SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

SIMONA HALEP LA ROLAND GARROS // Halep va juca în optimi cu Iga Swiatek, noua senzație a tenisului din Polonia! E comparată cu Agnieszka Radwanska

Iga Swiatek FOTO: Guliver/GettyImages
Iga Swiatek FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 01 iunie 2019 16:44

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) o va înfrunta pe poloneza Iga Swiatek (18 ani, 104 WTA) în optimile de finală de la Roland Garros. Meciul se va juca luni, la o oră ce urmează a fi stabilită de organizatori.

Iga a început Roland Garros-ul la 17 ani, dar vineri, pe 31 mai, a devenit majoră. Nu avea planuri de sărbătoare, gândind că va face acest lucru la întoarcerea acasă. Și-a cinstit însă aniversarea cu o calificare în optimile de finală, după victoria cu 0-6, 6-3, 6-3 în fața Monicăi Puig, în o oră și 49 de minute.

"Nu am presiune înaintea următorului meci", spunea ea pentru sport.pl, "fiindcă nu există un anume tip de adversară cu care aș prefera să joc". La debutul ei pe tabloul principal de la Paris, tânăra poloneză arată maturitate și dorință de a progresa.

Este însoțită la turneu de un preparator fizic și un psiholog, Daria Abramowicz, cu care lucrează din februarie și cu care, spune adolescenta, "mă înțeleg aproape fără cuvinte". Îi place faptul că aceasta o însoțește la unele turnee, a fost și la Budapesta și Praga. "Nu am mai avut pe cineva de asemenea nivel. Sacrifică mult pentru a fi aici cu mine, apreciez acest lucru. Încet-încet, îmi deschide ochii asupra multor lucruri", a explicat Swiatek.

"Ne cunoaștem bine toți cei din echipă. Am avut o perioadă bună de pregătire la Academia Mouratoglu. Sunt în acea fază a carierei în care totul trebuie ajustat, polizat", a precizat Iga.

Cu o carieră productivă la junioare, campioană anul trecut la Wimbledon la simplu și la Roland Garros la dublu, ea a jucat anul acesta prima finală în circuitul WTA, pe zgura de la Lugano. 

Câștigătoarea se va împerechea în optimile de finală cu jucătoarea triumfătoare din „optimile” Irina Begu - Amanda Anisimova și Ekaterina Alexandrova - Aliona Bolsova Zadoinov.

Parcurs fantastic la Paris

Ce a surprins însă în cele două meciuri câștigate până acum de Swiatek la Roland Garros? Lejeritatea cu care puștoaica poloneză a navigat prin cele două meciuri jucate! În primul tur, a învins-o pe Selena Janicijevic, 16 ani, scor 6-3, 6-0, trecând cu același scor în turul II de Qiang Wang, 27 de ani, numărul 16 WTA.

Swiatek este printre cele mai promițătoare jucătoare din circuitul feminin. În 2018, s-a impus în turneul junioarelor de la Wimbledon după o finală cu elvețianca Leonie Küng, 18 ani, câștigată cu 6-4, 6-2.

Vezi și: 

SIMONA HALEP - LESIA TSURENKO // Simona Halep, față-n față cu Mats Wilander și Barbara Schett după victoria de la Roland Garros: „Nu vreau să joc împotriva ta! Ai aceeași privire de anul trecut”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
merace
merace  •  02 Iunie 2019, 00:03
Postat de mosvasile pe 01 Iunie 2019, 19:59

Asa cum se dau"premii"pentru cel mai slab jucator de fotbal-"gheata de plumb" sau pentru "cea mai prost imbracata actrita",oare la "gazetari" nu se "decerneaza"nici un "premiu"pe imbecilitate?Ia auziti ce "perle""scoate"asta din el:"Castigatoarea se va...imperechea in optimile de finala cu jucatoarea triumfatoare din... "optimile"Irina Begu-Amanda Anisimova si... Ecaterina Alexandrova-Aliona Bolsov Zadoinov!Cum adica se va "imperechea"?Aaa!Va juca cu doua odata,d-aia se "imperecheaza"...Adanc! Oare ma-sa cu cine s-o fi imperecheat, de a iesit asta asa de destept?

mosvasile, la cata intelepciune ai inghesuit aici de nu inteleg ce zici, iti dau dreptate. :D hahaha

merace
merace  •  01 Iunie 2019, 23:43

"E comparată cu Agnieszka Radwanska"?! Nu cred. Momentan, Iga e doar No.1 din Polonia, cum a fost si Radwanska ani de zile. Dar sa vedem ce face. La 18 ani, e remarcabil ca a ajuns in turul 4 la Romanf Garros. Promite mult, dar mai are si mult de invatat. Eu sper ca Simona are destula forta si experienta sa o invinga. HAI SIMONA!

eagleye
eagleye  •  01 Iunie 2019, 20:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează