SPORTURI  »  TENIS  »  ATAC

Simona Halep nu mai menajează pe nimeni! Interviu incendiar: „Mouratoglou și echipa lui mi-au distrus cariera de 25 de ani”

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat joi, 21 decembrie 2023 13:04 / Actualizat joi, 21 decembrie 2023 14:58

În așteptarea audierii la TAS, Simona Halep (32 de ani) este tot mai vocală și mai dură cu fostul ei antrenor, Patrick Mouratoglou (53 de ani).

  • Sportiva de 32 de ani, suspendată 4 ani pentru dopaj, va fi audiată la TAS în perioada 7-9 februarie.

După ce a anunțat că nu mai lucrează la Academia Mouratoglou, Simona Halep are un discurs mai dur acum la adresa renumitului antrenor francez. Cei doi au colaborat din primăvara lui 2022, iar Patrick a fost cel care i-a recomandat să ia suplimentul contaminat.

S-a trezit Simona?!
editorial ovidiu ioanițoaia
S-a trezit Simona?!

Francezul a spus că se simte responsabil, într-un video pe Instagram. Iar Simona e categorică acum. „După greșeala lor, eu sunt singura care plătește prețul. O carieră de 25 de ani e distrusă”, a zis sportiva din Constanța pentru publicația franceză Paris Match.

Simona Halep, discurs dur la adresa lui Patrick Mouratoglou

„Echipa mea a recomandat să iau un supliment cu colagen. Am ținut cont de recomandare și ulterior s-a dovedit că suplimentul era contaminat.

Un sportiv profesionist e înconjurat de oameni care trebuie să aibă grijă de el, de sănătatea lui. Mi-am pus mereu încrederea totală în oamenii cu care am lucrat. Nu sportivul de performanță trebuie să verifice ce conține un supliment.

Sunt sigură că ce s-a întâmplat n-a fost cu intenție și sunt recunoscătoare că el și-a recunoscut greșeala, care e și greșeala echipei. Ei sunt cei care mi-au dat acest supliment. Și din cauza acestei greșeli, greșeala lor, eu sunt singura persoană care plătește prețul. O carieră de 25 de ani e distrusă!

Simona Halep nu mai menajează pe nimeni! Interviu incendiar: „Mouratoglou și echipa lui mi-au distrus cariera de 25 de ani”
Urmează luni decisive pentru viitorul Simonei Halep / Sursă foto: Imago Images

Acum nu mai lucrăm împreună. N-am mai avut nicio legătură de câteva luni. Și nici nu m-am mai antrenat la Academia Mouratoglou de anul trecut”, a declarat Simona Halep.

Și a continuat. „Dacă va fi menținută sancțiunea, nu știu ce se va întâmpla în următorii trei ani. Visul meu e să mă întorc, indiferent de vârstă. Un lucru e cert: vreau să stabilesc eu cum îmi voi încheia cariera și nu vreau ca acest lucru să se întâmple în altă parte decât pe teren!”, a mai spus Halep, conform Adevărul, care citează Paris Match. 

Eu sunt victima unei nedreptăți. Știu că n-am greșit cu nimic și n-am de ce să fiu supărată pe mine. Văzând lucrurile așa, mai scap de insomnie. Pentru că am avut perioade în care nu puteam să dorm. Aveam atacuri de panică. Eu eram copleșită de emoții și când jucam în turnee. Simțeam un gol în stomac. Dar de când am primit această suspendare, trăiesc fiecare zi cu durere și anxietate. Chiar dacă astăzi situația e un pic mai bună. 

- Simona Halep

Scurtă cronologie a cazului Simonei Halep

  • 7 octombrie 2022 » românca a primit scrisoarea de informare, iar pe 26 octombrie a fost intervievată de ITIA după un test pozitiv la roxadustat care data din 29 august 2022
  • 19 mai 2023 » Simona Halep este acuzată de încă o încălcare a regulilor antidoping, de data aceasta fiind vorba de iregularități în pașaportul biologic
  • 28 și 29 iunie 2023 » au avut loc audierile la Sport Resolutions după mai multe amânări cerute de ITIA
  • 11 septembrie 2023 » decizia Sport Resolutions a fost pronunțată, românca fiind suspendată patru ani
  • 7-9 februarie 2024  » urmează audierea la TAS

VIDEO. Ion Țiriac, despre cazul de dopaj al Simonei Halep

Citește și: 

Ion Țiriac, declarații noi despre cazul Simonei Halep: „A fost dezavantajată de la A la Z, este inadmisibil, intolerabil, imoral!”
Cazul Halep
Ion Țiriac, declarații noi despre cazul Simonei Halep: „A fost dezavantajată de la A la Z, este inadmisibil, intolerabil, imoral!”
Tun financiar dat de Simona Halep » Face milioane de euro și în timpul suspendării
FINANCIAR
Tun financiar dat de Simona Halep » Face milioane de euro și în timpul suspendării

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (23)
Adriann_1
Adriann_1  •  22 Decembrie 2023, 14:56
Postat de gicab pe 21 Decembrie 2023, 15:15

Nu cred…și-a data seama ca parintii nu au fost inspirați când i-au găsit soț… între timp și-a câștigat o oarecare independență , de aici și decizia de a divorta

Lasand la o parte scandalul de dopaj (sa fim seriosi, Serena a jucat ani de zile dopata "regulamentar" cu scutiri medicale iar Halep ia 4 ani pe niste dubiosenii), treaba cu casatoria cu un machidon cu nspe ani mai mare si divortat deja de doua ori mi s-a parut absolut oribila din toate punctele de vedere. Sa umbli tu in toata lumea la nspe turnee, sa te stie o tara intreaga samd si tu sa te mariti cu Iuruc pentru ca l-au ales mama si tata... o fi ea fitoasa cu staff-ul dar mariajul asta aranjat denota lipsa de personalitate, pana la urma nu suntem in Evul Mediu... Asta daca n-o fi fost o casatorie aranjata de la inceput pana la sfarsit ca s-o scape de gura rudelor, clanului etc. (ar fi si asta o bizarerie dar mult mai mica)

Freyya
Freyya  •  22 Decembrie 2023, 13:23
Postat de gicab pe 21 Decembrie 2023, 15:15

Nu cred…și-a data seama ca parintii nu au fost inspirați când i-au găsit soț… între timp și-a câștigat o oarecare independență , de aici și decizia de a divorta

tot parintii ei l-au divortat pe puriu?

danglumetu
danglumetu  •  21 Decembrie 2023, 20:22

asa se intimpla cind judeci cu (intre)picioarele!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează