SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Un jucător ucrainean, acum pe front, mesaj pentru Rafael Nadal: „E corect că ucrainenii mor?”

Rafael Nadal // FOTO: Imago
Rafael Nadal // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 02 mai 2022 13:47 / Actualizat luni, 02 mai 2022 16:12

Ucraineanul Sergiy Stakhovsky, fost număr 31 mondial, câștigător a patru turnee în carieră, a avut o replică pentru spaniolul Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP).

  • Ediția din 2022 de la Wimbledon este programată în intervalul 27 iunie - 10 iulie.

Campionul iberic este de părere că organizatorii turneului de la Wimbledon au greșit când au interzis sportivii ruși și bieloruși la ediția din acest an, din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, spre nemulțumirea luiStakhovsky 

Ironia lui CTP, pusă în practică de Moscova! Cum vrea regimul Putin să pedepsească Wimbledon
WIMBLEDON
Ironia lui CTP, pusă în practică de Moscova! Cum vrea regimul Putin să pedepsească Wimbledon

Stakhovsky, mesaj pentru Nadal: „E corect că ucrainenii mor?”

Într-un mesaj postat pe Twitter, Stakhovsky, care este în Ucraina, și-a exprimat nemulțumirea față de poziția adoptată de Nadal.

Rafael Nadal, am concurat împreună, am jucat unul împotriva altuia... Te rog să-mi spui dacă e corect că ucrainenii nu se pot întoarce acasă. E corect ca în Ucraina copiii să nu poată juca tenis? E corect că ucrainenii mor?”, a scris Stakhovsky.

Ce a spus Nadal despre interzicerea rușilor și bielorușilor la Wimbledon

După ce liderul mondial Novak Djokovic le-a luat partea jucătorilor din Rusia și Belarus, a venit și rândul celuilalt colos, Rafael Nadal. Ibericul ia în calcul inclusiv o formă de protest împotriva turneelor care vor urma aceeași linie. 

„Este nedrept pentru colegii mei din Rusia și Belarus. Ei nu au nicio vină pentru ce se întâmplă în acest moment cu războiul. Îmi pare rău pentru ei, mi-aș fi dorit să nu fie așa, dar la finalul zilei știm că asta s-a decis. Sunt doar un jucător, ce pot eu să spun? Îmi pare rău pentru ei. Să vedem ce se întâmplă în următoarele săptămâni, mai așteptăm. Să vedem dacă noi, din postura de jucători, va trebui să luăm atitudine. Este ceva greșit aici.

Când un guvern impune ceva, trebuie să te supui regulilor. În acest caz, guvernul nu a dat decât o recomandare, iar cei de la Wimbledon au ales cea mai drastică opțiune, fără să fie forțați de nimeni. Știu că turneele de Grand Slam nu țin de ATP, dar ATP-ul acordă cele mai multe puncte pentru ele. Deci sunt cele mai importante turnee. Cele 2.000 de puncte sunt foarte importante și trebuie să participăm cu toții la asemenea turnee. Vom vedea ce măsuri vom lua, dar este foarte nedrept față de ei, cu siguranță”, a spus Nadal, potrivit Tennis 365.

VIDEO Rafael Nadal, campion la Australian Open 2022

Citește și:

Peste Rafael Nadal sau Carlos Alcaraz. Cine conduce în topul câștigurilor din tenis în 2022

Cum arată cotele la câștigarea WTA Madrid » Ce șanse au Simona Halep, Emma Răducanu și Bianca Andreescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
727585740753866
Radu Goran  •  03 Mai 2022, 15:55
Postat de ge0x pe 02 Mai 2022, 15:55

Nadal trebuia să tacă! Sa fi atât de egoist ,sa spui că e o nedreptate că rușii și bielorușii nu joacă un banal meci de tenis, înseamnă că ești rupt de realitate și lipsit de compasiune și logică. Din păcate se dovedește că mulți au bani dar nu și creier. Zeci de mii de oameni mor ,bai Nadal!!! Pe nedrept,bai Nadal!!!

Vezi că se scrie "să FII"... Știi care e problema cu majoritatea dintre voi, ăștia care vă permiteți cu o lejeritate uriașă să jigniți niște oameni care au făcut foarte multe lucruri în viața lor (spre deosebire de voi)? Îți zic eu: dacă ai fi avut bunul simț să citești declarația integrală a lui Rafa, ai fi observat că, la sfârșit, a susținut că nimic din ce se întâmplă în tenis sau in sport cu rușii nu are importanță când ATÂT DE MULȚI OAMENI NEVINOVAȚI MOR. Asta nu înseamnă că, interzicând niște sportivi să își facă meseria, ajuți cu ceva concret Ucraina. De altfel, organizatorii de la Wimbledon nu au fost obligați de Guvernul Britanic să ia această decizie, ceea ce e și mai dubios, lucru pe care Nadal l-a explicat, o observație foarte inteligentă, dar nu pentru orice țărănoi de pe net. ????

727585740753866
Radu Goran  •  03 Mai 2022, 15:49
Postat de geogeo pe 02 Mai 2022, 17:59

Nadal e cam talamb. Ii compatimeste pe sportivii rusi si belarusi care il pupa-n dos pe Putin acesta fiind principalul vinovat pentru razboiul din Ucraina, dar l-a criticat grosolan pe Djokovic pentru ca nu s-a vaccinat. Cam acelasi lucru, nu?

Sunt convins că Medvedev, care locuiește în Monte Carlo de ani buni, îl pupă în dos pe Putin sigur... Sunteți atât de bătuți în cap: cum să compari un război și discriminarea unor oameni care nu sunt implicați direct cu nimic, cu decizia unui individ de a nu se vaccina? Atât poți

geogeo
geogeo  •  02 Mai 2022, 17:59

Nadal e cam talamb. Ii compatimeste pe sportivii rusi si belarusi care il pupa-n dos pe Putin acesta fiind principalul vinovat pentru razboiul din Ucraina, dar l-a criticat grosolan pe Djokovic pentru ca nu s-a vaccinat. Cam acelasi lucru, nu?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează