SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

Cu cine ar juca Simona Halep în semifinala de la Dubai, dacă trece de Ons Jabeur

Jelena Ostapenko / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Jelena Ostapenko / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 17 februarie 2022 15:10 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 15:17

După un maraton de două ore și 42 de minute, letona Jelena Ostapenko (24 de ani, 21 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de la Dubai, după o victorie epuizantă, în trei seturi, reușită în fața Petrei Kvitova (31 de ani, 25 WTA). Letona ar putea da în penultimul act peste Simona Halep, dacă acesta o va învinge pe Ons Jabeur

  • Meciul dintre Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) și Ons Jabeur (27 de ani, 10 WTA) este programat astăzi, după ora 17:00. Va putea fi urmărit liveTEXT pe GSP.ro și este televizat pe Digi Sport 2.

Jelena Ostapenko, fosta câștigătoare de la Roland Garros 2017, continuă să-și facă simțită prezența și la Dubai, turneu la care reușește cea de-a doua semifinală consecutivă, după cea de la Sankt Petersburg, de săptămâna trecută. 

Nivelul letonei a fost din nou unul ridicat, ea revenit de la 0-1 la seturi în fața Petrei Kvitova, o altă jucătoare pentru care turneul de la Dubai a reprezentat un nou început.

Condusă cu 5-7, 3-5, Ostapenko a fost protagonista uneia dintre cele mai importante reveniri ale sale din ultimii ani. N-a abandonat nicio secundă lupta și, grație aceluiași joc ofensiv arhicunoscut, a întors în cele din urmă soarta meciului. În decisiv, Ostapenko a revenit din alte situații complicate pe tabelă, ea salvând inclusiv o minge de meci a cehoaicei.

Cine e adversara Simonei Halep la WTA Madrid » A spart tiparele în tenis: „E dificil să vii din țara mea. Am avut dificultăți, dar sunt mândră de ce am devenit”
WTA Dubai
Cine e adversara Simonei Halep la WTA Madrid » A spart tiparele în tenis: „E dificil să vii din țara mea. Am avut dificultăți, dar sunt mândră de ce am devenit”

Simona Halep, din nou față în față cu Ostapenko, după coșmarul din 2017? 

Dacă o va învinge pe Ons Jabeur, Simona Halep se va revedea, astfel, cu jucătoarea care i-a administrat una dintre cele mai dureroase înfrângeri ale carierei

În 2017, letona revenea incredibil în finala de la Roland Garros cu Halep, pe care a învins-o cu 4-6, 6-4, 6-3, după ce românca a dominat meciul mai bine de o oră. 

Câteva luni mai târziu, la Beijing, Halep și-a luat revanșa, impunându-se cu 6-2, 6-4 în fața jucătoareai din Letonia.

Cu cine ar juca Simona Halep în semifinala de la Dubai, dacă trece de Ons Jabeur
Halep, Ostapenko și gândurile lor, în timpul unui changeover din finală. foto: Getty Images

Jelena Ostpaneko, urcare importantă în clasamentul WTA

În urma parcursului de la Dubai, Jelena Ostapenko a urcat cinci locuri în clasamentul WTA Live, de pe 21 până pe 16. Cea mai bună clasare a ei a venit în martie 2018, locul 5.

Jelena Ostapenko, după triumful cu Kvitova: „O astfel de victorie aduce multă încredere”

„A fost o atmosferă fantastică. Am încercat să lupt până la ultimul punct. Cred că Petra a reușit să facă un meci foarte bun și mă bucur foarte mult că am reușit să câștig. O astfel de victorie vine la pachet cu multă încredere, Kvitova e o jucătoare mare

Caut să îmbunătățesc jocul în fiecare zi, îmi place foarte mult să fiu pe teren, în fața unor astfel de spectatori”, a spus Ostapenko, la finalul partidei cu Kvitova.

Simona Halep - Ons Jabeur, pentru un loc în semifinala de la Dubai

Până la o posibilă semifinală, Simona Halep are parte de un meci extrem de dificil în sferturi. Ons Jabeur este singurul cap de serie rămas pe tabloul principal de la Dubai. 

Cele două s-au întâlnit și în ediția din 2020 de la Dubai, în faza optimilor de finală. Halep se impunea atunci dramatic, 1-6, 6-2, 7-6(7). Simona a glumit pe seama acelei întâlniri: „Îmi amintesc că a fost o atmosferă extraordinară. Vă mulțumesc pentru asta! Tot ce sper e ca acum să nu fie 9-7 în tie-break”.

37.500$și 185 de puncte va primi învingătoarea duelului Halep - Jabeur. Cine pierde se mulțumește cu 17.500$ și 100 de puncte

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep, față în față cu jucătoarea care a spart tiparele în tenis: „E dificil să vii din țara mea. Am avut dificultăți în carieră, dar sunt mândră de ce am devenit”

Andy Murray, înfrângere incredibilă la Doha, la doar o zi după ce-și atenționa adversarii: „Va fi greu să fiu învins aici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
176901212832165
Dan Petnaise  •  17 Februarie 2022, 19:40

Doamne, asta e mai lată decât Wiliams. Cât s-a făcuuuut?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează