SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

SIMONA HALEP - ALISON RISKE // Presa internațională despre jocul Simonei Halep din meciul cu Riske: "S-a chinuit să-și găsească ritmul, a fost inconsecventă"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 mai 2018 16:12

Simona Halep a avansat azi în turul II de la Roland Garros după victoria în trei seturi reușită în fața americancei Alison Riske, scor 2-6, 6-1, 6-1. În turul următor va juca mâine, tot împotriva unei americance, Taylor Townsend (n.r. 22 de ani, 72 WTA).

Presa internațională a comentat pe larg subiectul revenirii Simonei Halep, remarcând și aspecte negative în jocul liderului mondial.

"Simona Halep s-a chinuit să-şi găsească ritmul în primul joc de la Roland Garros. Inconsecventă pe linia din spate, Halep a riscat să devină doar cel de-al 6-lea cap de serie din istorie eliminat în primul tur la un turneu de Grand Slam. În cele din urmă, românca a recâştigat iniţiativa şi a reuşit să obţina cea de-a şaptea victorie a sezonului printr-o revenire, după ce a pierdut primul set", au scris cei de la Tennis World.

"Simona Halep a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Alison Riske. Cu o zi întârziere, numărul 1 mondial a evitat o surpriză, după ce în primul set a comis 16 erori neforţate şi doar patru lovituri câştigătoare. Halep a revenit însă în meci şi s-a impus într-o manieră autoritară, cu 20 de lovituri câştigătoare şi 28 de erori neforţate", a notat site-ul oficial al WTA.

"Numărul unu mondial şi-a început cursa pentru adjudecarea primului Grand Slam al carierei cu o revenire nervoasă, într-un meci amânat din cauza ploii", notează BBC.

"Simona Halep a avut un start ratat de meci, dar a luat apoi măsuri împotriva lui Alison Riske", au scris și francezii de la L'Equipe.

Vezi și:

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
merace
merace  •  30 Mai 2018, 19:57

La 0-5 in setul 1, e fericit cine a pariat live pe Simona! Important e ca ea a stiut sa revina in joc, si in seturile 2 si 3 a dominat clar. Nu ca Serena, care a avut nevoie de non-combat de la Krystina Pliskova, ca sa dea bine la mare revenire in costum de catwoman. Probabil Barty nu se va lasa impresionata de superMama si o va pune la munca serios...

argus
argus  •  30 Mai 2018, 19:48

Atentie (la) Simona! Abuzeaza de lovituri in forta si...cam atata! Fara curaj, fara sa incerce lovituri castigatoare, un joc variat (stopuri, veniri la fileu, ce in mod normal, cred ca ar trebui sa fie la indemana oricarei jucatoare din top 10, aprope nimic din toate astea) va fi f.greu, daca nu imposibil, sa castige RG-ul! Daca nici macar Darren, nu reuseste s-o convinga sa lucreze mai mult la serviciu, atunci cine? Sa nu ne "imbatam" cu "Simona este principala favorita...", daca nu va schimba nimic din jocul, insistand la "da-o tare, pe centru...nu risca lovituri castigatoare..." s.a.m.d., s-ar putea sa o auzim spunad iarasi cat de greu "digera" infrangerea. Ce imi este ciuda, este ca nu vad nici un fel de progres tehnic! Alearga, salveaza mingii incredibile, alternand cu greseli nefortate, precum primul set cu Riske, pe fondul lipsei tacticii "da-o tare" in timp ce Riske a executat-o cu lovituri in lung de linie FARA ca Simona sa inteleaga ca "cine nu risca, nu castiga"! A divedit-o Ostapenko (si)in finala de la RG, ca si Svitolina, in finala de la Roma! I-as spune "Da-ti drumul la mana!...Regleaza-ti loviturile! ...Indrazneste!". Dar, cine-s eu? Oricum, in ciuda "rautatilor" (cum le-ar califica Simona daca ar "ceti" aceste randuri-ceea ce-i putin probabil) nu ma dezic in a spune ca sunt unul din cei multi suporteri ai acesteia, ceea ce nu ma impiedica sa fiu corect spunand "

sexilian
sexilian  •  30 Mai 2018, 17:29

poate NARA stanga i-a creat disconfort,a mai facut-o.......

Vezi toate comentariile (4)
Comentează