SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

McEnroe: ”Numirea lui Lendl ca antrenor îi poate relansa cariera lui Murray”

Murray și Lendl, un tandem care poate fi cîștigător
Murray și Lendl, un tandem care poate fi cîștigător

Articol de GSP - Publicat luni, 09 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2012 11:05

John McEnroe a rămas uimit cînd Andy Murray şi l-a ales recent ca antrenor pe Ivan Lendl, aflat în premieră în această postură, dar crede că vechiul său rival poate fi ingredientul care-i lipsea scoţianului să urce în carieră. ”Urăsc să-i dau credit lui Lendl, dar Andy avea nevoie să facă o schimbare, iar alegerea sa poate fi incredientul prin care să poată trece la un nivel superior. Cehul îi poate adăuga valoare, multe plusuri”, a zis fostul mare tenismen american.

Pentru el, există o coincidenţă stranie, dar care ar indica relansarea scoţianului: ”Lendl a cucerit primul lui mare turneu la 24 de ani. Murray tocmai a cîştigat turneul de la Brisbane tot la 24 de ani, imediat ce a început colaborarea cu Ivan. Nu pare a fi întîmplător”. Cu 7 titluri de Mare Şlem, McEnroe s-a aflat într-o rivalitate feroce cu Lendl, pe care-l numea ”robot înfricoşător”.

Murray, numărul 4 mondial, s-a impus la Brisbane după un categoric 6-1, 6-3 cu ucrainianul Aleksandr Dolgopolov, în numai 65 de minute. E primul turneu important în care s-a impus, după 3 finale de Grand Şlem pierdute: US Open 2008, Australian Open 2010 şi 2011.

Lendl, 51 de ani, are 94 de titluri ATP, între care 8 turnee de Mare Şlem, cucerite după 4 finale pierdute, o altă asemănare cu Murray. A fost lider mondial timp de 270 de săptămîni între 1985 şi 1987, plus 1989. Cehul s-a retras în 1994.

 

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează