SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

CORESPONDENȚĂ DIN MADRID Rafael Nadal va juca la aceeași oră cu Bayern – Real Madrid și nu-și va putea vedea în direct echipa favorită!

Rafael Nadal în acțiune la Madrid 2024 Foto: Imago
Rafael Nadal în acțiune la Madrid 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 29 aprilie 2024 23:02 / Actualizat luni, 29 aprilie 2024 23:02

Spaniolul Rafael Nadal, calificat în turul 4 la Masters-ul 1000 de la Madrid, va disputa partida contra lui Jiri Lehecka, 22 de ani, numărul 31 ATP, în mod excepțional, în sesiunea de seară, ultima partidă programată pe Terenul Central.

Fostul lider mondial, nu este niciun secret, preferă să joace în cursul zilei, un favor pe care l-a primit anul acesta la Madrid pentru toate cele trei partide disputate până acum.

Partida contra lui Pedro Cachin, din turul al treilea, s-a întins pe 3 ore și 4 minute, Nadal impunându-se cu 6-1, 6-7 (5), 6-3, motiv pentru care, în acest caz, programarea pentru turul următor ca ultim meci al zilei pe Terenul Central Manolo Santana i-a convenit.

Rafa Nadal rezistă încă o zi la Madrid! » Învingător în primul său meci de peste 3 ore al anului
ATP MADRID
Rafa Nadal rezistă încă o zi la Madrid! » Învingător în primul său meci de peste 3 ore al anului

Mi se pare bine. Nu este ora la care mi-ar fi plăcut să joc, dar având în vedere ce s-a întâmplat în meci, am jucat peste trei ore, este mai prudent să joc la acea oră în loc de la 4”, a răspuns el în conferința de presă de după duelul cu argentinianul. „De aceea, erau două opțiuni, iar turneul a ales-o pe aceasta, iar eu sunt de acord”, a adăugat.

Va rata turul semifinalelor Ligii Campionilor, Bayern - Real

Chiar dacă asta va presupune să nu poată urmări partida tur din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, cea dintre Bayern Munchen și Real Madrid. Suporter dedicat, ardent, al madrilenilor, Nadal va trebui să se mulțumească, probabil, să se afle în tribună la returul de peste o săptămână.

„Jucând mai târziu am mai multe ore pentru somn, mai mult timp ca să lucrez mâine dimineață. E multă vreme de când nu am mai jucat o partidă la ora aceasta”, a admis el.

Dar s-a întâmplat ce s-a întâmplat, am câștigat, mulțumit că am acceptat provocarea unui al treilea set și că am progresat”, a mai spus el, referindu-se la bătălia din turul al treilea.

„Cred că primul set a fost prea comod pentru mine, el a început prea emoționat, în timp ce în al doilea a fost cel real, a ridicat nivelul.

Se vede că nu am jucat de mult, e greu să iau decizii rapide legate de ce trebuie făcut, lucrurile nu ies automat, aceasta este realitatea, dar în setul al treilea am reușit să fiu din nou imprevizibil. Nu la un nivel fabulos, ci la unul superior.

Am fost alert din punct de vedere mintal și am acceptat bine adversitatea. Sunt conștient că în turul următor am nevoie de mai mult, nu știu dacă voi putea livra, vom vedea”, a explicat Rafa.

De ce preferă să joace cu acoperișul închis la Madrid

Apoi, a elaborat pe tema acoperișului închis sau deschis, care variantă îi place mai mult.

„Pe terenul acesta, pentru mine e mai frumos să joc cu acoperișul închis”, a spus el despre arena centrală Manolo Santana. „Există o mică problemă, dintotdeauna, nu e nimic nou, și anume că are prea mult metal, de aceea când bate soarele și se reflectă, devine un pic incomod la nivel de vizibilitate. Pentru gustul meu, fiecare are părerea sa”, a ținut să precizeze.

„De aceea, cred că atunci când acoperișul este închis, cadrul e mult mai frumos. Sigur, baza este fantastică, are trei terenuri acoperite, multe terenuri de antrenament, este incredibilă, mai mult decât pregătită pentru a găzdui un turneu ca acesta.

5 titluria cucerit Rafael Nadal la Madrid, în 2008, 2010, 2013, 2014 și 2017, cele mai multe dintre toți jucătorii

Terenul central este însă uneori un pic rece având atât de mult metal, dar cu reflectoarele aprinse, cred că această senzație se estompează.

Acoperișul nu este foarte înalt, poți să auzi bine sunetul mingii, nu este ca în arene precum Paris-Bercy, unde se aude mingea sec, gol. Am jucat aici, la Madrid, în toate tipurile de condiții, așa mi-am obținut toate reușitele, dar, strict personal vorbind, așa îmi place mai mult, sub acoperiș”, și-a încheiat Nadal argumentația.

Citește și:

„Experiență out-of-my-body!” » Floretista Mălina Călugăreanu povestește senzațiile trăite în timpul turneului de calificare la Olimpiadă
SCRIMĂ
„Experiență out-of-my-body!” » Floretista Mălina Călugăreanu povestește senzațiile trăite în timpul turneului de calificare la Olimpiadă
Dacă CSM e la un pas de eliminare, o echipă-surpriză ar putea ajunge în Final Four-ul Ligii! » Nimeni nu-i dădea vreo șansă la startul competiției
LIGA CAMPIONILOR
Dacă CSM e la un pas de eliminare, o echipă-surpriză ar putea ajunge în Final Four-ul Ligii! » Nimeni nu-i dădea vreo șansă la startul competiției

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează