SPORTURI  »  TENIS  »  INVITAȚIE

Simona Halep, chemată la turneul controversat din Rusia, finanțat de Gazprom: „Am negociat, ar fi vrut să vină” » Ucrainenii, revoltați: „Să iei bani de la ucigași, violatori și călăi...”

Articolul din publicația Championat în care se vorbește despre ipotetica participare a Simonei Halep
Articolul din publicația Championat în care se vorbește despre ipotetica participare a Simonei Halep

Articol de - Publicat joi, 30 noiembrie 2023 12:40 / Actualizat sambata, 02 decembrie 2023 02:26

Simona Halep, fără meci jucat din august 2022 și departe de tenis din cauza suspendării de patru ani primite pentru dopaj, ar fi fost invitată să participe la controversatul turneu demonstrativ de la Sankt Petersburg, Northern Palmyra Trophies, a relatat presa din Rusia. 

În așteptarea audierii de la TAS, unde nădăjduiește că suspendarea de patru ani dictată în octombrie îi va fi înjumătățită, Simona Halep pare să fi fost contactată pentru a participa la un turneu demonstrativ desfășurat în Rusia, programat să debuteze pe 1 decembrie

Turneul inventat de ruși atrage nume cunoscute. Simona Halep s-ar fi putut număra printre ele

Excluși din tenis la nivel de federație, fără dreptul de a mai găzdui competiții din cauza războiului neprovocat declanșat în Ucraina, rușii organizează, pentru al doilea an la rând, la Sankt Petersburg, un turneu neoficial care aliniază inclusiv jucători activi din cele două circuite. 

Majoritatea lor provin din Rusia și Kazahstan, dar, surprinzător, apar pe entry-list și vest-europenii Adrian Mannarino, Roberto Bautista Agut și Jasmine Paolini. 

Competiția, care încearcă să împrumute câte ceva din formatul Laver Cup, reunește la start două echipe conduse de doi foști jucători ruși de calibru, Svetlana Kuznetsova și Nikolay Davydenko.

Northern Palmyra Trophies se va desfășura în perioada 1-3 decembrie, la Sankt Petersburg. Va fi cea de-a doua ediție a turneului sponsorizat de Gazprom, companie energetică rusească.

Presa din Rusia: Simona Halep, contactată pentru a juca la turneul sponsorizat de Gazprom

Într-una dintre echipe ar fi trebuit să-și facă apariția și Simona Halep, conform relatărilor făcute de publicația rusă Championat

Potrivit sursei citate, Natalia Kamelzon, directorul general al turneului, a dezvăluit că ar fi negociat cu jucătoarea din România prezența acesteia la Sankt Petersburg.

„Am negociat cu Halep! Așteptam hotărârile judecătorești în cazul ei. Din păcate, nu au fost unele pozitive pentru ea. Simona ne-a spus: «Să nu ne forțăm norocul». Dar ea ar fi vrut să vină!”, a precizat Kamelzon, potrivit sursei anterior citate.

Simona Halep, chemată la turneul controversat din Rusia, finanțat de Gazprom: „Am negociat, ar fi vrut să vină” » Ucrainenii, revoltați: „Să iei bani de la ucigași, violatori și călăi...”
Articolul din publicația Championat în care se vorbește despre ipotetica participare a Simonei Halep

În ultimul articol dedicat turneului, aceeași publicație Championat pomenește numele fostei campioane de la Wimbledon și Roland Garros: „Au existat zvonuri despre o participare a Simonei Halep, dar organizatorii le-au spulberat rapid”. 

Organizatorii sperau, probabil, la un verdict favorabil pe care Simona să-l primească din partea TAS înaintea începerii turneului sponsorizat de gigantul Gazprom. 

Asta s-ar fi tradus printr-o înlăturare totală a sancțiunii de patru ani, fiindcă, în caz contrar, ea n-ar fi putut juca în stare de suspendare nici în cadrul unei competiții demonstrative.

În urmă cu 10 ani, Simona Halep cucerea, la Moscova, Kremlin Cup, după o finală câștigată în fața australiencei Samantha Stosur. Era o confirmare a ascensiunii româncei, care și-a adjudecat șase trofee în acel an.

Ucrainenii au izbucnit: „Să iei bani de la ucigași, violatori, jefuitori și criminali de război...”

Figuri importante din tenisul ucrainean au contestat în termeni duri legalitatea turneului. Fost jucător cunoscut, Aleksandr Dolgopolov, care s-a înrolat în armata Ucrainei, a fost cel mai vehement. A abordat un discurs frontal la adresa jucătorilor care au ales să ia startul la Sankt Petersburg.

„Să iei bani de la ucigași, violatori, călăi, jefuitori și criminali de război?! Băieții ăștia se bucură. Gazprom, sponsor general al turneului și unul dintre principalii finanțatori ai războiului”. 

Lesia Tsurernko a fost mai temperată și a rezumat situația pe scurt: „E ok să promovezi companii sancționate?”.

Totodată, ucrainenii o acuză pe Natalia Kamelzon, cea care ar fi încercat s-o atragă pe Simona Halep la competiția din Rusia, de viziuni pro-Vladimir Putin și pro-război.

Gazprom, cea mai mare companie a lumii în domeniul gazelor naturale, a fost, până la sângeroasa invazie rusească din februarie 2022, sponsorul Ligii Campionilor. Compania rusească cu sediul în Sankt Petersburg era și sponsorul principal al mai mult cluburi importante din Europa, precum Zenit sau formații de top din Euroliga de baschet.

WTA nu le sancționează pe jucătoarele care vor juca la Northern Palmyra Trophies

Reprezentanții WTA au emis un comunicat în care au declarat că jucătoarele care vor participa la turneul din Rusia, stat aflat în război cu Ucraina, nu vor fi penalizate.

„Acest eveniment nu este afiliat cu WTA și nici nu susținem organizarea lui. Jucătoarele concurează în circuitul WTA în calitate de contractori independenți și, la discreția lor, au posibilitatea de a participa la un turneu din afara sezonului fără a fi penalizate”, a precizat WTA.

Jucătorii care vor participa la Northern Palmyra Trophies

Echipa Leilor:

  • Căpitan: Svetlana Kuznetsova
  • Karen Khachanov (Rusia, 15 ATP)
  • Laslo Djere (Serbia, 33 ATP)
  • Alexander Shevchenko (Rusia, 63 ATP)
  • Anastasia Potapova (Rusia, 28 WTA)
  • Jasmine Paolini (Italia, 30 WTA)
  • Victoria Tomova (Bulgaria, 95 WTA)

Echipa Sfincșilor:

  • Căpitan: Nikolay Davydenko
  • Adrian Mannarino (Franța, 22 ATP)
  • Dusan Lajovic (Serbia, 48 ATP)
  • Roberto Bautista Agut (Spania, 57 ATP)
  • Veronika Kudermetova (Rusia, 19 WTA)
  • Diana Shnaider (Rusia, 60 WTA)
  • Yulia Putintseva (Kazahstan, 68 WTA)
  • Alexander Bublik (Kazahstan, 32 ATP) va putea juca pentru ambele echipe.

VIDEO Ion Țiriac, comentarii despre cazul de dopaj al Simonei Halep

Citește și alte știri despre Simona Halep:

VIDEO Simona Halep, prima apariție într-un spot publicitar, după pedeapsa pentru dopaj: „Drumul greu e să continui, chiar dacă nu știi unde duce”

TAS vine cu precizări de ultimă oră în cazul Halep » De ce nu apare Simona pe lista audierilor

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (46)
eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  01 Decembrie 2023, 23:17
Postat de emil1986 pe 01 Decembrie 2023, 19:13

Scoate unghia din gâtlej că faci buba, ***

Si de ziua Romaniei postezi *** penibil?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emil1986
emil1986  •  01 Decembrie 2023, 19:52
Postat de gicab pe 01 Decembrie 2023, 15:24

Ordinul e cat se poate de clar ca a venit de la Stalin iar Stalin nu era rus… vai de capul tau, oricum URSS a fost condusa mult mai putin de rusi

Bai băiatule, ai mintea odihnita rău de tot, tro gloditu le. Stalin era gruzin, dar secretar general al Uniunii Sovietice, iar URSS era de fapt Rusia. Ce dracu ești așa optuz????!!!! Mai ai frățiori???? :))))

emil1986
emil1986  •  01 Decembrie 2023, 19:13
Postat de eterna.terra.nova pe 01 Decembrie 2023, 14:48

Iti tot spun ca esti prea prost sa formulezi o replica logica , vad ca iti spun multe persoane acelasi lucru :)) securistul milica prostul siteului ***

Scoate unghia din gâtlej că faci buba, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează