SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

VIDEO Cine e adversara Simonei Halep la WTA Madrid » A spart tiparele în tenis: „E dificil să vii din țara mea. Am avut dificultăți, dar sunt mândră de ce am devenit”

Ons Jabeur e singura jucătoare din TOP 10 rămasă în competiție la Madrid +17   FOTO
Ons Jabeur e singura jucătoare din TOP 10 rămasă în competiție la Madrid

Articol de GSP - Publicat marti, 03 mai 2022 10:24 / Actualizat marti, 03 mai 2022 10:47

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) s-a calificat în sferturile de finală în WTA Madrid, acolo unde o va întâlni pe tunisianca Ons Jabeur (10 WTA), învingătoare în fața Belindei Bencic, scor 6-2, 3-6, 6-2. Meciul e miercuri, la o oră ce urmează să fie stabilită de organizatori.

  • Ons Jabeur e singura jucătoare din TOP 10 rămasă în competiție la Madrid;
  • „Am văzut-o pe Simona jucând foarte bine”, mai spune Ons, care are și un mesaj pentru fanii de la Madrid: „Vreau să vă reamintesc că Simona Halep a câștigat împotriva Paulei Badosa, care este din Spania, așa că dacă o voi întâlni pe Simona trebuie să mă susțineți pe mine”.

Cine e Ons Jabeur, adversara lui Halep din „sferturile” de la WTA Madrid

Jabeur este o jucătoare cu un arsenal variat, un forehand spectaculos, puternic, dese apariții la fileu și „scurte” excelent mascate. 

Anul 2021 a fost cel mai bun din cariera ei. În luna iunie a devenit prima femeie arabă care cucerește un titlu WTA, pe iarba de la Birmingham, apoi a intrat în istorie și cu accederea în sferturile de finală de la Wimbledon. 

Jabeur a mai atins o bornă importantă, clasarea între primele 10 jucătoare ale lumii. Ar fi putut să se califice și la Turneul Campioanelor, dacă o accidentare nu ar fi ținut-o departe de teren săptămâni bune.

Ons Jabeur / foto: Guliver/Getty Images
Ons Jabeur / foto: Guliver/Getty Images
Ons Jabeur / foto: Guliver/Getty Images
Ons Jabeur / foto: Guliver/Getty Images
Ons Jabeur / foto: Guliver/Getty Images
+13 FOTO

Ons Jabeur, ignorată de sponsorii mari: „Am fost refuzată de sponsori din cauza țării din care vin, ceea ce nu e drept”

În ciuda faptului că și-a făcut loc printre cele mai valoroase jucătoare ale lumii, sponsorii nu s-au înghesuit până acum cu oferte pentru Ons Jabeur.

„E diferit să vii din țara mea, spre deosebire de americani, francezi sau australieni. Nu doar că au jucători pe care îi văd, au mai multe cluburi de tenis, chiar turnee. Am fost refuzată de sponsori din cauza țării din care vin, ceea ce nu e drept. Nu înțelegeam de ce, dar am acceptat acest lucru, m-am confruntat cu el.

Chiar sunt mândră de persoana care sunt astăzi. Toată lumea a avut dificultăți în carieră, nu spun că eu am avut-o pe cea mai dificilă. Doar că eu am vrut să fac asta, este visul meu. Nu am vrut să depind de sponsori sau de oameni cărora nu le pasă de tenis sau de sport în general. Asta mi-a dat curaj să continui și să îmi îndeplinesc obiectivele, iar acum sunt în Top 10 WTA”, a declarat Ons Jabeur în toamna anului 2021.

Andy Roddick și Federer, favoriții lui Ons Jabeur

Andy Roddick a fost favoritul meu, iar acum, după ce m-a felicitat Roger Federer, acum pot spune că am o carieră plină. A fost foarte amabil și mi s-a părut drăguț că și-a făcut timp pentru asta, iar acest lucru mă face să-mi doresc și mai mult alte victorii
- Ons Jabeur

VIDEO Cum s-a calificat Ons Jabeur în „sferturi” la WTA Madrid

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Simona Halep l-a obligat pe Patrick Mouratoglou să facă flotări. Imagini haioase la Madrid

Imagini incredibile surprinse după eșecul cu Halep: Gauff s-a ascuns și a început să plângă

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (9)
wittman68
wittman68  •  04 Mai 2022, 03:37

Ons e, dupa parerea mea, cea mai talentata din circuitul WTA din prezent, un adevarat Dobrin al tenisului feminin mondial. Are in arsenal lovituri care nu pot fi scoase nici macar teoretic. Prietena ei, Alexandra Dulgheru, spunea ca uneori incepe meciurile in tromba, cu suite de mingi inatacabile, adversarele neavand altceva de facut decat sa astepte sa slabeasca ritmul, lucru care se si intampla, intr-adevar, nu e usor sa joci doar din talent. Povestea ei de viata e impresionanta, a fost pt. ea mult mai greu sa patrunda in top datorita tarii de provenienta. In ce priveste publicitatea e cam firesc sa nu aiba parte de ea, e totusi uratica.

267890
267890  •  03 Mai 2022, 16:10

Cred ca totusi Belinda e adevarata câștigătoare - a scăpat de o confrutare de groază. Ons săraca, vai de ea, ...ce-o așteaptă!

267890
267890  •  03 Mai 2022, 16:06
Postat de clubman pe 03 Mai 2022, 11:39

Simona a renascut, asta e clar! Sa vedem cat o mai tine fizicul, sa nu uitam ca are totusi 30 de ani, si nu poate fi banuita ca foloseste ''metodele'' balabustei de culoare de ''intretinere fizica''.

Nu fizicul, psihicul si gâtlejul trebuie s-o țină.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează