SPORTURI  »  TENIS  »  REVENIRE

Fostul câștigător de la US Open anunță că e gata să revină după retragere: „Voi relua antrenamentele, îmi voi acorda o șansă”

Juan Martin del Potro, după un meci de excepție cu Roger Federer, la Indian Wells / Sursă foto: Imago Images
Juan Martin del Potro, după un meci de excepție cu Roger Federer, la Indian Wells / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 27 martie 2023 17:42 / Actualizat luni, 27 martie 2023 18:07

Juan Martin del Potro (34 de ani), fostul #3 mondial, câștigător la US Open în 2009, după o finală memorabilă cu Roger Federer, anunță că e gata să revină pe teren, la un an după ce-și anunțase retragerea definitivă din circuit. Argentinianul țintește o participare la Flushing Meadows, acolo unde a cucerit singurul Grand Slam al carierei.

„Turnul din Tandil”, așa cum fanii l-au poreclit pe Del Potro grație posturii sale impunătoare, își anunțase retragerea în luna februarie a anului trecut, acasă, la Buenos Aires, după o îndelungată perioadă în care a fost măcinat de accidentări la ambii genunchi, la încheietură sau la cot.

Sud-americanul s-a gândit să-și mai acorde o șansă și ia în calcul o ultimă participare la US Open, ultimul turneu major al anului, programat la finalul lunii august, la New York. 

Sorana Cîrstea a strâns o avere în 2023: câți bani a câștigat în doar 3 luni, exclusiv din tenis
BANI
Sorana Cîrstea a strâns o avere în 2023: câți bani a câștigat în doar 3 luni, exclusiv din tenis

Juan Martin del Potro e gata să revină după retragere: „Voi relua antrenamentele”

„Îmi place tenisul. Nu va fi niciodată o problemă să iau racheta şi să văd ce simt. Probleme fizice, genunchiul, acestea sunt lucruri la care lucrez în fiecare zi. Îmi voi acorda o şansă, cel puţin până la US Open. Este un turneu cu adevărat special pentru mine.

Mai am timp, voi relua antrenamentele, voi vedea cum reacţionează piciorul şi genunchiul, să văd dacă pot sau nu”, a mărturisit Juan Martin del Potro, conform postului de televiziune argentinian C5N, citat de HotNews

22 de trofeea câștigat Juan Martin del Potro în carieră și a ajuns cel mai sus până pe poziția a treia în clasamentul mondial

Juan Martin del Potro, declarații tulburătoare în toamna lui 2022: „Eram al treillea jucător al lumii, acum nu pot urca scările!”

În toamna anului trecut, Juan Martin del Potro vorbea despre adaptarea dificilă la noul statut

„Recent am fost în Elveția, am văzut un alt doctor și am început un nou tratament. Mi-a fost recomandat de mai mulți jucători, ei spuneau că au avut rezultate pozitive. Imaginați-vă ce frustrare simțeam după fiecare tratament încercat sau după fiecare operație eșuată. Asta am trăit în ultimii 3 ani și jumătate.

Astăzi pot merge din nou, dar nu pot alerga pe bandă, nu pot urca scările fără să simt durerea. Nu pot conduce o perioadă îndelungată. Trebuie să opresc și să îmi destind picioarele. Asta e realitatea pe care o trăiesc. E greu, e dificil, dar încerc să mă adaptez, să trăiesc cât se poate de frumos, în ciuda tuturor problemelor”, s-a destăinuit Del Potro, potrivit Tennis Head.

Mi-e greu să îmi imaginez o viață fără tenis. Nu știu cum să fac tranziția, nu am fost pregătit. Nu știu cum ceilalți sportivi au trecut prin acest proces. Eram al treilea jucător al lumii, apoi mi-am rupt genunchii și acum sunt aici, fără nimic! 

- Juan Martin del Potro, în septembrie 2022

VIDEO Juan Martin del Potro, momente de excepție în duelurile cu Big 3

Citește și alte știri din tenis: 

Sorana Cîrstea a strâns o avere în 2023: câți bani a câștigat în doar 3 luni, exclusiv din tenis

Jaqueline Cristian zâmbește în Mallorca » Titlu și salt de 30 de locuri în clasamentul mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează