SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Presa din Franța „mătură” cu Mouratoglou: „Surprinde atitudinea clanului. Ce zice Simona Halep îți dă fiori!”

Patrick Mouratoglou și Simona Halep, foto: Imago
Patrick Mouratoglou și Simona Halep, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2023 18:00 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 19:14

Patrick Mouratoglou (53 de ani) a fost atacat dur în presa din Franța, țara natală, după ultimele declarații ale Simonei Halep (32 de ani), care a mărturisit că nu a mai comunicat cu antrenorul de câteva luni.

Francezii consideră că Halep a rămas singură în lupta de a-și demonstra nevinovăția și de a primi o suspendare micșorată. Ea a fost suspendată 4 ani pentru dopaj, după ce a fost contaminată cu roxadustat, apoi a atacat decizia la TAS.

Cel mai influent om din spatele Simonei Halep, poziție dură în cazul de dopaj: „Sentința este o condamnare la moarte!”
TENIS
Cel mai influent om din spatele Simonei Halep, poziție dură în cazul de dopaj: „Sentința este o condamnare la moarte!”

Patrick Mouratoglou, criticat dur în presa din Franța

„Ultimele declarații ale Simonei Halep îți dau fiori pe șira spinării. Ce ne surprinde cel mai mult e atitudinea clanului Mouratoglou. Dacă la început a ieșit public și a apărat-o pe Halep, declarând că e inocentă, odată cu trecerea timpului se pare că nu mai e prea important cazul pentru el. 

Un an mai târziu, Simona e singură. Se luptă singură să își salveze cariera, deși pare tot mai clar că nu mai poate face nimic. După ce o perioadă a încercat să dea de înțeles că relația cu Mouratoglou e una bună, acum a decis să iasă în față și să vorbească despre fostul antrenor. 

Putem spune că relația lor nu mai reprezintă nimic acum. Despre ultimul contact cu Mouratoglou, Simona Halep s-a rezumat la a spune că «nu am vorbit de câteva luni». Asta spune totul”, au scris francezii de la welovetennis.fr.

Simona Halep: „Am încetat să mai lucrez cu Academia Mouratoglu de ceva timp”

„Am încetat să mai lucrez cu Academia Mouratoglu de ceva timp. Când m-am trezit în această situație, mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez.

Am avut mereu încredere în Academie, iar încrederea mi-a fost puțin zdruncinată. Nu știu cum va fi pe viitor, dacă voi mai putea avea încredere în ei”, a declarat Simona Halep, pentru Euronews.

Scurtă cronologie a cazului Simonei Halep

  • 7 octombrie 2022 » românca a primit scrisoarea de informare, iar pe 26 octombrie a fost intervievată de ITIA după un test pozitiv la roxadustat care data pe 29 august 2022
  • 19 mai 2023 » Simona Halep este acuzată de încă o încălcare a regulilor antidoping, de data aceasta fiind vorba de iregularități în pașaportul biologic
  • 28 și 29 iunie 2023 » au avut loc audierile la Sport Resolutions după mai multe amânări cerute de ITIA
  • 11 septembrie 2023 » Decizia Sport Resolutions a fost pronunțată, românca fiind suspendată patru ani
  • 7-9 februarie 2024  » Urmează audierea la TAS

Citește și:

Altă așteptare chinuitoare? Apropiatul Simonei Halep, despre ce urmează la TAS: „Asta e problema, nu e chiar așa ușor”
SIMONA HALEP
Altă așteptare chinuitoare? Apropiatul Simonei Halep, despre ce urmează la TAS: „Asta e problema, nu e chiar așa ușor”
Simona Halep are un mare vis, dacă TAS îi va da dreptate: „Știu că nu sunt șanse mari”
HALEP, TESTATĂ POZITIV
Simona Halep are un mare vis, dacă TAS îi va da dreptate: „Știu că nu sunt șanse mari”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (32)
bajescu
bajescu  •  24 Decembrie 2023, 14:45
Postat de demolarii pe 20 Decembrie 2023, 16:00

Voita sau eroare, situația e rezultatul colaborări cu Academia M. Intrebare: ce contract a avut Simona Halep cu Academia M dr nu ii da în judecata? Poate își încheie cariera asa, dar o încheie cu ei tinandu-i de gat. Cum suna ca Academia M apelează la trucuri? Dacă lui Lance Armstrong i s-au retras trofeele câștigate în Turul Franței, nu se pot retrage și Wimbledonurile Serenei Wiliams? Acum e momentul ca Simona Halep sa demonstreze ca e o luptătoare. Nu doar în tenis. Deși.........asa-i în tenis.....

Armstrong a recunoscut ca s-a dopat. Williams este, pana la proba contrarie, nevinovata. Sunt insa convins ca, la un moment dat, va avea exact soarta lui Armstrong. Sa avem rabdare.

MaxiP
MaxiP  •  21 Decembrie 2023, 11:02
Postat de Freyya pe 20 Decembrie 2023, 19:06

lol de ce sa retraga titlurile Serenei daca nu a fost prinsa dopata? ea functiona legal. dopata halep e inculpata aici. cea care nu mai putea la RG 2022 si a decis sa ia "suplimente". am vazut de care "suplimente" si cate galeti inghitea zilnic pt asa procent in analize

De-acord. Atata tot ca sunt unii care contesta titlurile lui Halep de pana in 2022. Pe acelasi rationament, nu au de ce sa faca asta, ea a fost curata pana atunci. Inclusiv Serena a venit cu o aroganta absolut stupida, neputand contesta un titlu luat inainte de a fi prins "necurat". Pentru ca daca nu tine cont de aceste aspecte, intra si ea la capitolul suspiciuni. Evident, au mai fost prinsi si la ceva timp dupa anumite performante. Sunt sportivi care au pierdut titluri la ani de zile dupa ce le-au castigat si fusesera neprinsi. Greu de crezut ca i se va intampla Serenei, dar nu se stie niciodata. Apropo, Serena are totusi cateva retete controversate. Ok, a fost in legalitate, dar chiar privind comentariul meu de mai devreme cu relativitatea intre a fi curat sau nu, pare greu de crezut ca nu s-a fortat nota. Nu stiu cat e de relevant, Serena a fost o super-jucatoare dopata sau curata, dar ideea e ca lucrurile nu sunt deloc in alb si negru.

MaxiP
MaxiP  •  21 Decembrie 2023, 10:58
Postat de Freyya pe 20 Decembrie 2023, 19:51

eu, daca ma stiu curata, mor cu dusmanul de gat. ea tace . trag ce concluzie imi dicteaza bunul simt, reputatia nepatata, educatia... tu crezi ce vrei, ca reprezinti pe cine te-a educat

Asa spun toti, ca mor cu dusmanii de gat, pana realizeaza ca nu e asa simplu. Pana la urma e extrem de discutabil ce inseamna in culpa sau curat, lucrurile in sport sunt mult mai relative, parerile difera in functie de o multime de factori. Ea a fost prinsa cu o substanta interzisa in organism, unii vor spune din start ca e vinovata, fie ca a ajuns accidental acolo sau nu. Hai sa facem abstractie de ea, sa nu fim subiectivi, au patit-o multi. Unii au fost contestati ulterior chiar daca nu au avut nicio vina. Altii de pilda, lucreaza in niste conditii controversate, se dopeaza cat se poate de legal, dar pe niste motive contestabile. Nu-i suspenda nimeni. E efectiv foarte greu sa faci o distinctie clara intre dopaj si a fi curat in sport, in unele cazuri, pana la urma si pentru neglijente nu poti spune ca ai fost 100% curat. Apoi intervin si alte lucruri in care daca te bagi stii ca ajungi sa suferi mai tare, nu mori odata cu dusmanul, ca nici macar nu te omoara, te chinuie. Mai departe, eu nu am o concluzie vizavi de acest caz, astept sa vad si parerea TAS, sunt destule indicii care ma fac sa mi se para greu de crezut ca Halep a fost dopata fara sa stie, pare putin plauzibila si ideea cu contaminarea suplimentelor. Pe de alta parte, sunt unele concluzii ale agentiei antidoping care par sa se contrazica, asa ca sincer cred ca TAS va rezolva dilema. Cel mai probabil adevarul e undeva la mijloc, agentia a incercat sa scoata maxim, dar nici Halep nu e curata.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează