, Irina Begu părăsește Wimbledon 2023

A fost un joc de uzură, raliuri lungi și multe erori. Reprezentanta „tricoloră” a împrăștiat nu mai puțin de 23 de mingi, iar Anna s-a ținut tare, cu 21 de greșeli. Rusoaica a forțat exact când a trebuit, a făcut break în ultimul game. Setul inaugural a fost tranșat după o oră și 11 minute de joc intens. 

Begu a acuzat probleme în zona lombară, a cerut intervenția fizioterapeului, dar semnele erau clare. N-a mai lansat mingea cu aceeași forță, intensitatea loviturii de dreapta a scăzut, iar Blinkova a obținut o calificare mai ușoară decât spera. 

În turul următor va juca împotriva câștigătoarei dintre Varvara Gracheva (41 WTA) și Aryna Sabalenka (2 WTA).

FINAL. Irina Begu - Anna Blinkova 5-7, 3-6

3-6, Set și meci Blinkova!
2-3, Break Begu: Irina se mișcă mai bine, se așază pe lovitura de dreapta și deschide tot mai bine unghiurile.
1-3, Game Begu: Irina profită de erorile adversarei și rămâne în meci.
0-2, Break Blinkova: Irina Begu nu mai poate servi la intensitatea normală.
A început setul secund!

Irina Begu a cerut intervenția medicului din cauza unei dureri la spate. 

Irina Begu, eliminată în turul secund de la Wimbledon » Accidentată, n-a avut nicio șansă în fața rusoaicei Blinkova
FOTO: Captură TV @Eurosport 1

5-7, Break și set Blinkova: Actul inaugural se încheie după o oră și 11 minute.
5-5, Game Begu: Cel mai lung game al partidei, peste 10 minute de luptă.
4-5, Break Begu: Irina improvizează, reușește o „scurtă” și un lob excelent.
3-5, Break Blinkova: Semne de nervozitate în jocul Irinei. Greșește un forehand simplu la punctul decisiv.
3-3, Game Begu: Irina servește bine și de această dată. Blinkova caută loviturile decisive, dar greșește tot mai des.
2-2, Game Begu: Irina salvează prima minge de break a adversarei.
1-1, Game Begu: Irina forțează primul serviciu. Când îi intră, urmărește la fileu, un joc perfect adaptat suprafeței.
0-1, Game Blinkova: Irina a irosit 4 mingi de break. Ultima, cu o execuție simplă ratată, un voleu de la un metru de fileu. 
A început partida. Anna Blinkova servește prima. 

Duelul dintre Irina Begu și Anna Blinkova este primul al zilei pe terenul cu numărul 15. Dacă ploaia nu își va face de cap, va începe la ora 13:00.

Irina Begu își poate egala cea mai bună performanță din carieră pe iarba de la Wimbledon, turul 3, atins și în 2015, 2021 și 2022. 

Irina Begu, încurcată de ploaie la Wimbledon

Irina Begu ar fi trebuit să debuteze la Wimbledon 2023 marți, meciul cu Rebecca Marino a fost amânat pentru miercuri și s-a încheiat joi. Românca a comentat situația. 

Nu a fost ușor, dar condițiile sunt pentru toți la fel. Faptul că trebuia să joc marți, apoi s-a amânat pentru miercuri, mental mi-a fost greu. Dar am început bine meciul, am început concentrată. Știam că nu putem termina în aceeași zi, asta m-a făcut oarecum să mă grăbesc. Tot voiam să întreb arbitrul când se va întrerupe, nu mai vedeam mingea la fel de bine
- Irina Begu, potrivit Eurosport

VIDEO. Cum s-a calificat Irina Begu în turul secund la Wimbledon 2023

Citește și alte știri de la Wimbledon: 

Sorana a explicat cum a învins-o în premieră pe Ostapenko: „Știam că va claca!”

„Iarba e pentru jucătorii de golf” » Finalistul de la Roland Garros, eliminat încă din turul II la Wimbledon! MARE surpriză pe tabloul masculin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Trandafir
Trandafir  •  07 Iulie 2023, 22:56

Begu a avut la cateva ore meci la dublu. A jucat accidentata si a castigat. Si Ruse a castigat la dublu. Este pe locul 10 in clasamentul mondial WTA Race la dublu. Succes mai departe ! Cat mai sus la simplu si la dublu !

rocky3
rocky3  •  07 Iulie 2023, 16:39

Păcat de accidentare...

popescu222
popescu222  •  07 Iulie 2023, 13:56

Ce plata, necombativa e Irina, parca nu-i pasa. Ce lovituri moi, cand la inaltimea ei ar putea sa ingroape mingea in teren la serviciu. Ce diferenta fatza de spiritul de lupta pe care l-am vazut la Ana Bogdan si Sorana Carstea.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează