SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Simona Halep, apărată după ce a refuzat echipa de Fed Cup: "Ea joacă mereu pentru România"

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 aprilie 2015 22:09

România va juca în perioada 18-19 aprilie împotriva Canadei în barajul pentru Grupa 1 Mondială la Fed Cup.

Simona Halep, cel mai bine clasată jucătoare, a refuzat participarea din cauza programului încărcat.

Horia Tecău a vorbit despre duelul din Fed Cup și despre decizia Simonei Halep.

"Mă așteptam ca Simona să fie criticată după această decizie. Dar ea reprezintă România la fiecare meci cînd cîștigă. Are un program foarte încărcat și știu că vrea foarte mult să cîștige Roland Garros în acest an. Știu că i-a fost greu să ia această decizie, dar a trebuit.

România are prima șansă contra Canadei. Avem o echipă mai puternică. Ele au avantajul terenului propriu și a fanilor, care le vor susține și că vor juca pe suprafața preferată. Dar fetele noastre au prima șansă și disputa se va decide înainte de meciul de dublu" a spus Tecău la DolceSport

Citește și:

Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Campionate
Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Superliga
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
FRF a primit notificarea » Schimbare MAJORĂ la CSA Steaua din sezonul viitor!
Liga 2
FRF a primit notificarea » Schimbare MAJORĂ la CSA Steaua din sezonul viitor!

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (14)
tivireli
tivireli  •  12 Aprilie 2015, 13:00
Postat de catalynn pe 12 Aprilie 2015, 03:06

Pai daca nu ma insel plateste impozit pe venit, deci din munca ei imparte si saracilor ca tine .... Personal mi-am scos-o de la favorite din cauza deciziei de a abandona Nationala pt "obligatii", insa spre deosebire de altii si altele, ca de exemplu Nole, Simona si-a pastrat deocamdata rezidenta in Romania deci plaste impozit (si) acilea ...

Nu da impozit in Romania, fiind impozitat in tara in care e concursul. Desi se pare ca FISC, vrea sa ia totusi 1% si in acest caz

tivireli
tivireli  •  12 Aprilie 2015, 12:56
Postat de Ionut Zamfir pe 12 Aprilie 2015, 10:16

Cu alte cuvinte spui ca, de exemplu, in finala la Roland Garos a jucat pentru bani si pentru ea! La fel si in celelalte turnee pe care le-a castigat (mai putin acele meciuri de Fed Cup de la Bucuresti). OK, sa zicem ca asa e. Atunci de unde aceasta empatie, simpatie, admiratie... din partea ROMANILOR ? De ce, majoritatea ne-am simtit mandrii ca suntem romani atunci cand Simona castiga? De ce ne-am trezit la 4 dimineata sa vedem meciuri ale ei desi juca pentru bani si pentru ea? Fi sincer, pentru Romania, pentru romani, ce ar fi mai important (ca imagine, ca sentimente traite, ca emotii) o victorie intr-un turneu de Grand Slam sau o victorie a echipei in Fed Cup pentru intrarea in primele 8 tari ? Eu am convingerea (nu spun ca e corect, ca e bine) ca in situatia in care Simona ar fi jucat in Canada, (2 meciuri cu jucatoare anonime, partide fara o miza uriasa) putini romani s-ar fi sculat la 4 dimineata sa o urmareasca. Nu exista un impuls emotional, dat de miza, de importanta, de spectacolul posibil, care sa-i determine sa faca acest efort. Acelasi lucru s-ar intampla si la un meci in turul 1 la un mare turneu, daca ar juca, cu, sa zicem, nr. 450 mondial. Oamenii nu se trezesc sa o vada pe Simona pur si simplu. Oamenii vor performanta, vor spectacol, vor emotii, vor victorii importante (atunci se simt si ei mandrii ca sunt romani!).

Empatia, simpatia, este ceva ce simt unii oamenii pentru cei de langa ei. Daca tu ai asa ceva pentru Halep, este sentimentul tau si atat. Asta-i una si a reprezenta Romanai e alta. Deci in WTA jucatoarele nu au nimic comun cu tara din care vin. Este ceva strict personal. Se baga la niste jocuri pe bani ca si la poker.

tivireli
tivireli  •  12 Aprilie 2015, 12:51

Complet gresit, nu reprezinta Romania in WTA. Acolo scrie Halep(Romania), doar pentru identificare. Cei ce spun altfel, fac speculatii. Tecau este si el unul dus cu capul, nu prea il foloseste.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează