SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

Patrick Mouratoglou, înaintea procesului Simonei Halep: „Nu mi-aș fi imaginat niciodată”

Patrick Mouratoglou // FOTO: Guliver/GettyImages
Patrick Mouratoglou // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 13 ianuarie 2024 08:27 / Actualizat sambata, 13 ianuarie 2024 10:31

Antrenorul francez Patrick Mouratoglou a vorbit despre situația Simonei Halep (33 de ani) care așteaptă să fie audiată la TAS.

  • Sportiva din Constanța a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. Ea spune că e nevinovată și spune că a folosit un supliment contaminat.
  • Va fi audiat pe 7-8 februarie la TAS

Într-un interviu pentru L'Equipe, Mouratoglou a fost întrebat și despre Simona Halep. Cei doi nu mai colaborează, dar antrenorul a recunoscut recent că el și echipa lui i-au recomandat suplimentul.

În timp ce Simona Halep așteaptă decizia de la TAS în privința cazului de dopaj, Patrick Mouratoglou dă o lovitură financiară fabuloasă: „Oferim oportunități tinerilor sportivi”
AUSTRALIA
În timp ce Simona Halep așteaptă decizia de la TAS în privința cazului de dopaj, Patrick Mouratoglou dă o lovitură financiară fabuloasă: „Oferim oportunități tinerilor sportivi”

Patrick Mouratoglou: „Simona Halep e victima unei contaminări”

Nu mi-aș fi imaginat niciodată că Simona Halep va fi victima unei contaminări, dacă-i recomand acel supliment cu colagen. Consecințele pentru ea sunt dezastruoase! O să luptăm în continuare pentru ca adevărul să iasă la iveală și pentru a-i dovedi nevinovăția”, a spus Patrick Mouratoglou.

Halep a anunțat la finalul anului trecut că a rupt colaborarea cu Mouratoglou și i-a reproșat fostului antrenor că nu a ieșit public mai devreme pentru a-și recunoaște greșeala: 

Echipa mea a recomandat să iau un supliment cu colagen. Am ținut cont de recomandare și ulterior s-a dovedit că suplimentul era contaminat. Sunt sigură că ce s-a întâmplat n-a fost cu intenție și sunt recunoscătoare că el și-a recunoscut greșeala, care e și greșeala echipei. Ei sunt cei care mi-au dat acest supliment. 

Și din cauza acestei greșeli, greșeala lor, eu sunt singura persoană care plătește prețul. O carieră de 25 de ani e distrusă! Acum nu mai lucrăm împreună. N-am mai avut nicio legătură de câteva luni. Și nici nu m-am mai antrenat la Academia Mouratoglou de anul trecut

Într-adevăr, a ieșit public. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Am încetat să mai lucrez cu Academia de ceva vreme. Am avut mereu încredere în Academie, iar încrederea mi-a fost puțin zdruncinată. Nu știu cum va fi pe viitor, dacă voi mai putea avea încredere în ei

- Simona Halep

Patrick Mouratoglou: „Noi i-am propus colagenul Simonei Halep și l-am cumpărat”

Antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, a vorbit pe 3 noiembrie despre faptul că el și echipa sa i-au recomandat, apoi achiziționat suplimentul contaminat, fără a-l verifica. „Mă simt responsabil, nu aveam de unde să știu”, spune el. 

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Într-adevăr, noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am adus acest colagen. Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. 

Sunt foarte încrezător că acest tribunal independent va admite faptul că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să poată să joace cât de repede posibil Mi s-au deschis ochii asupra faptului că orice sportiv se poate contamina mâine, pentru că, aparent, acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate. 

Vorbim despre cantități extrem de mici. Foarte, foarte mici, au efect zero, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test doping. Asta e teribil, pentru că ești complet nevinovat, reputația ta e afectată”, a declarat Mouratoglou.

Scurtă cronologie a cazului Simonei Halep

  • 7 octombrie 2022 » românca a primit scrisoarea de informare, iar pe 26 octombrie a fost intervievată de ITIA după un test pozitiv la roxadustat care data din 29 august 2022
  • 19 mai 2023 » Simona Halep este acuzată de încă o încălcare a regulilor antidoping, de data aceasta fiind vorba de iregularități în pașaportul biologic
  • 28 și 29 iunie 2023 » au avut loc audierile la Sport Resolutions după mai multe amânări cerute de ITIA
  • 11 septembrie 2023 » decizia Sport Resolutions a fost pronunțată, românca fiind suspendată patru ani
  • 7-9 februarie 2024  » urmează audierea la TAS

Citește aici investigația GSP din Canada, despre firma care a produs suplimentul luat de Simona Halep

  1. „Noi n-am înșelat niciodată pe nimeni” » Direct din Toronto, prima reacție a patronilor firmei canadiene acuzate de Simona Halep că i-a furnizat suplimentul contaminat cu Roxadustat: „E fals că ne-a dat în judecată”
  2.  „Accesul interzis”: cum s-au baricadat în sediu frații greci acuzați de Simona Halep că i-au ruinat cariera + două adrese „oficiale” declarate la Ontario Business Register sunt pustii
  3. Cine a produs suplimentul contaminat pe care Mouratoglou i l-a oferit lui Halep: firma e într-un mic depozit, iar fabrica nu există!
  4.  „De ce taci, Simona Halep?”. Avocații jucătoarei refuză să divulge tribunalul unde spun că au dat în judecată firma canadiană care a produs „suplimentul contaminat”
  5. Scandalul Halep se poate extinde în tenisul mondial » Dezvăluire în ziarul canadian The Globe and Mail, care a preluat investigația GSP: „Simona nu a fost singura sportivă care a folosit acel produs în acea zi, la US Open”

VIDEO  Simona Halep, primul antrenament în 2024

Citește și: 

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează