SPORTURI  »  TENIS  »  ATP CINCINNATI

VIDEO Senzaționala călătorie a campionului de la Cincinnati » Luna trecută, pierdea în primul tur la Iași, acum i-a învins pe Nadal și Tsitsipas și a luat cel mai important trofeu din carieră

Borna Coric, campionul de la Cincinnati / Sursă foto: Imago Images
Borna Coric, campionul de la Cincinnati / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 23 august 2022 22:04 / Actualizat marti, 23 august 2022 22:14

Luna trecută, Borna Coric era eliminat în primul tur al turneului de la Iași de către românul Nicholas Ionel. Luni dimineață, croatul a reușit să câștige turneul de Masters de la Cincinnati!

Borna Coric reprezintă una dintre cele mai frumoase povești ale tenisului din acest an. 

Considerat în urmă cu ceva ani unul dintre cei mai promițători jucători ai „NextGen”, fiind chiar fost număr 1 mondial la juniori, croatul a avut o ieșire din peisajul profesionist în ultimul timp, fiind chinuit de multiple accidentări. Cea mai recentă, o operație la umăr suferită în luna mai a anului trecut, care l-a ținut pe bară aproximativ 10 luni.

Borna a revenit în circuit în luna martie a acestui an, însă a fost eliminat devreme la turneele de Masters la care a participat. La Roland Garros, a  pierdut cu 0-3 la seturi în turul secund, în fața lui Dimitrov. 

Mai apoi, jucătorul în vârstă de 25 de ani a reușit să se impună la turneul Challanger de la Parma, disputat la finalul lunii iunie, performanță ce anunța întoarcerea croatului într-o formă mai bună. 

Borna Coric, înfrângere cu Nicholas Ionel, victorii cu Nadal și Tsitsipas

Șirul de victorii al acestuia a fost încheiat însă la turneul de la Iași, de luna trecută, când Coric a pierdut în două seturi cu românul în vârstă de 19 ani Nicholas David Ionel, 282 ATP, care l-a învins cu scorul de 6-4 6-2. 

Croatul a revenit la Hamburg, unde după ce i-a învins pe Djere și Talon Griekspoor, a abandonat în meciul cu Alex Molcan din cauza unei accidentări, iar coșmarul croatului părea să devină din nou realitate. 

Acesta a participat apoi la turneul de la Montreal, unde a fost bătut în primul tur de Cilic, ca mai apoi să producă una dintre cele mai mari surprize ale anului în tenisul masculin. 

Având un tablou dificil, Coric a reușit să-i învingă, printre alții, pe Rafa Nadal în turul secund, pe Felix Auger Aliassime în sferturi și pe Stefanos Tsitsipas în finală, reușind să devină cel mai slab clasat jucător din istorie (locul 152 mondial) care câștigă un turneu de Masters 1000, succes ce i-a asigurat un salt uriaș, croatul urcând până pe locul 29 în clasamentul ATP.

Nu m-am gândit niciodată să câștig turneul. Doar am încercat să joc cât mai bine în fiecare meci pe care l-am disputat. Și am reușit să fac acest lucru 5 zile la rând. Să fiu sincer, nici nu mai am cuvinte.

- Borna Coric, locul 29 ATP

Cele mai mari performanțe din cariera lui Coric:

  • Victorie la Cincinnati în 2022
  • Locul 12 ATP în noiembrie 2018
  • Sfert de finală la US Open în 2020
  • Finală la Mastersul de la Shanghai în 2018, pierdută la Djokovic
  • Câștigarea Cupei Davis în 2018 alături de reprezentativa Croației
  • Victorie la Halle în 2018, după ce l-a învins în finală pe Federer

17 victoriia adunat în carieră Borna Coric împotriva jucătorilor clasați în top 10

Citește și alte știri din tenis:

Victoria Simonei Halep la Toronto i-a atras atenția lui Andy Roddick: „Mai ofensivă, mai agresivă. Una dintre cele mai bune jucătoare din generația ei!”

VIDEO Nick Kyrgyos, amenințat cu tribunalul după scandalul de la Wimbledon » Ceruse ca femeia să fie dată afară: „E beată! Știu exact cine e”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mihaitanase
mihaitanase  •  24 August 2022, 11:34

De aici se poate trage concluzia că Ionel poate câștiga peste o săptămână orice turneu !!!

maradona79
maradona79  •  24 August 2022, 07:46

Daca a>b, b>c, b>d rezulta ca Ionel in rupe pe genunchi pe Nadal.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează