SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Roddick şi Federer se întîlnesc din nou în finală la Wimbledon!

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 iulie 2009 00:00

După ce şi-au disputat ultimul act la Wimbledon în 2004 şi 2005, Roger Federer şi Andy Roddick se vor întîlni în finală şi la ediţia din 2009 a turneului britanic.

FEDERER A TRECUT UŞOR DE HAAS
Federer s-a impus în această după-amiază în 3 seturi în faţa  vechiului său prieten, Tommy Haas, iar elveţianul a acces astfel pentru a 7-a oară consecutiv în finala turneului londonez.

DEZAMĂGIRE PENTRU FANII LOCALI: MURRAY A FOST ELIMINAT

"A-Rod" şi favoritul local Andy Murray au oferit însă meciul zilei la Wimbledon, americanul cîştigînd cu scorul de 3-1 semifinala cu tenismenul scoţian. Aşa cum ne-a obişnuit, Roddick a avut ca principală armă serviciul, foarte precis în această semifinală (75% procentaj la primul serviciu). În contrapartidă, Murray nu a izbutit decît un procentaj de 52% la primul serviciu, britanicul prilejuindu-i lui Roddick deseori şansa unui break.

În ciuda statisticilor dinaintea partidei, Murray a reuşit, surprinzător, mai mulţi aşi decît adversarul său, 25,. Americanul a izbutit "doar" 21, dar a compensat printr-un plasament ireproşabil la atacurile adversarului şi printr-o viteză de reacţie uimitoare în unele momente.

O altă cheie a acestei victorii pentru Roddick a fost şi eficacitatea la fileu, unde Andy a cîştigat nu mai puţin de 48 de mingi, faţă de cele 15 ale lui Murray. Cu un joc ofensiv aproape fără greşeală, cu lovituri puternice şi plasate, Roddick a dejucat tactica adversarului său, care în multe momente s-a limitat doar la a returna mingile de pe fundul terenului.

Scorul final al partidei a fost 3-1, seturile desfăşurîndu-se astfel: 6-4, 4-6, 7-6(7), 7-6(5).

Finala dintre Roger Federer şi Andy Roddick se va disputa duminică, de la ora 15:00 şi va fi transmisă live de televiziunea sportro.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
fandinamo01
fandinamo01  •  04 Iulie 2009, 10:30

cum sa`l compari pe Murray, cu federer?:)) fie ca cel mai bun sa castige:D totusi, prima sansa o are federer

claudio88
claudio88  •  04 Iulie 2009, 03:45

nare nici o sansa in fata lui federer

coyyotteeee
coyyotteeee  •  04 Iulie 2009, 00:35
Postat de svenburg pe 04 Iulie 2009, 00:16

sper sa bata ROddick, el e omul care a facut spectacol anul asta la wimbledon, spre deosebire de robotul de federer,care nu are deloc farmec in joc,asteapta doar greshelile adversarului , nu ataca...

Robot? Nu cred. La Federer e vorba de talent, geniu si naturalete. El nu are un serviciu ''bomba'', precum are Roddick, ci mai degraba un excelent plasament al serviciului. In plus, cred ca meciul va fi decis de inteligenta lui Federer impotriva unui adversar care, desi a progresat mult cu noul lui antrenor, totusi inca se bazeaza pe multa forta bruta. Iar Federer are mult mai multe arme decat Murray pentru a-l combate pe Roddick.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează