SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS/ ROMÂNIA - ECUADOR 3-0

România s-a calificat în Grupa Mondială din Cupa Davis! Transmite-le băieţilor un mesaj de felicitare!

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 septembrie 2010 00:00

România s-a calificat în Grupa Mondială din Cupa Davis, după ce perechea Victor Hănescu/Horia Tecău au obţinut cel de-al treilea punct în întîlnirea cu Ecuador.

După victoriile obţinute de Victor Hănescu şi Adrian Ungur în meciurile de simplu disputate ieri, dublul "tricolor" s-a impus în partida de dublu jucată împotriva perechii Giovanni Lapentti/Ivan Endara.

Cei doi tenismeni au cîştigat în minimum de seturi, 6-2, 6-2, 6-2, după un meci încheiat în mai puţin de două ore şi au asigurat victoria României împotriva Ecuadorului.

"Am vrut să terminăm repede, în trei seturi, să obţinem calificarea în Grupa Mondială. Mulţi nu au avut în noua echipă, însă am demonstrat de ce sîntem capabili. Este foarte bine că am ajuns acolo unde ne este locul", a declarat Victor Hănescu.

"Ne simţim foarte bine cu Andrei Pavel, are multă experienţă, echipa formată are foarte multă grijă de noi, ne ajută foarte mult. Sper ca pînă în februarie să creştem în joc şi să obţinem rezultate din ce în ce mai bune", a adăugat Horia Tecău.

"Am jucat foarte bine, Victor şi Horia au fost extraordinari. Am profitat şi de faptul că Nicolas nu a jucat, însă este nevoie şi de noroc ca să reuşeşti", a spus Andrei Pavel.

În partidele de simplu din prima zi, Victor Hănescu l-a învins pe Ivan Endara, în timp ce Adrian Ungur a revenit excepţional în meciul cu Giovanni Lapentti, după ce a fost condus cu 0-2 la seturi şi s-a impus cu 3-2.

În ultima zi a competiţiei, se vor juca ultimele două partide de la simplu, începînd cu ora 11:30.

Duminică, ora 11:30 (în direct TVR 1)
Victor Hănescu-Giovanni Lapentti
Adrian Ungur-Ivan Endara

SET I SET II SET III
Victor Hănescu/Horia Tecău 6 6 6
Giovanni Lapentti/Ivan Endara 2 2 2
  • Cel de-al treilea set a început sub dominaţia lui Victor şi a lui Horia care s-au distanţat încă din start, datorită celor două break-uri reuşite
  • Românii au cîştigat şi cel de-al doilea set, 6-2, şi se află foarte aproape de a aduce cel de-al treilea punct, cel care le-ar asigura calificarea în Grupa Mondială
  • Horia Tecău şi Victor Hănescu servesc pentru cîştigarea celui de-al doilea set, după ce avantaj de două break-uri
  • Românii au preluat conducerea, 3-2, graţie unui break reuşit în cel de-al cincilea game
  • După ce au fost conduşi cu 15-40, Horia şi Victor au revenit şi au egalat situaţia în cel de-al doilea set, 2-2
  • În setul secund, ecuadorienii şi-au adjudecat cu dificultate primul game. Jocul a continuat sub semnul echilibrului, fără break-uri
  • Horia Tecău şi Victor Hănescu s-au impus în primul set, 6-2
  • După o serie de patru game-uri consecutive adjudecate de români, Lapentti şi Endara au reuşit să cîştige primele două game-uri pe propiul serviciu
  • Fără nici un fel de probleme, Hănescu şi Tecău reuşeşc cel de-al doilea break din setul inaugural şi conduc cu 3-0
  • Încurajaţi de aproximativ 200 de spectatorii, românii continuă să domine începutul partidei şi îşi cîştigă game-ul pe propriul serviciu
  • Horia şi Victor au început perfect partida, debutînd cu un break

Victor Hănescu/Horia Tecău vor juca împotriva cuplului Giovanni Lapentti/Ivan Endara. Anunţat iniţial pentru meciul de dublu, Nicolas Lapentti a renunţat, fiind nerefăcut după o accidentare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  18 Septembrie 2010, 19:51

Felicitari pentru victorie, dar sa ramanem cu picioarele e pamant. Ecuadorul e o echipa slabuta, demult n-am mai vazut o echipa atat de slaba in cupa Davis. Sa speram ca la anul vom trage si noi sa depasim primul tur si poate sa ajungem macar in semifinale. Avem nevoie si de putin noroc la tragerea la sorti, dar e greu de evitat o echipa puternica gen SUA, Elvetia, Franta, Suedia etc, Cu oricare am juca, avem sansa a doua.

ioan61i
ioan61i  •  18 Septembrie 2010, 17:36

le transmit baietilor so tina tot asa ,am tramurat ieri la meciul lui ADRIAN UNGUR PE CARE AL CUNOSC DECAND ERA COPIL MIC DE VENEA LA BUNICI LA TARA IN COM BALA JUD MURES CU MAMASA AM FOST COLEGI DE GENERALA

pancone51
pancone51  •  18 Septembrie 2010, 15:39

Hai Romania,sunt mandru de voi se poate si mai mult succes pe mai departe!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează